Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový ocásek uzený, v zelenině dušený

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 velké porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 485 kJ /
2 267 kcal
Bílkoviny171,00 g
Tuky150,14 g
Vláknina17,06 g
Cholesterol 477 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,50 g
Sacharidy52,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ocásek oddělíme od kosti, nemusíme důkladně. Na kosti můžeme nechat kousek masa na pozdější obrání a nakrájení do hotového vývaru. Krok 2: Vše i s kořením dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a vaříme tak dlouho, dokud maso nepůjde lehce oddělit od kosti(v papiňáku 30minut). Krok 3: Poté vývar přecedíme a podle potřeby docutíme solí. Krok 4: Můžeme podávat jen s rozklepnutým vejcem, které v talíři, nebo misce zalijeme vařícím vývarem. Můžeme také do hotového vývaru vložit na drobné kostičky nakrájené brambory a 15minut vařit doměkka. Krok 5: Než se nám vývar uvaří, připravíme si zbytek ocásku v zelenině. Krok 6: Maso nakrájíme na silnější plátky, papriku podle její velikosti buď na širší proužky, nebo širší kolečka. Mrkev a česnek na plátky, celer a cibuli na drobné kostičky. Krok 7: Do kastrolu na rozehřátý olej dáme orestovat mrkev, celer a cibuli. Zhruba po 3 minutách přidáme plátky česneku. Až začne česnek růžovět a vonět, přidáme papriky a promícháme Krok 8: Na zeleninovou směs položíme plátky uzeného masa, zalijeme rajčatovou šťávou, chilli omáčkou a pod poklicí na slabém plameni dusíme 20 minut. Krok 9: Poté maso vyjmeme stranou, zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, ochutíme nasekanými bylinkami a dle potřeby přisolíme. Krok 10: Vložíme nazpět maso, prohřejeme a podáváme například se špagetami.

Zveřejněno 21. 10. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Manžel nedávno koupil nádherné uzené ocásky měly 1,30kg/ks. Něco se s prominutím“sežralo“jen tak, nakrájené na tenké plátečky, něco padlo mezi chleby na manželové svačiny do práce no a se zbytkem jsem si tak trošku zaexperimentovala a moc jsme si pochutnali:-)

Můžeme použít i jiný druh uzeného masa a určitě to bude chutnat i z uzených kuřecích stehen, které bych ale před úpravou obrala od kosti.

Do podobných přidávám mé trošku jiné, ale také chutné uzené, které občas dělávám, když se mi nechce vařit:-)

http://www.toprecepty.cz/recept/20888-uzena-kotlet...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový ocásek uzený, v zelenině dušený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnJX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový ocásek uzený, v zelenině dušený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnJX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

rozmarynaH:Marcelko,manžel koupil 2"ocásky",také jsem je ještě nikdy uzené neviděla:-)Ale tady tito mackové měli po 1,30kg a když jsem je uviděla,jenom se mi protočily panenky:-D
Ale masíčko to bylo výborné i před tepelnou úpravou:-*To,co je zde v receptu,tak to je zbytek,který se mi podařil zachránit:-D

Velice děkuji za moc milé komentáře k receptu i k fotkám:-KMoc jste mě potěšili:-*Díky:-)

Vepřový ocásek jsem ještě nikdy nejedla, ale uzené vepřové je chutné vždycky:-p, tak proč by nebyl ocásek. Krásné foto:yes: +16

prostě nádhera se vším všudy:yes::-D

Drahouši nádhera, co jiného říct :yes: A ty fotky...ach :yes:

1974andrea: :-) souhlas! :yes::yes:

Drahuško, ty máš ty fotky tak krásně čisté a ostré, úplně 3D. Krása:yes:

Luxusní ocásek - to má někdo štěstí při nákupu ;-);-);-) následně je z toho velmi oku lahodící pokrm :-O:-O:-O

:-p:-p:-p:-p:-K:yes: krása Aničko:-K:-K:-K;-)

Stále si myslím, že manžel ťa musí za takéto niečo na rukách nosiť...

Krásně zpracovaný ocásek i fotky;-):-):yes:

Krásná fotka lákavého jídla :-p:yes:

:-p:-pNo toto ....zase mňamka a krása nesmírná...nafoceno na 1s hvězdičkou a chutnat to jistě bude skvěle.Servírováno je to mooooc krásně Aničko.Přiděluji 100bodou:yes::yes::yes:(samozřejmě kdyby to šlo:-)))

No to je nádhera:-p:-p:-p:yes::yes::-K

Aninko, krása nesmírná, nádherná barva, musí to být moc dobré, to je mi jasný a tak bude jasný i 7.bod:yes:

Nádhera:yes: - ale takovéhle maso by mi asi na další zpracování nezbylo:-))

No to je zase nářez:yes:Drahuš máš to krásně vymazlené:-p:yes::yes:

Tak vám holky vařim už jenom podle časopisu, minulý týden jsem si koupila časopis "Moje šťastná hvězda" a mají tam spoustu zajímavých rad a tipu co rychlého udělat k večeři, aby nad tím člověk nenechal mládí. Vaříte taky podle tohohle časáku:yes:www.toprecepty.cz?

:-O:-O:-O:-O tohle snad není ani jídlo:-!:-!:-O to je umělecké dílo:-O:-!:yes::yes: obdivně se skláním až k zemi... to je prostě dokonalé:-K:-):yes::yes:

ANIČKO ÚPLNĚ TADY SLINTÁM:yes::yes::yes::yes:vypadá to úžasně:yes::yes:

:-p:yes:

:yes::-p:-p, krásné fotky moc ;-):yes::-K

Tématické fráze:
uzené ocásky recepty, uzené ocasky, uzené vepřové ocásky, uzené vepřové ocásky recepty, recept na uzené vepřové ocásky, vepřové ocásky uzené recept, uzené vepřové ocáska recept, veprovi vyvar, vývar z uzeného ocásku, uzené ocásky recept, recepty uzené vepřové ocásky, vývar z ocásků, uzene masite ocasky, recept vepřové uzené ocásky, uzené vepřové ocásky recept, uzené vepřové ocásky recept, jak dlouho vařit uzené ocásky, jak dlouho vařit uzený ocásek, recepty z uzeného ocásku, recepty z uzeneho veproveho ocasku

Suroviny:
ocas vepřový, paprika čerstvá červená, cibule, mrkev, celer, šťáva rajčatová, omáčka chilli sladká, petrželka, celer, sůl, olej, maso, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, pepř, libeček, sůl

Přidat fotografie receptu