Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový koláč s vanilkovým krémem

Bramborový koláč s vanilkovým krémem je netradiční dezert, který překvapí svou jemností a lahodnou chutí. Brambory v těstě dodají koláči vláčnost a nadýchanost, zatímco bohatý vanilkový krém doplňuje jeho sladkou a lahodnou chuť.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 815 kJ /
2 346 kcal
Bílkoviny47,84 g
Tuky98,13 g
Vláknina9,70 g
Cholesterol 498 mg
Sodík 358 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy312,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme pudink, do vlažného zamícháme či zašleháme tvaroh a sníh ze zbylého bílku z těsta, dle chuti osladíme. Krok 2: Vařené brambory a máslo nastrouháme, přidáme vše ostatní a přisypáváme mouku. Množství mouky záleží na typu brambor. Vypracujeme hladké těsto. Krok 3: Těsto rozválíme či namačkáme do kulaté vymazané dortové formy a okraje zvedneme do výšky. Nalijeme vanilkový krém, posypeme ovocem a oříšky. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30- 40 minut. Špejlí nic moc nezkusíme, protože teplá pudinková náplň se jeví stále měkká (nebojte se, to pak opravdu ztuhne). Necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne ) a můžeme krájet.

TIP: Top 7 - Bramborové moučníky

Zveřejněno 28. 10. 2013

Poznámka autorky hosta

Recept mám již dlouho přepsaný v sešitě, ale odkud opravdu nevím. Krém jsem trochu upravila, byl tam původně žloutkový, žádný tvaroh, žádný sníh

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový koláč s vanilkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MXkR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový koláč s vanilkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MXkR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

hosta: píše:
...stejnou službu ti samozřejmě udělá i jiný kvalitní pudink,...
Doplnil bych:
Pudinky jsou klasickým příkladem, kde kvalita neodpovídá ceně, resp. za různou cenu dostáváte stejnou kvalitu! Pomineme-li barvu a aroma té které značky, tak stejnou službu vám udělá každý kukuřičný škrob (GUSTIN), nebo i ty nejlevnější pudinky za 2,20Kč:-D
A že ZLATÝ KLAS výborně tuhne je dáno tím, že zatímco jiné pudinky jsou baleny po 35 až 37g na 0,5 l mléka, tak ZLATÉHO KLASU je 40g. Kvalitu pudinku lze ovlivnit použitím plnotučného mléka, nebo i přidáním másla...

Peppa: citronovou kůru používám často v sáčku strouhanou, takže přiměřeně - pár špetek do obojího, pokud z citronu, tak napůl jeden citron.Tvaroh je 250g, měl by být jemný, můžeš i mascarpone. Zlatý klas je vanilkový pudink slovenské provenience, vyznačující se opravdu silným vanilkovým aroma a výborně tuhne, je do krémů nejlepší. Ale stejnou službu ti samozřejmě udělá i jiný kvalitní pudink, jen bych na jeho uvaření dala asi o 100 ml mléka méně, tj. 400 ml.
Jinak díky za pochvalu:-8:-))

Mam par otazek:-8:
-2x je v receptu psano citronova kura. Jde o kuru z jednoho citronu?!
-prosim o gramaz tvarohu
-co je na vanikovem pudinku "Zlaty klas" tak skveleho? ..Bydlim v cizine a domu na nakupy uz letos nepojedu;-(
Jinak.. Obrazky jsou jako ze zurnalu! Holky, jste sikulky!:-!:-)

Moc zajímavé,stojí za vyzkoušení:-p:-p:-p:yes:

Babička dělávala bramborovou bábovku a byla moc dobrá:-*
Jituš,Tvůj koláč vypadá báječně,mňam:-p:-K:yes:

katyvypl: moc hezky jsi to ubramborovala:-D - dík za vyzkoušení:-)

Tak jsem včera zaběhla do Kauflandu pro Zlatý klas, uvařila si bramboru a hned ráno jsme se dala do pečení. ;-) Suroviny mi vyšly na dva koláče, jeden klasický a druhý malý, tak jeden máme s hruškami a do druhého jsem dala na dno povidla. :-* S těstem se moc hezky pracuje a chuťově je báječné. :yes: Přidávám fotečky.

Zajímavé a lákavé... Pro mě i dost netradiční, nikdy jsem podobné těsto nedělala, tak to zřejmě prubnu. Díky za nápad.;-):-K

Vypadá úžasně:-p:yes::yes:

Toto vyzerá na dobrotu velikú...:yes:

Díky za přízeň:-K, je pravda, že pobízet jsem fakt nemusela:-D

Ani mě by nemusel nikdo pobízet :-p:yes:

K nabídnutí si by mě vůbec nikdo nemusel nutit, Jiti, krásné, c hutné a dokonalé:yes:

vypadá naprosto luxusně:yes::yes::-K

Už jsem dělala koláč z bramborového těsta a moc nám chutnal. Vlastně nikdo, mimo mne ani nepoznal, že obsahuje brambory :-D:yes:

:yes::yes::-p

Super koláč :yes::yes::-K:-p:-p:-p

Babička i mamka dělaly hodně těsta s přídavkem brambor a souhlasím, že brambory jsou nedoceněná surovina (za chvíli to bude přímo luxusní přísada díky cenám:-/).
Koláček zkusím s borůvkama:-p:yes:

Krása:yes::yes: ukládám;-)

cathleen: díky za radu:-K - budu na to myslet;-)

hosta: Jituš, mám vyzkoušeno několik moučníků z kynutého těsta s bramborami. Je tam potřeba dát pozor na množství tekutiny, protože když těsto stojí a kyne, bramborem zřídne - je třeba zadělávat hustší, než jsme zvyklí.;-)

cathleen: svatá pravda, ještě musím zkusit kynuté s bramborami, vím, že babička tak dělala koblihy.

Myslím, že brambory do sladkého těsta jsou nedoceněná surovina - taková těsta jsou dlouho vláčná, brambor tam nepoznáš. :yes::yes:

:-p:-p:yes:

.... vypadá to velmi jedle :-O:-O:-O:yes:

Krása! Musím vyzkoušet. ;-):yes:

:yes::-p dokonalé;-)

Tématické fráze:
koblihy s vanilkovym kremem, zlaty klas peceni, surovina zlatý klas, bramboračka- krémem, bramborový dort s krémem, hraběnčiny řezy s vanilkovym krémem, vanilkový zlatý klas, zlaté klasy slovenský do buchty, koláč s použitím brambor, jemný bramborový škrob recept na krém, natřesený krém, zlaty klas mouka gramaz, prisada do peceni zlaty klas, zlaty klas gramaz, koláč s krémem zlatý klas, babovka s kremem zlaty klas, surovina zlate klasy, zlaty klas slovensky, liskovi kolac s kremem, bramborovy moucnik

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, máslo, žloutek, sůl, prášek do pečiva, cukr hnědý, kůra citronová, mléko, pudink vanilkový, cukr hnědý, tvaroh nízkotučný, bílek, kůra citronová, ovoce, ořechy lískové, cukr, cukr vanilkový, čokoposypky

Přidat fotografie receptu