Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky v tlakáči

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 875 kJ /
448 kcal
Bílkoviny3,38 g
Tuky37,79 g
Vláknina6,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 186 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy21,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji v tlakovém hrnci usmažíme na drobno nakrájenou cibuli dorůžova. Krok 2: Na ní krátce z obou stran orestujeme plátky masa, přidáme sůl, hořčici, koření a podlijeme horkou vodou. Krok 3: Maso dusíme 20 - 25 minut, do měkka. Krok 4: Vše zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody, provaříme a odstavíme. Na závěr dochutíme solí. Podáváme s vařenými těstovinami, nebo knedlíkem.

Zveřejněno 3. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky v tlakáči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qoGy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky v tlakáči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qoGy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Já jsem také takový"papiňákový maniak",bez ně pomalu ani ránu;-):-))
Ale je fakt,že se nedá určit přesná doba dušení/vaření.Záleží na stáří masa a také,jak tenké/silné,či nenaklepané/naklepané plátky masa máme.Nebo jestli připravujeme maso vcelku:-)

Špagetko je zbytečné špinit další hrnec.Já měkké maso buď vyndám z hrnce na talíř,nebo naskládám na sebe v hrnci na jednu stranu,přidám ve vodě rozmíchanou mouku,promíchám a provařím.Nic nepředělávám do jiného kastrolu:-)

spagetka: Rozepsala jsem to proto, protože se tak dá lehce vypočítat délka dušení.;-) Doplním to.

JanaB1:Počkej, tady šlo ale o dobu dušení v tlakáči, ne o to, jak dlouho ti trvala příprava na pokrm. Souhlas ale s těmi 20 - 25 minutami v hrnci. To by odpovídalo. Zkus to dopsat do receptu, tady v komentících to nikdo hledat nebude ;-);-);-)

Uvedla jsem dobu přípravy 50 minut. Nakrájení masa, cibule a usmažení trvá asi 15 minut. Dušení masa asi 20 - 25 minut, provaření mouky nejméně 10 minut. Přesný čas dušení nelze uvést, z mladého kusu je maso brzo měkké, ze staršího se musí maso dusit trochu déle.

Já mám papiňák už 40 let, původní z Maďarska (kuktu)a mají ho i obě mé snachy, které je zdědily po babičkách. Vaříme v něm všichni. A věřím,že ještě dlouho budeme. Kam se na ně hrabou všchny nové hrnce.:-8:-K

Jitkas:souhlas:yes::yes::yes:, když to budu furt kontrolovat a otevírat, tak na to papiňák nepotřebuju. My to odhadnem, ale jsou nezkušení kuchaři, začínající, kteří nevěděj. Ta doba je fakt důležitá, alespoň orientačně

Jardo, tez pouzivam papinak a docela casto. Ovsem kdyz dam recept na vareni v papinaku predpokladam, ze to chce i dobu vareni(priblizne), ne napsat: "udusime do mekka". Kdo s nim nema zkusenost, jak to pozna? Preci ho nemuze neustale otvirat a kontrolovat.

jarda Kadic: jj, to máš asi ty samé jako já. Právě ty mi nahradily ten maďarský tlakáč, jak níže píše tejajka, už je mám dlouho. Poslali mi i náhradní poklici, protože mi nějak ta původní nešla zavírat, ale ještě jsem ji nepoužila, protože ta stará se umoudřila:-D:-D:-D. Takže ji mám do foroty.
Máš pravdu, že se to musí odhadnout, ale protože pak ještě musíš provařit tu mouku, tak bych řekla, že stačí 20 minut a zbytek na tu mouku.. ovšem to už bych přendala do normálního kastrolu na to dovaření. Můj názor a představa, jak bych to dělala ;-);-);-)

Jitkas: Já bych v mém papiňáku od doby,kdy začne syčet stáhl teplotu a vařil max. 25 minut,pak nechal dojít, dokud pojistka neumožní otevření.Ono je moc druhů hrnců, některé moc netěsní,nebo pracují s menším tlakem.Já měl kliku,koupil jsem v akci opravdu kvalitní,a byly hned 2, jeden 3 litry, druhý 6 litrů se společnou poklicí:yes:

Viacmenej všetko varím v kuchte, je to úspora času, ide to rýchlo. Prvý tlakový hrniec sme kupovali pred desiatkami rokov v Maďarsku, ešte som chodila na základku:-D Pán Papin mal výborný nápad :-D;-)

Asi by to chtelo udat alespon pribliznou dobu vareni v tlakovem hrnci, jinak skutek utek.

na 3 plátky by se mi vytahovat tlakáč nechtělo, plecko je měkké dost brzy, používám ho na větší množství masa. Může to být asi dobré, to ano.

Věřím, že je to dobré, ale nějak jsem nepochopil originalitu receptu. Průmyslová směs koření a kremžská hořčice :-O

:yes::-p:-K

Tlakáč mám, ale používám jen na hovězí, nevím proč ne na vepřové.
Těstoviny mí drazí rodinní příslušníci milují s čímkoliv, tohle by jim taky chutnalo:yes:

Tématické fráze:
vepřové plátky v papiňáku, vepřové plátky, vepřové maso v tlakovém hrnci, vepřové maso v tlakáči, vepřové plátky v tlakovém hrnci, maso v tlakáči, vepřový guláš v tlakáči, vaření v tlakači, vepřové plátky recepty, hovězí maso v tlakáči, plecko v tlakači, kyta v tlakači, veprove platky z papinaku, vepřová kýta v tlakaci, hovězí v tlakáči, vepřivé maso v tlakovém hrnci, vepřove plecko v tlakovém hrnci, vepřové na kmíně v papiňáku, veprove v papinaku, vepřová plec v tlakači

Suroviny:
plec vepřová, cibule, olej slunečnicový, koření madarský guláš, hořčice kremžská, sůl, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu