Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lovecká polévka se strouháním

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2, 5 litru

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 656 kJ /
1 113 kcal
Bílkoviny80,08 g
Tuky14,36 g
Vláknina12,63 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 1,44 g
Sůl3,31 g
Sacharidy161,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev a lovecký salám nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, řapíkatý celer na malé kousky, pórek na kolečka a česnek utřeme. Krok 2: Na oleji osmažíme cibuli do sklovita, přidáme připravenou zeleninu a lovecký salám, chvilku osmahneme a zalijeme vývarem s polévkovým kořením. Krok 3: Osolíme, opepříme a zahustíme strouháním, které na pár minut povaříme a vypnutou polévku dozdobíme petrželkou. Krok 4: Strouhání si uděláme před vařením polévky, aby nám zatím trochu proschlo. Krok 5: Těsto zpracujeme z mouky, vajíčka a soli, musí být tužší, aby šlo dobře strouhat.

Zveřejněno 8. 11. 2013

Poznámka autorky Bibinka

V lednici se krčila delší dobu větší špička loveckého salámu, už pěkně vysušená a protože já nic nevyhazuji, vymyslela jsem tuto polévku, která měla moc dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lovecká polévka se strouháním

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0MlN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lovecká polévka se strouháním

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0MlN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Irrena::-DIrenko, jsem ráda, že chutnala

Válel se mi v lednici kousek loveckého tak jsem vytvořila tuhle polévku, je moc dobrá:yes:

Bosana+ Evosheek, děkuji vám a Emilko, tu polévku určitě udělej, uvidíš, že ti bude chutnat;-)

Lovecká polévka je určitě dobrá. Lovecký salám dá určitě polívce zauzenou chuť a taky vyzkouším. Jinak v závodních jídelnách je za loveckou polévku považována ta, kde byly vybrány všechny knedlíčky, nudle nebo držťky a ať děláš, co děláš, neulovíš v čistém vývaru už ani kostičku. Což samozřejmě v tomto případě neplatí. :-))

Nedá se nezareagovat,taky si myslím,že je každého věc jak je naučený dělat to či ono.Tady na těch stránkách hledám inspiraci k vaření,když najdu věc,která mi nesedí buď ji nahradím nebo to nedělám. A že se tu učí začínající? Já bych je nepodceňovala,že by neměli vlastní úsudek,určitě by nedělali něco co by jim bylo proti srsti.Bibinka vaří dobrá jídla,věřím,že i tato polévka je chutná a proto si ji uložím a vyzkouším.Těším se Jani zase na něco dobrého a posílám :-K:yes::yes::yes:

savlinka: Každý máme nejaké hygienické návyky, mne osobne by nikdy nenapadlo dať potravinu, jedlo - teda ani strouhání na noviny. Ak s nimi umývam okná, za chvíľu sú moje ruky od tlačiarenskej černe špinavé a o pachu ani nehovorím. Prečo teda tú cestovinu nesušiť na čistej utierke, papierových utierkach alebo papieri na pečenie? Teda na čistom papieri.
Toto nie je útok na Bibinku, ani na jej recept, prosím neber to tak. Ide o hygienu. Na týchto stránkach som sa naučila kopu vecí, možno sa niekomu zíde informácia, že sa cestovina dá sušiť aj inak, ako na novinách. (Aj keď to v niektorých rodinách robili, robia, nevadí im to a prežili v zdraví.)

K receptu - ne vse, co delaly i nase babicky musi byt dobre i dnes a svymi recepty tady vlastne ucime varit i novacky v kuchyni....

K diskuzi pod receptem - NEJSOU TO ANI PLNE 2 tydny, co jsme se v dost divoke a plodne diskuzi Ach jo... dohodly, ze tady se preci daji :-! psat i kriticke pripominky k receptu a ze ruzni neregi nemaji pravdu, kdyz tvrdi opak. Tak co, kdo ma pravdu, co ted myslite? :-D

zizala:Žížalo, o tom to je, píšeš, že máš asi jiné zvyky, většinou si je neseme z domova, u vás se to dělalo tak jak píšeš a u nás to celá generace sušila na novinách, většinou na Rudém právu, já na jiných novinách, tak to je zase zvyk můj:-D
Bývalo by stačilo nedat fotku a byl klid, teď už jí nevymažu, protože by ta diskuze neměla žádný smysl, ale už to stačí;-)

zizala:to nebylo směrováno tobě;-),ale celkově jsem myslela,že ty komentáře ohledně novin stačej;-):-//

savlinka: Já o tom receptu vím ;-). Právě kvůli té diskuzi se divím, že Bibi riskuje a něco takového uveřejní taky. Jinak si myslím, že nejsem nijak hrubá, jen píšu svůj názor. Nepíšu nic o "prasárně" apod. Ale vynadáno dostanu já, už mě to ani nepřekvapuje, věříš?:-//

zizala:myslím si,že by už to stačilo..myslím si,že BIBINKA NESUŠÍ NA NOVINÁCH SAMA:-!:-! a je to každého věc:-//jen vím,že BIBINKA vaří výborně né jednou jsem u ní byla na víkend a vždy jsem si na jídle u ní moc pochutnala:yes::yes::yes:

Bibi, jednu věc Ti nelze upřít. Veliké sebevědomí, s nímž uveřejňuješ a obhajuješ některé své recepty.
Těstoviny na novinách by mě nikdy nenapadlo sušit, asi mám jiné zvyky, já suším na vále nebo na utěrce. O chuti toho salámu v polévce nemám dobré mínění a zkoušet to tedy nebudu :-/

Hrašuľka.Hrašuľka:Hrašulko, jen jí vyzkoušej, ten lovecký salám dá tomu vývaru moc dobrou chuť a to ty jistě znáš, když to také používáš;-)

Hrašuľka.Hrašuľka 9. 11. 2013 16:29
A už je to tu! Vedela som, že kým dôjdem ku poslednému komentáru, tak sa nájde niekto, kto to všetko spláchne do záchodu!!! To sa nedá nereagovať. Tak za 1./ ide tu o polievku - príma nápad využiť všetky zbytky. 2./ suché údeniny, či už to je lovecká, uhorská, alebo klobása, sa mi na ochutenie polievok, cestovín, alebo aj praženičky osvedčili vynikajúco. Tuk v nich riešim tak, že na jemno pokrákanú údeninu dám do suchého hrnca a po chvíľke praženia - lepšie prehriatia - podlejem troškou vody, tuk údenina vypustí a už žiaden iný nepotrebujem. 3,/ na sušenie cestovín si celkom kľudne nasteliem vrstvu novín a na ne rozprestriem čistú utierku, alebo obrus. Noviny odvedú vlhkosť a cestoviny na nich neležia. 4./ je každého osobná vec, či cestoviny robí doma, kupuje, alebo si ich dá niekomu urobiť! A ešte raz - tu sa jedná o polievku a nie o závarku. Ja ju určite vyskúšam aj keď nie som veľmi na polievky, ale občas sa taká rýchlovka veľmi hodí. :-):-);-);-):-p:-p:yes::yes::yes::yes:

nedal by sa z tých novím potom spraviť nejaký vývar, viete aby to nevyšlo nazmar.........

I já se hlásím k těm, kteří v tomto případě noviny ne;-). To, čemu nemůžu zabránit, se nevyhnu, ale jídlo a tiskařské barvy k sobě nepatří, chemie je kolem nás stejně až příliš. Pokud musím něco sušit, tak mám papírové kuchyňské utěrky bez potisku a také bílé plátěné, obětovala jsem na ně kdysi 1 kvalitní prostěradlo.

Ivusa:Ivušo, přesně tak, my také žijeme ve zdraví;-):yes:

:-Kpolévečka moc príma ,ukládám si a vyzkouším...neboť neustále přemýšlím jakou polívku mám uvařit a tahle by mně nikdy nenapadla ...sláva nápadům co dům dal;-)...:yes::yes::yes:Jo a noviny neřeším ,používám je ráda a neustále a pořád žijeme ve zdraví....:-D

casino: na tohle mám vypracovaný návod, který bych mohla poslat jako SZ, ale jedině při tvé registraci. Víš, co já ten návod dám na diskuzní fórum, bude se hodit víc lidem. Vydrž chvilku, pak postupuj dle návodu ;-);-);-)

spagetka:
Děkuji za rozklik:-K
Prosím poučte mě jak toho úspěšně dosáhnout
Zde pod oknem stojí psáno:
"Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu."
Kliknu, přidám a houby, houby, zlatá rybko:-// furt se mi to nedaří:-((
Děkuji

casino: dám to jako rozklik -
http://www.labuznik.cz/recept/ryba-v-novinach-rece...
Je pravda, že jako malá holka jsem byla vždy u toho, že babčka sušila houby i strouhání, nudle apod. vždy na Rudém právu:-D:-D. Přežili jsme, jak vidno. Je to jen o zvyku;-). Je ale pravda, že už mé mamince táta udělal takové síťové rámy, či jak to napsat, takže mamka už noviny nepoužívala. Já strouhání už nedělám vyloženě do zásoby, ale jen kolik potřebuju, nebo si ho koupím. Takže ať si to každý dělá dle sebe.
Jinak recept nehodnotím, z lovečáku bych u nás neuspěla, ale když chutnalo, proč ne ;-);-);-)

Tééééda, já nestačím zírat, co jedna fotka se strouháním na novinovém papíře vyvolá za diskuzi, (to nemluvím o tom, že to tu má na fotkách plno kuchařek) myslím, že zcela zbytečnou diskuzi, přece ať si to každý dělá podle svého, jak je zvyklí ne;-) Polévka bude stejná ať to sušíte na sterilním prostěradle, nebo na novinách:-D Nic se nesmí přehánět, ani ta hygiena, nevíme po čem ztloustneme, jak říkala moje babička a krom toho jíme daleko, daleko horší potraviny, než je sušené strouhání na novinách!!! Jak se říká: Kdybych to byla věděla, tak bych sem tu fotku nedávala;-):-D

Noviny? Tiskařské barvy?
Komu nevadí, tak tady si pošmákne: www.labuznik.cz/recept/ryba-v-novinach-recept-jemie-olivera/
:-)):yes:

Určitě dobré, bod dávám, ale dělat nikdy nebudu, jelikož lovečák ani podobné salámy nikdy nekupuju, přímo z nich teče sádlo, ale pro zdravé lidi dobré:yes::yes::yes::yes::yes:

Tu prubnu. U nás je stále polívčička "Grunt". +bodík 3

Jitkas:Jituš, tys mně předběhla:-)):-));-) a ještě, když vidím kdo ty noviny a letáky roznáší ...... raději vyvařím staré prostěradlo:-)):-))


savlinka: Jani, právě proto, že se v obchodech a při rozvážce s potravinami takovým způsobem zachází, by to doma mělo být jinak;-)

savlinka: Tady vubec nejde o to, zda noviny byly na zemi ci ne, ale o tiskarske barvivo. Moje babicka a maminka, kdyz delaly nudle, flicky, strouhani atd., pouzivaly kusy starych prosteradel, ktere vlastne pak ani nepraly s normalnim pradlem, ale vyvarovaly zvlast v hrnci na plotne v obyc.mydlovych vlockach a vode. Kdyz pripravovaly domaci testoviny, pamatuji si celou kuchyn pokrytou laintuchy (stul, otoman, sici stroj, myci stul atd.) a na nich vsechny mozne typy nudli a nudlicek, flicku a strouhani Byla to opravdu krasna podivana. Noviny radeji ne. Vzdyt krom toho barviva, maji i takovy "novinovy oder", ten by mi tez vadil. Osdobne pouzivam bud papir na peceni, ten je perfektni a nebo platene uterky (bez avivaze).

Domácí strouhání dělám taky,ale nikdy bych ho nedala na noviny nebo letáky, kde jsou barvy a všechny svinstva. Ale každému, co jeho jest. Když to z toho někomu chutná, tak ať si to dělá jak chce. U nás se vždy tyto věci suší na uterce či na vále. Např.nudle, strouhání.

Mě spíše přijde divné, že se do polévky používá surovina sloužící pro studenou kuchyni. No z uheráku nebo čabajky bych polévku nevařila. Spíš bych to zužitkovala do pomazánky.

Jen nechápu tu záplavu obranných komentářů, tak někdo to dělá tak a druhý jinak. U jiných uživatelů by jste si ještě přisadily, že?

Bibinka:neděláš to sama jukni:-)):-)):-))http://www.toprecepty.cz/recept/15774-domaci-nudle...

Jen se musím smát jak tam je komentář,že se noviny házej na zem atd,,a co pečivo:-)):-))pekař hodí přepravky na chodník ať je léto nebo zima a pak se ty přepravky šoupou po zemi do obchodu a všechny to pečivo jíme.V pekárnách jim padá na zem a šup snima do přepravky atd atd..:-))mohla bych tu dát x příkládu..ale musím už do práce;-)

Tématické fráze:
polévka z suchého salámu, lovecke pravo recept, jine noviny, lovecka polivka, vysušený suchý salam, vysušený lovecký salám co s ním, lovecky salam jinak, polévka z lovecého salámu, lovecká houbová polévka, jak sušit lovecký salám, proč se suší cibule, příliš vysušený salám, franfurtska polevka rece^pt, lovecká polévka se sýrem, recept na lovecke pravo, polevka z loveckeho salamu, k čemu se hodí řapikaty celer, lovecka kucharka, k čemu se používa řapíkaty celer?, laintuchy

Suroviny:
salám lovecký, cibule, mrkev, pórek, celer řapíkatý, česnek, koření polévkové, olej, pepř, sůl, petrželka zelená, mouka hrubá, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu