Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z pečeného květáku s kuřecím masem a cheddarem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 410 kJ /
337 kcal
Bílkoviny10,54 g
Tuky1,56 g
Vláknina32,13 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,50 g
Sacharidy61,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do 2 litrového hrnce jsem si nalila vodu, dala mrkev, jednu na půl rozkrojenou cibuli, stroužek česneku, nové koření, bobkové listy, sójovou omáčku, kuřecí stehno, osolila jsem, opepřila a dala vařit na cca hodinu a půl. Krok 2: Troubu jsem si zapnula na 200°C. Krok 3: Květák jsem si obrala na menší růžičky, mrkev jsem si nakrájela na kolečka a na plech vyložený pečícím papírem jsem květák i mrkev rozprostřela. Krok 4: Zakápla jsem to olejem, opepřila, promíchala a dala do trouby péct na 40 minut. Možno více, možno méně, podle toho, jak se budou květák a mrkev opékat a chytat barvu. Asi 3x jsem plech vytáhla a zeleninu promíchala. Krok 5: Když se květák dopekl a vývar se stehnem dovařili, rozpálila jsem si ve větším tlustostěnném hrnci trochu oleje, do zesklovatění osmahla nadrobno nakrájené zbylé 4 cibule, pak jsem přidala prolisované 3 stroužky česneku, ten jsem restovala asi minutu. Krok 6: Pak jsem přidala květák s mrkví, zalila to vývarem, přidala jsem ještě asi 2 hrnky vody a nechala to vše asi 20 minut bublat. Krok 7: Teď je chvilka čas na obrání stehna. Krok 8: Brambor jsem si oškrábala a nastrouhala - na takovém tom struhadle, co vám z toho udělá úplně kaši a ne nudličky. Krok 9: Dala jsem jej na zahuštění do polévky. Tu jsem ještě dochutila kmínem, špetkou kari a mírně dosolila a dopepřila (sůl a pepř nejsou pak už nutné, záleží na ochucení vývaru). Krok 10: Odebrala jsem necelé 2 hrnky květáku (jen květák, bez mrkve) a trošku tekutiny, tyčovým mixérem jsem z toho udělala pyré a vlila zpátky. Krok 11: Nakonec jsem přidala už jen kuřecí maso a dala tomu posledních 5 minut varu. Krok 12: Při podávání jsem si cheddar nastrouhala, větší množství dala na dno misky, zalila jsem jej horkou polévkou a nakonec polévku dozdobila ještě trochou cheddaru a bylinek (pažitkou a troškou sušené petrželové natě). Špatné by určitě nebylo doplnit polévku např. o bylinkové krutony =).

Zveřejněno 21. 11. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z pečeného květáku s kuřecím masem a cheddarem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r5kp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z pečeného květáku s kuřecím masem a cheddarem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r5kp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Hrašuľka.Hrašuľka: No ano, ten květák se nemusí péct, Babica by možná řekl, že se tam ani nemusí dávat, místo vývaru lze použít bujón, zahustit lze kupovanou jíškou a nastrouhat jde do toho eidam třicítka :-D. Asi bych radši u vás nikdy nejedla... ;-).

Hrašuľka.Hrašuľka 24. 11. 2013 14:27
hanes24::yes::yes::yes: Súhlasím, to radšej v živote nebudem jesť polievku.:yes::yes::yes:

ta je, panečku:-!:-p;-):yes::yes:

hanes24: Ono to není tak komplikované. Květák v troubě a kuře v hrnci si umí poradit docela dobře i sami, aniž by tomu člověk věnoval větší pozornost. Cibule je nakrájená za chvilku a květák za mě v podstatě rozšťouchá tyčový mixér ;-). Navíc je jedno, jestli si udělám vývar někdy dopředu a šoupnu do mrazáku anebo takhle najednou. Stejně jej někdy udělat musím :-D a pracné je to stejně :-). Problém spíš bude v tom, že mám bohužel špatnou vlastnost věci psát moc komplikovaně :-8.

Urcite vyborna, pro mne s krutony a jsem po obede.

V té bude lžíce stát!!;-):yes:

Velmi zajímavá polévka, bude určitě chutná :yes:

Bod udělen, ale bože můj to je tak strašně pracné, že to dělat nebudu i když všechno mám hrozně rád.:yes::yes::yes::-))

Tématické fráze:
za pečený květák s kuřecím masem, co z pečeného kuřecího masa, polévka z pečeného kuřecího masa, peceny kvetak s kuřecím masem, pečen ý květák, krémovou polévku z pečeného květáku se sójovou smetanou, co je to cheddaru, pečený květák na kari, pyre y květáku a mrkve, vlastnosti květáku, recept na pečený květák, pečený květák a mrkev na kari, polevka z pecwneho kvetaku, polévka z pčeného květáku, pečeny květák

Suroviny:
květák, mrkev, cibule, česnek, stehno kuřecí, brambory, koření nové koření, bobkový list, omáčka sojová, kmín mletý, koření kari, sůl, pepř, olej, sýr chedar

Přidat fotografie receptu