Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 velké

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 611 kJ /
1 819 kcal
Bílkoviny162,99 g
Tuky86,47 g
Vláknina37,69 g
Cholesterol 371 mg
Sodík 2,31 g
Sůl5,48 g
Sacharidy80,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Část masa, ze kterého už nejdou plátky nakrájet, nakrájíme na větší kostky. Krok 2: Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme a po obou stranách mírně poprášíme solí a pepřem. Po jedné straně potřeme částí hořčice. Krok 3: Stroužky česneku prolisujeme, mrkev a celer nakrájíme na drobné kostky. Cibuli nakrájíme na jemné půlkolečka, špek na úzké nudličky a obojí dáme do papiňáku na rozehřátý olej osmažit do růžové barvy. Dále přidáme mrkev a celer, promícháme a 5 minut restujeme. Krok 4: Orestovaný základ nahrneme ke kraji hrnce, přidáme maso které necháme prudce po všech stranách zatáhnout. Znova promícháme, podlijeme 350 ml rajčatové šťávy, přidáme rozmarýn, zbytek hořčice a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu na slabém plameni dusíme cca 35-40 minut. Krok 5: Po ochlazení hrnec otevřeme, měkké maso vytáhneme bokem a tvrdou větvičku rozmarýnu vyhodíme. Šťávu zahustíme moukou,kterou jsme si rozmíchali ve zbývajících 250 ml rajčatové šťávy. Necháme bez pokličky 10 minut mírným varem provařit, 5 minut před koncem přidáme prolisovaný česnek a maso na prohřátí. Jako příloha se hodí různé noky, knedlík, nebo rýže.

Zveřejněno 10. 12. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Plátky masa si můžeme nechat nařezat přímo v masně z masa určeného na roštěnky.

My máme nejraději roštěnky z kližky, ale z té si musíme plátky nařezat doma. Já jsem si z vícekilového kusu vyřízla pěkné“pérko“. Ze 400g mi vyšly plátky, zbývajících 300g jsem nakrájela na kostky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y5XP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y5XP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Majka8:Také děkuji:-KDoufám,že bude chutnat:-p;-)

Mňam:yes:,zítra bude k obědu,dík za bezva inspiraci:-p

Dana61::-K:-K

joj, to je zase nádhera:yes::-D

Díky všem:-K:-K

Ája::-8Ajo,moc děkuji za upozornění:-!Už to napravuji a jdu opravit;-)
Já si vždy značím na papír,kolik čeho dávám a nějak mi to uniklo;-)Díky-jdu opravit:yes:

Jen spravit v postupu jednotlivá množství rajčatové šťávy. 350 + 250ml je 600ml. V ingrediencích jen 500ml.

Aničko, samosebou za boda, takové "majdy" jsou u nás oblíbené, to už víš;-)tak 8.bod:yes:

:yes:moc hezky vypadá,jistě i chutná..:-K:-K:-K:-K

Nemám slov!:yes::yes::yes::yes::yes::-)):-)):-))A ubohý hoch nemaje slov oddal se trudnomyslnosti

Já chci taky noky!!! :-):yes:

Já bych si to dala, Aničko, s noky a moc bych si pochutnala:-p:-p

Jídlo na jedničku:yes: - no a ty fotky:yes::yes::yes:, ty by byly ozdobou každé krásné výpravné kuchařské knihy :-)

Jako vždy není co říct, jen pochválit:yes::yes:+

Tématické fráze:
hovězí na rajčatech, hovězí plátky, hovězí plátky na zelenině, hovězí plátky s rajčaty, hovězí perko, hovezi kostky, hovězí maso pérko, hovězí na zelenině, rajčatová štáva recept, hovězí plátky na rajčatech, hovězí na platky, hovezi perko recepty, hovezi s rajčaty, hovezi kostky recept, hovězí na šťávě, hovězí plátky recept, hovězí kostky recepty, hovězí pérko recept, hovězí maso na rajčatech, hovězí plátek s rajčaty

Suroviny:
kližka hovězí, špek, olej, cibule, mrkev, celer, česnek, hořčice kremžská, šťáva rajčatová, rozmarýn, mouka hladká, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu