Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

„Rybí“ polévka bez ryby pro moji vnučku

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Masový vývar:
maso i s kostmi uvařit spolu s cibulí a kořenovou zeleninou vcelku. Přecedit, maso obrat a nakrájet na menší kousky. Kdo má rád hodně zeleniny, může ji drobně nakrájet a přidat do hotové polévky. Krok 2: na másle orestovat nastrouhanou zeleninu a zalít vývarem Krok 3: na pánvi na másle osmažit krupici do růžova, zavařit ji do vývaru se zeleninou, okořenit a nechat provařit Krok 4: do vařené polévky vložit obrané maso, nechat prohřát a nakonec vsypat zelenou petrželku. Servírovat s osmaženou houstičkou.

Zveřejněno 24. 12. 2013

Poznámka autorky Nadja

Pro vegetariány lze uvařit ze zeleninového vývaru.

Polévka svým vzhledem připomíná rybí polévku - jikry nahradila osmažená krupice.

Recept na pravou rybí polévku je zde: https://www.toprecepty.cz/recept/24508-mamincina-v...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

„Rybí“ polévka bez ryby pro moji vnučku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EvKk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

„Rybí“ polévka bez ryby pro moji vnučku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EvKk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Moje sestra mne naučila tuhle rybí polévku:
Zvlášť uvařit v osolené vodě hlavy a skelety, v druhém hrnci vnitřnosti. Přecedit, vodu vyleju, jen trochu odložím, na másle osmahnu na nudličky nastrouhanou kořenovou zeleninu se 2 lžícemi hladké mouky, zaleju vodou, povařím, přidám sterilovaný hrášek, kousek masoxu, špetku muškát. květu. Vložím obrané rybí maso z hlav a skeletů, jestli není moc rybinou cítit odložený vývar, tak ho přidám. Podávám klasicky s houstickou osmaženou na másle.

sylvánka 27. 12. 2013 13:24
taky nemám ráda náhražky tohoto typu, raději to nazvat jinak a pořádnou rybí polévku dělat z ryb, bramboráky z brambor atd.

rybí polévka bez ryby........uheráková pomazánka bez uheráku,knedlík bez knedlíku,rajčatová polévka bez rajčat,bramborák bez brambor, to je prostě masakr.

Něco podobného děláme již léta, ale daleko jednodušeji.
Nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev a celer, petržel nedávám - hodně na jemno) orestuji.
Ve vodě uvařím kuřecí játra (1 balíček = 500g). Až jsou měkká, vyjmu je a nasekám na jemno.
Z povrchu polévky sejmu šum, nechám povařit zeleninu a na
závěr nasypu rozsekaná játra.
Dochutím Klasikem. Podáváme se "smaženým hráškem".

Majka8: U nás je každoročně rybí z kapra, jen pro vnučku tato náhražka, aby se nelišila alespoň vzhledem, když už se liší chutí. :-D

hanes24:Já to mám taky tak,prostě rybí polívku nevařím,nemůžu:-//nespolkla bych,ale ukládám na příští rok,dík:yes:

To je něco pro mě!!!! Rybí polévka bez pachu rybiny při vaření a konzumaci. To je za 1000 bodů!!!!:yes::yes::yes::-)):-D:-)):-))

Tématické fráze:
rybí polévka bez ryb, pravá vánoční rybí polévka, ryby polevka, rybí polévka bez ryby, nahražka jiker, náhražka rybí polévky, náhražka za jikry, ryby polévky, falešna rybí polevka, vánoční polévka bez ryby, rybu polevka bez ryby, rybí polévka z kapra náhražka jiker, krupice jako nahrážka rybích jiker, jak uvařit polívku z ryby bez pachu, rybí polívka, náhražka jiker do polévky, polévka z ryby, rybí polévka bez jiker, rybi polevka bez na ryby, rybu polevku bez ryby

Suroviny:
maso, cibule, zelenina kořenová, máslo, krupice, sůl, pepř bílý, zázvor, květ muškátový, petrželka, houska

Přidat fotografie receptu