Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekovo - bylinková hovězí líčka

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 057 kJ /
1 209 kcal
Bílkoviny231,10 g
Tuky17,24 g
Vláknina14,65 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 508 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy29,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí líčka kuchyňsky upravíme, posypeme směsí čerstvě umletých pepřů. Krok 2: V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a líčka na něm zprudka opečeme dohněda. Krok 3: Líčka vyjmeme a do výpeku přidáme pokrájené plátky česneku, cibule a orestujeme. Krok 4: Přimícháme rajčatový protlak, sypkou červenou papriku, hrubě nasekané stonky tymiánu, ještě jednou vše promícháme, vložíme zpět orestovaná líčka a zalijeme silným hovězím vývarem + (vínem). Krok 5: Tlakový hrnec uzavřeme a dáme na 40-45 minut vařit. Nejdříve na vyšší teplotu. Od doby prvního zasyčení, snížíme teplotu a vaříme doměkka. Krok 6: Po otevření tlakového hrnce měkká líčka vyjmeme. Omáčku, podle potřeby dál ještě svaříme a zatáhneme máslem nebo naopak ještě naředíme vývarem. (můžeme posypat podle potřeby hladkou moukou). Krok 7: Líčka vložíme zpět do nádoby prohřát. Podáváme buď s těstovinami nebo se šťouchaným bramborem.

Zveřejněno 27. 12. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Zvolila jsem výjimečně na líčka tlakový hrnec a maso bylo měkoučké. Dávám pokaždé se štouchaným bramborem, ale nějak jsme dnes potřebovali změnu po Vánocích, neboť brambor bylo nějak posledná dobou až moc, takže proto jinak. Jinak červení víno do líček je moc dobré a dá se tak i tak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekovo - bylinková hovězí líčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pl6n

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekovo - bylinková hovězí líčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pl6n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Peppa:
Mám od Tescomy Duo exclusiv 6l a 4l, protože tam byla jen jedna poklice,nechala jsem si poslat druhou a jsem maximálně spokojena. Byli vstřícní v komunikaci. Alberta

Peppa: tak stopro značkový. nebo myslíš, že zajdeš někam na pokoutní tržíště, koupíš tlakáč za 200,- a budeš se divit, že ti to vylítne do vzduchu? Neblázni, to je docela blbá sranda - kamarádce nekvalitní tlakáč vybuchl po čerstvém malování. Naštěstí museli jen znova malovat... Já mám ty dva od tescomy, menší a větší už 15 let, 1 od zepteru (teda ten jsem nechtěně vyhrála a stejně víc dělám v tescomě) a jsem spokojená. Existujou už i lepší. Dej si do vyhledavače tlakový hrnec a porozhlédni se, jsou ted docela solidní ceny i.

Díky holky a kluci:-K

Peppa: já Ti nevím, mám Tescomu asi 2 roky, je dobrý, jinak nevím, jak jiné tlakáče;-):-K

Skvělé :yes::yes::-K:-p:-p:-p

Vypada to moooc pekne!:-)
Tlakovy hrnec nemam, ale mam na nej uz delsi dobu zalusk. Prosim, poradi mi nekdo na co pri vyberu/koupi dbat? Je lepsi znackovy hrnec??!

ivulinka: manžel je chtěl nějak obyčejně upravit, takže byly obyčejně,ale Ty je máš krásné,opravdu poctivě upravené, koukala jsem na ně dnes:-p:-K

Jsou malinko podobná těm mým a i ta tvoje jsou jistě moc dobrá:yes:

Bibinka: Janinko, jsou taková nenáročně dělaná, už jsem taková ucabrtkaná:-)) a tak byly v tlakovém hrnci a bez nakládání, ale většinou se povede to,nad čím mávneš rukou a řekneš si:"nějak to dopadne" a neřešíš to:-8 a ono to zrovna chuťově moc sedlo;-)

Jana Remkova: taky to mám tak, jak píšeš, ta lička jsou s červeným vínem opravdu dobrá, ale jdou udělat i bez vína, víno se Ti tam jinak zcela vydusí, jen to má šmrnc větší:-p:-p ale už jsem udělala z mrazáku poslední líčka a manžel chce teď už jen kližku, říká, že se ní už těší, takže už nemamo;-);-)

varilamyskakasicku: Ivi, pěkně připravená líčka, jen se smějou;-)jsou takové, podle našeho gusta a máš 13.:yes:

Ivo, na líčka se chystám už dlouho. Ta tvoje jsou určitě chutná a s vínem rozhodně.:yes::yes:

:yes::-D:-D:-D:-D

No a právě s tím vínem mám trochu problém. Já mám víno ráda, pokud možno Merlot suchý;-), ale v jídle jak kdy a jak v čem. Tady nevím. Musela bych vyzkoušet;-). A nemachruj Ivo, jo? S těma líčkama!:-D:-D:-D:yes::yes:

:-p:-p:yes::yes:+

Tématické fráze:
hovězí líčka v tlakovém hrnci, hovězí líčka jinak, nejlepší recept na hovězí líčka, hovězí líčka, recept na nejlepší hovězí líčka, hovězi lička video recept, líčka v tlakovém hrnci, hovězí líčka recept, hovezi licka video recepty, nakladani hovezich licek, pokrmy z líček, pikantni česnekovo bylinkova pomazanka, recept na hovězí líčka video, recepty na hovězí líčka, babica hovězí líčka, hovězí líčka na česneku, jak upravit hovězí líčka, jak se připravují hovězí líčka, hovězí líčka s česnekem, jídla z hovězích líček

Suroviny:
líčka hovězí, česnek, pepř čtyř barev, pepř černý, cibule, vývar, protlak rajčatový, tymián čerstvý, olej, paprika čerstvá červená, máslo, sůl,

Přidat fotografie receptu