Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tlačenkový salát – „vyprošťovák“

Tlačenka je tradiční zabijačkový výrobek, který se většinou konzumuje jen s cibulí a chlebem. Tímto receptem ji lze povýšit na pikantní delikatesu. U domácí přípravy tohoto salátu je totiž skvělé, že si ho můžete přizpůsobit své chuti.

Hodnocení receptu je 4,5 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min Bez doby vychlazení

10 min (10 min příprava, Bez doby vychlazení)

Suroviny pro 1 dávka

dle množství použitých surovin

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Tlačenku nakrájíme na menší kostky, kapii, kyselou okurku také na kostičky, ale samozřejmě drobnější. Cibuli nakrájíme na jemné nudličky a vše dáme do mísy. Krok 2: Zálivku vyrobíme v nám vyhovujícím poměru z uvedených surovin a dochutíme dle svých chuťových potřeb a nálad. Zálivku nalijeme do mísy k tlačence a zelenině a důkladně promícháme. Krok 3: Uložíme do chladu a podáváme vychlazené jako výborný „vyprošťovák“, třeba po Silvestrovské oslavě. Množství surovin záleží na každém, neboť někdo miluji více cibule, někdo kyselejší zálivku a někdo zase pikantnější.

Zveřejněno 30. 12. 2013

Poznámka autora Colombo65

U nás doma se takto zpracují vždy "patky" od tlačenky, jinak o ně není totiž velký zájem :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tlačenkový salát – „vyprošťovák“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rn5R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tlačenkový salát – „vyprošťovák“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rn5R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

tohle jsme měli nedávno v práci,jen ta kapie tam nebyla....foto z mobilu,nic moc,já vím,ale výsledek i bez kapie je famózní....doporučuju vem milovníkům tlačenky s cibulí,tohle nemá chybu....a určitě se tím nemusíte jen vyprostit ;-)

:yes::-))Ještě dávám feferonky čerstvé nebo nakládané, hlavně hodně a říkám tomu "hurá papula salát", název i salát jsem zdědil po otci a když není tláča dělám ze špekáčků, to ale nechám déle odležet i 3 dny(pokud to vydržím):-!:yes:

:yes:taky občas dělám,ale máš dokonalejší zálivku,vyzkouším..:-*:-K:-K:-K

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Colombo65:Otto, taky si to sem mohl dát dřív, včera jsem si dala tlačenku s cibulí a octem a není žádná, tak příště;-), ale 3.dám už teď, abys na něj nemusel rok čekat:-D:yes:

Colombo65: super recept, hned bych si dala, i když nepotřebuju vyprostit:-))
nick jsem stihla skouknout - líbil se mi, protože nebyl skoro vidět, ale byl tam;-):-))

1974andrea:... nick na Topkách nemamo;-(;-(;-(

Colombo65:Ale dyť je to pěkný, jen to tam nech;-)

1974andrea:... to byl pokus a sem určitě nebyl určen, takže výměna foto ;-)

1974andrea: snad ne signo u fotky:-O:-O:-?:-?
vidím, milý Otto, že měníš názor....
s novým rokem... nová doba;-):-?:-D:-D:-D

1974andrea:... to byl pokus a nějak to furt nedávám :-//

No vidíš, skvělý nápad a ty se cení:-p:yes: A koukám, že i ty velký kritik nicků na fotkách už ho tam máš taky:-D Já už mám taky připravené;-)

Tématické fráze:
tlačenkový guláš, zalivka na tlacenku, silvestrovský vyprošťovák, tlačenka s cibulí octem, silvestrovský tlačenkový salát, tacenkovy salat, tlačekovy salat, tlacenkovej salat, salat ztlacenky, silvestrovsky salat z tlacenky, salat-z-tlacenki, tlacenka zálivka na salát, tlačenový salát, tlačenkový, tlacenkovy hospodsky salat, silvestrovska salat tlačenka, tlačenka s cibulí octem- salat, nakladana tlačenka s octem a cibuli, zálivka na tlačenku s cibulí, zalivka tlacenka

Suroviny:
tlačenka, kapie, okurky sterilované, cibule červená, hořčice, omáčka worcesterová, olej, sůl, pepř mletý, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu