Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Laciný nedělní oběd

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ercicka ercicka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 631 kJ /
1 107 kcal
Bílkoviny171,80 g
Tuky10,45 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 353 mg
Sodík 3,60 g
Sůl8,75 g
Sacharidy79,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z prvej polovice surovin uvarime klasicku hovadziu polievku. Nechame trosku dlhsie varit, aby bolo maso uplne makucke (kto chce maso aj v polievke, pouzije asi kilo masa). V tlakovom hrnci aspon hodinu. Krok 2: Z oleja a muky urobime svetlu zaprazku (jisku asi) a pretlak dobre rozmiesame v litri vody. Ked je zaprazka hotova, zalejeme ju vodou s pretlakom a tobre rozmiesame. Ochutime cukrom a solou, kto chce, moze pridat nakrajanu bazalku a ml. korenie. Krok 3: Vyberieme maso z polievky a pokrajame ho na kusy. Ja ho viac varim kvoli detom, ked je take viac uvarene, tak su slachy rozvarene, nevidno ich a potom sa nehraju na chirurgov :o))) Nakrajane maso hodime do omacky.

Zveřejněno 9. 2. 2009

Poznámka autorky ercicka

Podavame s ryzou, knedlou alebo varenymi zemiakmi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Laciný nedělní oběd

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkAw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Laciný nedělní oběd

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkAw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

ercicka pravdu díš, děvče;-)

NO jo Jani, ale nazov ostal, ze? ;-)

ercicka jasně, to chápu, kdysi člověk koupil kus flákoty masa za pár korun. Vzpomínám si, jak našim rodičům ještě vnucovali bůček, když si vzali víc masa. Dneska je bůček nádherný a dělá se z něj všechno, dokonce i hranaté řízky!:-D ale jsou fakt dobré, kdo neochutnal, ať zkusí. Ale už to vlastně zas není nic levného, že jo.

no, my sme to varili volakedy, este ked som bola decko, dokonca babka to robila este ked moja mama bola decko a z jedeneho kusa masa mala aj polievku a druhe pre 10ludi, teda myslim babku a mavali to v nedelu, takze pre nich, ked si to prepocitas to bola uspora a nieco vynimocne, lebo hovadzinu nemavali casto, mali len sliepky a na hody husy... ja som to teraz naporcovala s velkymi kusmi masa, lebo na to mame, ale oni toho masa zase tolko na tanieri nemali ;-)

Trošku bych polemizovala s názvem lacný-tedy levný oběd... Holky, víte, koli stojí nejlevnější hovězí maso, třeba i do polévky v České republice? A ještě k tomu 750g?:-)) No, lacnější je tedy už kuřecí, nebo vepřová kýta, ale hovězí mám opravdu jen svátečně.:-( Prodává se tady tzv.hovězí surovina za 25 kč kilo a to je vždycky hned pryč a je to vlastně žebro a mezitím kousek masa, nic moc, ale i tak si to člověk za ty peníze vezme, pokud dají 2-3 kila a děláme z toho zázraky, protože hovězí je tady v průměru kolem 130 korun za kilo;-)

Mäso do polievky sme vždy kupovali zadné a k tomu kosť, aby to mäsko bolo kvalitné. A po uvarení sme ho dávali do paradajkovej, kôprovej alebo uhorkovej omáčky. Teraz hovädziu polievku nevarím, tak už to nerobím, ale to mäsko sa dá veruže dobre využiť. A ak by ste skutočne nevedeli, čo s ním, vyskúšajte toto : http://www.toprecepty.cz/recept/2612-smazene-masov...

no vy mate chapov, keby mne uz ani hovadzinu nejedli, tak si to hodim, staci ked nejedia zeleninu :-// a to co jedeavs ty z tej polievky volame "para" a jedavala to hlavne mama a potom si nelozila menej na obed a povedala, ze ona sa uz najedla pary :-D:-D:-D

my ked sme toto varievali tak sme hovorili, ze mame cigansky obed....;-) mali sme to s dcerou velmi v oblube...no ale potom som sa vydala a moj najdrahsi nema rad varenu hovadzinu...a potom sa vydala ona a jej najdrahsi nema rad varenu hovadzinu:-S a tak sme s tym skoncili. ja si teraz do polievky hovadzej hodim cely surovy zemiak a potom zjem s tou varenou zeleninou a zemiakom hovadzie na posedenie...muz kruti hlavou a ja mu zas krutim na oplatku hlavou, ked si na ranajky dava zakusky...tak.

fotku pridam vecer ;-)

Tématické fráze:
levny obed, levne recepty na obed, tip na oběd, typ na oběd, levne obedy recepty, co uvařit na oběd, dobrý nedělní obed.cz, tipy na oběd, typy na obed, levné obědy, recepty na levné obědy, dobre recepty na obed, recepty na oběd, tip na dobrý oběd, co na obed, rychly levny obed, nejlevnější oběd, rychlé levné obědy recepty, nejlevnejsi obedy recepty, typ na dobry oběd

Suroviny:
maso hovězí, zelenina kořenová, voda, sůl, pepř černý, koření nové koření, nať petrželová, těstoviny polévkové, protlak rajčatový, mouka, olej, voda, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu