Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 631 kJ / 1 107 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 171,80 g |
| Tuky | 10,45 g |
| Vláknina | 3,60 g |
| Cholesterol | 353 mg |
| Sodík | 3,60 g |
| Sůl | 8,75 g |
| Sacharidy | 79,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z prvej polovice surovin uvarime klasicku hovadziu polievku. Nechame trosku dlhsie varit, aby bolo maso uplne makucke (kto chce maso aj v polievke, pouzije asi kilo masa). V tlakovom hrnci aspon hodinu.
Krok 2: Z oleja a muky urobime svetlu zaprazku (jisku asi) a pretlak dobre rozmiesame v litri vody. Ked je zaprazka hotova, zalejeme ju vodou s pretlakom a tobre rozmiesame. Ochutime cukrom a solou, kto chce, moze pridat nakrajanu bazalku a ml. korenie.
Krok 3: Vyberieme maso z polievky a pokrajame ho na kusy. Ja ho viac varim kvoli detom, ked je take viac uvarene, tak su slachy rozvarene, nevidno ich a potom sa nehraju na chirurgov :o))) Nakrajane maso hodime do omacky.
Zveřejněno 9. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Laciný nedělní oběd
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkAw
Moje poznámka
Laciný nedělní oběd
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkAw
Nejnovější recepty
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 14 minutami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 1 hodinou
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 12 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 12 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
JajkaP před 40 minutami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 2 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 8 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 9 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 9 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 10 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 10 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 10 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 12 hodinami
Tématické fráze:
levny obed,
levne recepty na obed,
tip na oběd,
typ na oběd,
levne obedy recepty,
co uvařit na oběd,
dobrý nedělní obed.cz,
tipy na oběd,
typy na obed,
levné obědy,
recepty na levné obědy,
dobre recepty na obed,
recepty na oběd,
tip na dobrý oběd,
co na obed,
rychly levny obed,
nejlevnější oběd,
rychlé levné obědy recepty,
nejlevnejsi obedy recepty,
typ na dobry oběd
Suroviny:
maso hovězí,
zelenina kořenová,
voda,
sůl,
pepř černý,
koření nové koření,
nať petrželová,
těstoviny polévkové,
protlak rajčatový,
mouka,
olej,
voda,
cukr,
sůl
Komentáře (10)