Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kostelecké jelení maso

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 396 kJ /
1 051 kcal
Bílkoviny68,28 g
Tuky63,47 g
Vláknina11,73 g
Cholesterol 227 mg
Sodík 996 mg
Sůl2,42 g
Sacharidy31,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kostičky nakrájené slanině a másle podusíme na větší kusy nakrájenou zeleninu a kolečka cibule. Krok 2: Okořeníme tymiánem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a přidáme 2 hřebíčky. Na směs vložíme maso nakrájené na větší kostky a orestujeme ze všech stran, až maso pustí šťávu. Podlijeme troškou vývaru, tlakový hrnec uzavřeme a dusíme cca 10 minut. Krok 3: Pak hrnec otevřeme a vyjmeme všechnu zeleninu, kterou dáme prozatím bokem a přidáme lžičku octa. Krok 4: Hrnec uzavřeme a dusíme ještě cca 15-20 minut. Krok 5: Měkké maso pak vyjmeme, šťávu podle potřeby ještě podlijeme vývarem-jen tak, aby bylo do poloviny zalité. Krok 6: Přidáme lžíci tmavé jíšky, citronovou šťávu, víno a šípkovou marmeládu a přilijeme karamel, který si na suché pánvi uděláme z cukru. Vše provaříme. Krok 7: Mezitím zeleninu nakrájíme na kolečka a šťávu propasírujeme na nakrájenou zeleninu. Krok 8: Podle potřeby dosolíme, dochutíme. Podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 4. 1. 2014

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Recepty od Dony-mnou mírně upraveno

Pro milovníky zvěřiny a jemně navinulých omáček. SKVĚLÉ!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kostelecké jelení maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4wV2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kostelecké jelení maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4wV2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Anna Kocikova: Díky;-)

Navinulé omáčky miluji a jestli je to zvěřina,nebo konina je mi jedno;-):-D
Jani mě by určitě chutnalo,mňam:-p:yes::-K

Dana61:;-):-p

velmi povedený jelen:yes::-D

Komu se nelení, dostane jelení. Musím se do Alberta podívat, mám chuť na jeleňa.:yes::-D:-D

Jelena není nikdy dost :yes::-p

Jana Remkova:Dík podívám se;-)

Hani, jelení maso měl stále Albert!! Koupila jsem ho předevčírem. Nevím, jestli Hypernova, ale supermarket Albert;-)

To věřím, že je to skvělé jen kde vzít toho jelena;-)povedené masíčko:yes::yes:+

Tématické fráze:
recepty z jeleního masa, příprava jeleního masa, pokrmy z jelena, recept z jeleního masa, recepty z jelena, jelení maso na zelenině, jelení výpečky, jelení přední, jelení krk recept, jelen recepty, pokrmy z jeleního masa, jelení krk recepty, jelenní maso recepty, recepty s jeleního masa, pokrm z jelena, jelení recepty, výpečky z jeleního masa, jeleni, jjelenní maso recepty, jelení krk priprava

Suroviny:
maso jelení, slanina uzená, máslo, mrkev, petržel, celer, cibule, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, koření hřebíček, tymián, ocet, cukr krystal, šťáva citronová, víno červené suché, marmeláda rybízová, jíška tmavá hotová, sůl, masox

Přidat fotografie receptu