Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z kuřecích kůží

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 694 kJ /
405 kcal
Bílkoviny2,86 g
Tuky36,47 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 59 mg
Sodík 489 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy14,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kůži se zeleninou uvařit v osolené vodě, ale nerozvařit ! a nakrájet ji na jemné nudličky. Krok 2: Pak zakapat worcestrem, dobře promíchat a chvíli nechat odležet. Krok 3: Dále opepřit, přidat cibuli, okurku, papriku, olivy, majonézu, lehce promíchat a nechat uležet v chladu. Podávat s bílým pečivem.

Zveřejněno 9. 1. 2014

Poznámka autorky Nadja

Kupuji kuřecí kostry na polévku - prodávají je i s kůží (vždy kostra s kůží z celého kuřete).

Uvařím vše, kostry i kůže se zeleninou – kůže vyndat dříve, aby se nerozvařily.

Vývar se zeleninou použít na polévku, obrané maso třeba do rizota.

Vyškvařený tuk lze použít pod cibulku nebo i na smažení.

Místo kůží lze samozřejmě použít kuřecí maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z kuřecích kůží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5gm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z kuřecích kůží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5gm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Jajajajaapaja: proti třesavce bohužel nic nemám!
Pokud se jedná o rcp, nikdo vám to nenutí......

Jajajajaapaja: A co ano? Co nabídnete Vy?

Jajajajaapaja: ale no tak...mozna vyzkoušet, ne?

Brrr, úplně jsem se otřásla, tohle fakt ne!:no:

casino: ;-):-O pamatuji si, že když jsem byla malá, moje babička si vařila pařáty obalené vyčištěnými střívky, ale co z toho konzumovala, to už nevím, asi ten vývar.

Nemám nejmenšího proti kuřecím nohám ani kožichům, ale aple: by si mohl otevřít věštírnu: http://www.toprecepty.cz/recept/40991-slepici-pole... :-D:-D:-D

Vařené kuřecí kůže? Chápu, že to třeba někdo rád, ale... lidi... neslevujte ze svých nároků! Potravinář. výrobci se toho potom chytají a máme mleté kůže a ještě všelicos horšího např. v uzeninách, kam to cpou horem-dolem:-( My už kvůli tomu přestali kupovat uzniny a jen vzpomínáme, jak jsme si kdysi dříve pochutnávali třeba na buřtíkách ;-(

|Péťa: :-O Hrašulka reagovala na komentář aple, nauč se číst :-//

Hrašulka, to mluvíš o svém Slovensku, že? Když je to Česko pro tebe blbé, proč lezeš na tento web? Myslím, že na tom zase nejsme tak špatně, když si platíme internet. Já osobně kůže nejím od dětství a ta představa sníst to je pro mě asi taková, jako pro někoho, kdo nejí např. drž´tkovku. A registrovat se nechci, nebo´t odtud se dostat je potom problém, jak jsem se přesvědčil v minulém roce.

Hrašuľka.Hrašuľka 10. 1. 2014 15:56
aple: A prečo teda ostávaš v tom "blbom Česku":-?:-?:-?
Veď svet je dosť veľký aj pre takú naparenú hydinu :-!:-!:-! , alebo červivé ovocie :-?:-?:-?
Aby raz neboli luxusné aj tie kožičky :-!:-!:-!

jak říkám slepičí mánie ovládla blbý česko a soudružky budou brzy vařit i pařáty:-((:-((

Nadja:tak polévka z hovězí oháňky je také super.vařívala jí moje mamka a vždy jsme si pochutnali.jinak v dnešní době kdy je vše tak drahé,např litr mléka 19 kč,musí člověk přemýšlet co dobrého a levného uvařit aby nasytil rodinu.já pracuji za minimální mzdu,tak také sháním levné recepty.

magdalenka: :-p máš krásně vypečené nadívané kůže - také občas dělávám, pokud nějaká kůže zbyde. Syn je má rád jen tak uvařené. Ale ne každému chutnají, stejně jako někdo by nepozřel biskupa, i když upečeného pěkně do chrupava. Zrovna dnes v "Prostřeno" se jedna účastnice ofrňovala nad hovězí oháňkou, i když byla jen ve formě polévky.
Alka (neregistrovaný/á): nikdo Tě nenutí, nemusíš se omlouvat ;-)

Tak tomu rikam umeni vsechno zpracovat. Bod za napad, a myslim, ze by mi to chutnalo tez:yes:. Kdyz mamka pece kure, vypece ho poradne se vsim. Ten vypek se zbytkama kuzi a sulcu mazeme na chleba. je to mnamozni:-p

Väčšina ľudí si na do červena vypečenej koži pečeného kuraťa pochutnáva. Prečo teda averzia niektorých labužníkov ku kuracej koži v tejto forme? Ja osobne s tým problém nemám, recept sa mi páči. :yes:
Kuracie kože som už plnila a piekla následne http://www.toprecepty.cz/recept/11758-nadivana-kur..., alebo som z nich už varila aj falošnú držkovú.

Tématické fráze:
recepty z kuřecích kůží, recepty prostřeno 9.1.2014, pečené kuřecí kůže, pecene kuze, prostřeno 9.1.2014, co z kuzemi z kurete, varene kureci kuze, co s kuzemi z kurete, jak zpracovat kuřecí kůže, kuřecí kůže pečené, pomazanka z kurecich kuzi, recept z kuřecích kuží, kuřecí kůže jak zpracovat, salát z okurky a vepřové kůže, polevka z kurecich kůží, co z kuřecími kůžemi, prostřeno salat s kuřecími kůžemi, kuřecí kůže salatos, co s kůží z vařeného kuřete, kůže z kuřete co s ní

Suroviny:
kůže kuřecí, cibule, mrkev, celer, petržel, omáčka worcesterová, sůl, pepř, cibule, okurky sterilované, paprika čerstvá červená, olivy, majonéza, jogurt bílý

Přidat fotografie receptu