Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená okra s cibulí a červenou paprikou

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

arrefeena

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 750 kJ /
657 kcal
Bílkoviny17,31 g
Tuky25,06 g
Vláknina38,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,00 g
Sacharidy83,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Každou okru zlehka oškrabte, dobře opláchněte pod studenou vodou a poté odřízněte stopku. Svisle přeřízněte a dejte jí na stranu. Krok 2: Odstraňte semínka a jádro papriky a nakrájejte na 4 cm proužky. Přepůlte cibuli a nakrájejte jí na 5mm plátky. Krok 3: Rozehřejte wok na středním ohni, poté přidejte olej. Když je horký, ale ještě se z něj nekouří, přidejte směs koření č. 1. Krok 4: Sundejte wok z ohně a přidejte česnek. Vraťte wok na nízký oheň a opatrně restujte česnek 1 minutu, dokud není lehce zahnědlý. Krok 5: Přidejte okru, červenou papriku a cibuli. Zvyšte oheň na středně vysoký a restujte 2 minuty. Přidejte kajánský pepř a sůl a restujte další 3 minuty, poté přidejte garam masalu a 1 minutu smažte. Sundejte wok z ohně a okamžitě podávejte s rýží.

Zveřejněno 11. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená okra s cibulí a červenou paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKVr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená okra s cibulí a červenou paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKVr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Betyna: Dobrý den. Kde berete semínka? Nebo máte vždy jen vlastní? A mohl bych od Vás pár získat? Tel. 603 816 944

Majka8:lilkem:-K

arrefeena:Dala by se okra v našich podmínkách nahradit něčím jiným?Recept se mně moc zamlouvá:yes:

zaprvé nemám kvalitní foták a zadruhé, když se fotí jídlo do kuchařky, tak se nedovaří a fotí se polotovar, který lépe vypadá. to s domácím jídlem nedělám. :-8

http://www.pkshine.com/wp-content/uploads/2010/11/...tady je to snad vidět lépe. je to hlavní jídlo a jí se to s chlebovou plackou nebo rýží. takhle se normálně v těch krajích jí, v česku také není každý den svíčková ;-)

Majka8:No a já se těšila ,že budeme mít tady nějaké arabské recepty z jehněčího,telecího ,kozího masa ,kachnu nebo tak něco na orientální spusob a ono je to pořád jenom něco červenýhe težce definovatelného na talíři Kuře nebo"okra" ! A u mnoha receptu ani nevím s čím se to jí, nebo jestli je příloha, nebo hlavní jídlo. Ale já vydržím číst a ono se to snad zlepší.
:-)

Betyna:Závidím,mně tady na severu nedozraje nic,natož okra:-//mohla bych vyzkoušet na chalupě u Phy,ale moc tomu nevěřím.

:yes: určitě vynikající - okru můžu v jakékoliv úpravě! Kdo má zahrádku, může si vypěstovat vlastní! Taky si pěstuju na záhonku (Jižní Morava)

a já nevím co je to okra?babulka62

Škoda, že u nás okru nezoženiem, :-// raz som ju jedla v Tatrách, a chutila mi. Tak ti dám aspoň bodík ;-)

ja to skusim zo zelenymi luskami spravit

Okra v našich podmínkách myslím nesehnatelná:-//

Moment

Tématické fráze:
smažená okra, okra recepty, okra recept, čím nahradit okru, recepty okra, červená paprika recepty, okra s, smazena ocra, červená paprika, okra smažená, rýže basmati s cibulkou a lusky, ryba s fazol luskami, recept na papriku červenou, smažit papriku s cibulí, fazol okra, recept na okru, recept na smazenou okru, okra, okra s čočkou, smažená okra?

Suroviny:
okra, paprika čerstvá červená, cibule, olej slunečnicový, česnek, rýže basmati, semínka hořčičná černá, římský kmín celý, pepř cayenský, sůl, koření garam masala

Přidat fotografie receptu