Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocné listové mašličky

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mattyas

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 24

24

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 434 kJ /
2 972 kcal
Bílkoviny55,05 g
Tuky164,29 g
Vláknina5,48 g
Cholesterol 466 mg
Sodík 353 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy315,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh smícháme se žloutky, cukrem a pudink.práškem. Těsto rozpůlíme a každou polovinu rozválíme na obdélník o velikosti asi 32x24cm, rádýlkem rozdělíme na čtverce o straně asi 8 cm. Krok 2: V každém čtverci vykrojíme uvnitř ještě jeden čtverec, který ale ve dvou protilehlých rozích nedokrojíme. Doprostřed každého čtverce dáme lžičku tvarohu a kousek ovoce. Protilehlé rohy přehneme a přetáhneme na druhou stranu - tím vznikne ,,mašlička´´. Krok 3: Dáme na plech na peč.papír a upečem v předehřáté troubě na 230°C asi 15 minut. Vychladlé pocukrujem mouč.cukrem s vanilkovým cukrem.

Zveřejněno 12. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocné listové mašličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DrZY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocné listové mašličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DrZY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

casino: asi při svých zkušenostech víš, že každá trouba a to i trouba téže značky, peče jinak. U staré trouby jsem musela vždy otáčet plech, pekla jakoby víc odzadu - nemyslím větrák, ale normální pečení zhora a zdola. Nynější nová trouba nemá přesně nastavitelný termostat, ale takový plynulý, takže než jsem se to naučila, používala jsem teploměr do trouby. Ten mi ukazuje, že vše, co je nutno péci na 200°C, upeču při 180°C. Ale je pravda, že netuším, zda i teploměr nevykazuje odchylku. Důležité je, že už si s troubou rozumím (s elektrickou, jo? :-D:-D:-D:-D:-D:-D)
Vidíš a v nové troubě jsem ještě pizzu nepekla, prubnu ;-);-);-)
Jinak včera jsem pekla štrůdl. Škoda, že sem nemohu dát foto, jak je krásně zlatý při 180°C:-)):-)):-))

casino:Nene,vepři fakt nejsme :-)).Jasně,já bych ho osobně třeba pod 210°C nepekla...

Mattyas:
Spolu nejsme vepři:-)) a doufám že ani se spagetka: neééé:-)):-))
Listové se peče při 220 až 240°C (já peču při 220°C)

casino:Já jsem měla fakt 230 st.a pohoda ;-) ...jak vidíte :-D

230°C je sice o fous více než je obvyklá teplota pro pečení listového, ale furt je to lepší než péci při 160°C jak se také občas v receptech píše...

spagetka:
Pokud trouba karbonizuje při nastavené teplotě 230°C, pak je to vskutku vinou trouby, resp. termostatu. Áááánééébóóó délkou pečení...:-))
(takovou troubu bych rád...; třeba bych zkusil i pizzu):-))

Bibinka:Děkuju :-))

spagetka:Tak snad každý ví jak mu co peče trouba ;-).

Mattyas, vítej v naší Topkové rodině a ať se ti tu líbí:-K;-)
Čím více různého ovoce, tím barevnější, máš 2.:yes:

Recept je nápaditý a pěkný:yes:. Jen bych doporučovala, abys do receptu jako Poznámku napsal, že každý musí péci dle své trouby. Víš, já listové těsto péci na 230 °C, tak z toho mám uhlí. Já to vím, že teplota je vždy orientační, ale někdo by ti zbytečně vynadal, že se mu to spálilo ;-);-);-)

Tématické fráze:
listové těsto s tvaroh a jahody, top recepty s ovocem, listove maslicky, listové těsto s tvarohem a ovocem, recept listové těsto tvaroh jahody, listovy vetrak, listové těsto s ovocem, jahody v listovém těstě, mašličky z listového těsta, sfogliatine glassate diskuse, recepty z listového těsta s ovocem jahody, ovocné mašličky, nápadité kousky z listového těsta, mašličky z listového z tvarohového těsta, kosicky z listoveho testa a s tvarohovou naplni a ovocem, recepty z listoveho testa s jahody, jak se pece listove, pečení koláčů jablkové mašličky, něné košíčky krémem a ovocem, listove štrůdl a merunkami

Suroviny:
těsto listové, meruňky, jahody, broskve, tvaroh měkký, žloutek, cukr, pudink vanilkový, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu