Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta v zeleninovém krému

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 118 kJ /
1 223 kcal
Bílkoviny167,15 g
Tuky45,09 g
Vláknina29,95 g
Cholesterol 326 mg
Sodík 933 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy23,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli společně s mrkví a celerem, nastrouhanými na hrubém slzičkovém struhadle. Krok 2: Orestovanou zeleninu nahrneme k okraji hrnce, vložíme celý kus masa a necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 3: Přidáme Kunovjanku i s nálevem, podlijeme 200ml horké vody, přidáme bobkový list a hřebíčky. Mírně osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce cukru, lžíci octa a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na mírném plameni 40 minut. Krok 4: Poté hrnec ochladíme, pokud je maso měkké, vyndáme ho bokem a uchováme v teple. Krok 5: Ze šťávy odstraníme bobkový list a hřebíčky a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Do umixovaného krému přidáme na zjemnění plátek másla, podle potřeby dochutíme a necháme přejít varem.
Podáváme s masem nakrájeným na tenké plátky. Jako příloha se hodí různé noky, nebo knedlíky.

Zveřejněno 15. 1. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Je to zase něco jiného, než klasická“svíčková“s obyčejnou zeleninou, nebo s Halali, které také ráda používám. Šťáva je pikantní a chutná i bez smetany a zahuštění moukou.

Podávala jsem shttp://www.toprecepty.cz/recept/36821-nokyspeclekn...

Lze připravit i z vepřové plece, která je levnější. U nás byly čerstvá kýta v akci 69,-kč/kg, tak ji manžel koupil místo plecka:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta v zeleninovém krému

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GxAr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta v zeleninovém krému

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GxAr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

+1 Veľmi dobré! (Varené ako náhodný recept)

suslajda:Velké Ď:-*:-)

Další paráda z Tvé kuchyně:yes::yes:

jarka skrobakova::-8Děkuji,Jarmilko:-K
Děkuji i všem ostatním za milé komentáře i hodnocení,potěšilo mě to:-K:-K

Jana Remkova:Jani,já osobně také kýtu moc nemusím:-/je hodně suchá.Ale na druhou stranu-nekup to za ty peníze;-):-))Díky:-K

Drahuško, já bych se chtěla u Tebe stravovat. Ty jsi šikulka, máš to jako vždy moc povedené a krásně nafocené :yes::yes::-p:-p:-K

to je zase krása :yes::-D a díky Hradišťance pikantní - no prostě mňam:-p

Anna Kocikova:Aninko, krásné, dobré i s těmi noky a 6.:yes:

Mě zajímají ty knedlíky..... ty se mi moooc líbí.....

:yes:Kýta se povedla, Anička nezklamala a Drahuš taky ne! Je to balada o zdivočelých chutích:yes::-D:-))

Drahuš, já teda kýtu moc nemusím, ikdyž ji dělávám, když máme prase, co s ní, že? Tohle tvé jídlo vypadá ale luxusně:-p

;-):-K:yes:

Anna Kocikova:;-):-D:-K já tebe taky:-!

ivulinka:Ivanko,ráda Tě vidím;-)Děkuji:-K:-*

Ani, při pohledu na tvůj nádherně vypadající talíř jsem dostala hlad, hlavně to masíčko je hodně lákavé:-):yes:

Tématické fráze:
vepřova kyta, vepřová kýta recepty, vepřová kýta na zelenině, vepřová kýta recept, vepřová kýta na zelenině recepty, vepřové na zelenině, recept na vepřovou kýtu, stava z kyty veprove maso, vepřová kýta na mrkvi s knedlíkem, kyta vepřová na zelenině, recepty z vepřové kýty, kyta se zeleninou, vepřová kýta s mrkví, vepřová kýta s mrkví a celerem, kyta vepřová recepty, veprova kyta moc sucha, recept vepřová kýta na na zelenině, vepřová kýta s s hřebíčkem, zapecena veprova kyta na zelenine, zapečená vepřová kýta se zeleninou

Suroviny:
kýta vepřová, olej, cibule, mrkev, celer, kunovjanka, bobkový list, koření hřebíček, sůl, pepř mletý, ocet, cukr, máslo

Přidat fotografie receptu