Blbouny se žahourem
Jsme národ knedlíků, a to těch houskových, kynutých i sladkých. Plněné jsou skvělé, ale pokud chcete zkusit změnu, máme pro vás tip. Z kynutého těsta udělejte knedlíky, uvařte na páře a ovocem je přelijte až při servírování.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 521 kJ / 1 798 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,21 g |
Tuky | 25,68 g |
Vláknina | 12,92 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 590 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 327,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zadělejte si těsto, je jedno jestli ručně nebo v pekárně a nechte jej vykynout.
Krok 2: Vykynuté těsto rozdělte na asi 20 stejně velkých kousků, které v dlani zakulatíte a necháte ještě chvíli kynout.
Krok 3: Knedlíky poté vařte v páře na pečicím papíru asi 12 minut - je to lepší, než ve vodě. Hotové knedlíky propíchejte špejlí, aby se nesrazily.
Krok 4: Jahody podlijte troškou vody, přidejte cukr, asi lžíci solamylu na zahuštění a nechte rozvařit. Knedlíky polité jahodovým rozvarem můžete doplnit strouhaným tvarohem a přelít rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 23. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Blbouny se žahourem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jMkB
Moje poznámka
Blbouny se žahourem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jMkB
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 10 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Tématické fráze:
borůvkové knedlíky se žahourem,
jihocesky boruvkovy žahour,
kynuté knedlíky se žahourem,
rozvařené borůvky,
borůvkové knedlíky s žahourem,
žahour z jahod,
knedlíky se žahourem,
borůvkové blbouny,
borůvková klevela,
rozvařené ovoce,
jihočeský žahour,
blbouny,
boruvkové blbouni,
kynute knedlíky s žahourem,
blbouni s boruvkami,
knedlíky s žahourem,
borůvkové knedlíky blbouni,
recept na blbouny,
boruvkova svanda,
blbouni
Suroviny:
mléko,
vejce,
olej,
mouka polohrubá,
cukr,
kvasnice,
sůl,
jahody,
solamyl,
cukr,
máslo
Komentáře (22)