Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórková polévka II

Rychlá a levná pórková polévka je díky vaječné jíšce velmi výživná. Dobře vás zasytí ale nezanechá pocit plnosti. V létě se bude hodit jako lehký oběd či večeře. Dobře chutná jen tak, s kouskem pečiva. Špetka mořské řasy dodá zajímavou chuť.

Hodnocení receptu je 4,8 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angels

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie662 kJ /
158 kcal
Bílkoviny13,02 g
Tuky11,34 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 149 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy1,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z másla a mouky uděláme jíšku. Krok 2: Přidáme vejce, osolíme a pořádně mícháme. Opražíme až vejce ztuhnou jako když děláme míchaná vajíčka a vařečkou je oddělíme od sebe tak, aby vznikly kousky. Krok 3: Vaječnou jíšku zalijeme vývarem a necháme alespoň 15 minut provařit. V této fázi můžeme přidat kořenovou zeleninu. Krok 4: Poté přidáme očištěný, umytý a na kolečka nakrájený pórek. Krok 5: Necháme krátce přejít varem, aby neztratil svou hodnotu a krásnou barvu. Krok 6: Na závěr dosolíme a opepříme, můžeme přidat trošku prolisovaného česneku a špetku sušené mořské řasy.

TIP: Pórek v kuchyni - nejlepší recepty

Zveřejněno 15. 2. 2009

Poznámka autorky Angels

Často si ji dělávám v létě. Rychlá, levná a málo kalorická. A suroviny dávám dle odhadu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórková polévka II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5v4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórková polévka II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5v4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-)<3:yes::yes::-K

Miluju tyhle zeleninové polévky! Dělám stejně, jen místo mouky dávám krupičku. A nedávala jsem dříve pórek, takže děkuji za super tip!

Dělávám stejně(ale bez řas)jen do vaječné zásmažky ještě přistrouhnu trošku muškátového oříšku na zavonění:-*Je to po zasmažené kmínové naše oblíbená rychlovka:-))Za príma polévku další plusík:-p+:yes:
Maris-foto je za +100:-K:yes:

nádherné foto!!

Jani, díky:-8 Já jsem taky zatížená na misky, talířky a kdybych se nemusela krotit,:-( tak bychom se do bytu za chvíli nevešli:-D:-D

Maris, tvoje fotky jsou ja ze žurnálu!:yes: Tmavěhnědá miska, stejný podklad a to vzadu je opřená lžíce? Já nejsem moc výtvarně založená, ale strašně se mi to líbí. Taky bych všude kupovala misky a talíře, ale víš, jak to je. Talířů pro dva mám habaděj, ale tady by člověk potřeboval pokaždé jiný a kde bych to za chvíli dávala?:-)):yes:

Přidala jsem ještě mrkvičku a jarní cibulky. Vaječnou jíšku dělám do zeleninových polévek docela často, dávám ale polohrubou mouku, ne hladkou, usmažím na pánvičce a zavařím do plévky. Řasy jsem nedala, ani je nemám.:-S Je to za bodík:yes:

Jani R.,taky ty vaječné kousky ráda dělám a někdy nejen z mouky, ale třeba z krupičky, nebo z droždí a už jsem je dělala i z vloček. Pokaždé je v polévce něco jiného, může se to střídat a vždy je to dobrý.:-p:yes:

Už podruhé se setkávám s tou vaječnou jíškou, poprvé to bylo v cibulové polévce. Můžu doporučit, moc dobré:yes:

Dělám taky tak, ale opět se bez libečku neobejdu, ale řasy jsem ještě nezkoušela - nemám představu, ale už jsem si všimla, že je někdo dost používá, tak asi obohatím špajzku;-):-p:yes:

Tématické fráze:
polévka porková, pórková plévka, pórková polévka recept, porkova pol, recept pórková polévka, pórková polévka, pórková, zasmažená porková polévka, top recepty porkova polévka, plévka porková, porková polevka top recepty, porková polévka-recept, prková polévka recept, cira porkova polevka, porkova pol., porková polévka s jíškou, pórková polévka s vaječnou jíškou, špenátová plévka recept, recepty porková polévka, zeleninová plévka

Suroviny:
pórek, máslo, mouka hladká, vejce, vývar masový, sůl, pepř mletý, česnek, mořské řasy, zelenina kořenová

Přidat fotografie receptu