Suroviny
Porce: 10 silikonových formiček na malé muffiny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 294 kJ / 309 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,80 g |
Tuky | 1,57 g |
Vláknina | 11,56 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 64,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kompotové jahody scedíme a ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Pár kousků čerstvých jahod odložíme stranou na pozdější dozdobení a zbytek rozmačkáme vidličkou na hrubší kusy.
Krok 2: Šťávu z jahod dáme do hlubšího hrnku přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Do horké šťávy přidáme ochucenou želatinu a mícháme, dokud se úplně nerozpustí.
Krok 3: Přidáme rozmixované a pomačkané jahody, vše promícháme a plníme do studenou vodou vypláchnutých silikonových formiček.
Krok 4: Můžeme plnit i do jiných tvořítek, ale ty nejdříve vyložíme potravinářskou folií, pro snadnější vyklopení.
Krok 5: Dáme uležet na 4hodiny do chladna. Poté vyklopíme na talířek a ozdobíme čerstvými jahodami.
Zveřejněno 3. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové mlsání,nejen v zimním období
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5ny
Moje poznámka
Jahodové mlsání,nejen v zimním období
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5ny
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 17 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 18 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 21 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 21 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Náš život s celiakií: Mangové mochi pro Áňu. Jednoduchou verzi japonské speciality uděláte v mikrovlnce jen ze tři ingrediencí
Únorové pranostiky předpovídají „Únorová voda – pro pole škoda,“ nebo také „Teplý únor – studené jaro, teplé léto“
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché punčové řezy
kackahoz@seznam.cz před 19 sekundami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Neregistrovaný před 2 minutami
Zajíc "Provence"
Neregistrovaný před 7 minutami
Arašídové sušenky bez lepku
Neregistrovaný před 11 minutami
Mrkvové šátečky s povidly
Neregistrovaný před 12 minutami
Brokolicový nákyp
Neregistrovaný před 13 minutami
Mokrá kokosová buchta
Neregistrovaný před 14 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Neregistrovaný před 14 minutami
Sušenky
Neregistrovaný před 20 minutami
Rajská omáčka
Neregistrovaný před 21 minutami
Tématické fráze:
jahodové řezy z galaretky,
jahodovy chisacke,
řezy s kompotovými s jahodami,
jahodový pohár s kompotovými jahody,
ochucená želatina,
super jahodové mlsání,
jahodový koláč ala jahodový mrož,
sáček jahodové galaretky,
jahodove mlsani,
recepty v zimním období
Suroviny:
kompot jahodový,
jahody čerstvé,
galaretka,
želatina
Komentáře (10)