Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ďábelské tousty od Tondy

Tato lahodná masová směs se zeleninou, je ideální pro přípravu rychlého a chutného občerstvení. Směs spojuje šťavnaté maso s křupavou zeleninou a voňavým kořením, čímž vytváří dokonalou kombinaci chutí. Perfektní volba pro večerní posezení s přáteli nebo rychlou večeři.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sedlakantonin

Snadný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 140 min

170 min (30 min příprava + 140 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

10 skleniček

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 863 kJ /
5 464 kcal
Bílkoviny263,32 g
Tuky322,03 g
Vláknina77,40 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 12,70 g
Sůl31,00 g
Sacharidy349,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso a zeleninu semeleme. přidáme zbylé suroviny a koření. Řádně promícháme a necháme vařit ve větším hrnci asi 1,5 až 2 hodiny. Krok 2: Musí se nám vše svařit o 1/3 hmoty. Krok 3: Horké vlijeme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 180 °C.

TIP: Pomazánky na topinky

Zveřejněno 6. 2. 2014

Poznámka autora sedlakantonin

Hmota musí býti tak hustá, aby se nám dobře udržela na topinkách.

Používáme na topinky, k masu a při grilování.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ďábelské tousty od Tondy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXW5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ďábelské tousty od Tondy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXW5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jsou skvělé nejen na topinky, vařím každý rok, jen nedávám maso.

Petrajda:Ahoj
Prosím Tě,myslím si,že 2 hodiny vaření,když je všechno rozemleté a
vaří se tak dlouho až je vše vyvařené o 1/3 hmotnosti nemůže nikomu
ublížit ano nikoho otrávit.
Ročně dělám 2-3 porce,vydrží to nejdéle do vánoc a nikdy nikomu
se nic nestalo.O vánocích padne poslední sklenička,čeká se zase do léta na nové.
Ahoj Tonda

Taky dělám, ale z pěkného bůčku a plecka, tak napůl.
Pak zas nemusí být tolik oleje a má to pevnější konzistenci.
A taky sterilizuji 2x po hodině.
Přece jen toho dost rozdám, a nerada bych měla někoho na svědomí.

Dobrá papanice, souhlasím s Petrajdou, že bych sterilizoval déle, ale já nemusím, mně to dlouho nevydrželo, zmízí tak rychle, že se nestačí začít kazit.:-)):-D:yes::yes::yes:

Podobnou směs dělám už léta, ale vzhledem k tomu, že se jedná o směs s masem, vždycky sterilizuji hodinu a druhý den další hodinu. 20 minut mi připadá málo, bála bych se zkažení a případné otravy. Ale je to velká dobrota. Používáme nejen na topinky, ale směsí potřu plátky veky, vyrovnám na plech, posypu strouhaným sýrem a dám rychle zapéct do trouby. Nebo skleničku vmíchám do uvařených špaget a teplé jídlo je na stole.

Tématické fráze:
tncz nova levné recepty ládi hrušky, ďábelské tousty, tncz nova levné recepty ládi hrušky veka, ďábelské tousty recept na topinky, domácí ďábelské tousty, tousty podle tondy, tncz nova, ďábelské tousty recepty na topinky, dabelske tousty recept, dabelské tousty top recepty, ďábelské tousty domácí v troubě, masove tousty ladi hrušky, recept na dábelské tousty, dabelske tousty s hovězím masem, ďábelské tousty recepty na topinky se sýrem, dábelské na tousty, veka s ďábelský tousty, domácí ďábelské tousty se se sýrem, domácí ďábelské tousty se syrem, teply ďábelské tousty

Suroviny:
rajče, paprika, cibule, česnek, maso hovězí, feferonka, sůl, cukr, olej, ocet

Přidat fotografie receptu