Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzený vývar s krupicovo-česnekovými noky

Uzená polévka je výborná v tradiční úpravě. Pokud se navíc vylepší krupicovými nočky plnými čerstvých bylinek, bude báječně chutnat. Určitě využijte sezonu medvědího česneku a uvařte si jí velký hrnec. Dlouho plný nezůstane.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 120 kJ /
746 kcal
Bílkoviny40,89 g
Tuky31,21 g
Vláknina11,44 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 400 mg
Sůl0,79 g
Sacharidy70,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Krok 2: Na noky v misce rozmícháme vejce se solí, oběma česneky a pomalu zašleháváme dětskou krupičku. Těsto nesmí být moc husté, ale ani příliš řídké. Krok 3: Uzený vývar přivedeme k varu, přes cedník na halušky protlačíme do vývaru noky. Krok 4: Přidáme nastrouhanou zeleninu a vaříme, dokud noky neplavou na povrchu polévky. Krok 5: Podle chuti ještě přisolíme, přidáme nakrájenou zelenou petrželku. Krok 6: Když zbude uvařené uzené maso, můžeme ho také do polévky přidat.

TIP: Nejlepší recepty s medvědím česnekem

Zveřejněno 12. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený vývar s krupicovo-česnekovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5z8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený vývar s krupicovo-česnekovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w5z8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Vladka321: děkuji :-K

Vaše noky jsou dokonalé. Konzistenčně vyloženě jako obláček a to jsem použila pouze základ (tedy vajíčka a gramáž dětské krupičky) a poté si zaexperimentovala. Česnek (pět stroužků) jsem dala čerstvý, se solí utřený a ještě přidala velkou hrst čerstvých, na jemno nasekaných a propláchnutých mladých kopřiv. K tomu trochu pepře a následně protlačila přes cedník na halušky. Polévka , kde základem byl pouze čirý vepřový vývar se stala rázem velkou lahůdkou. Děkuji a recept si rozhodně ukládám.

Děkuji :-K

DOBRÝ DEN,
rád bych podpořil tento bezva recept, neb dělám velmi podobně, jen dávám ještě cibulu a česnek spolu s ostatní zeleninou do polévky, koření (pepř, nové koření a další) do malého cedníčku k tomu určené. Je výborné v receptu, že do těsta na noky jsou přidány ty další ingredience. Pokud by je někdo neměl po ruce , tak já dávím třeba podravku a nebo kuchárek.
Tradice je u nás ty noky dělat dvěma malýma užičkama , jako takové malé škebličky.
Také máte přátelé radost z toho, když připravíte takovou polévku a někdo si ji dá třreba aj dva tři talířky navíc. Já aspoň takto oceňuju na oslavách kuchařky nebo kuchaře jako poděkování za dobrou šmakuládu. A v restauraci jako ocenění dobré polévky zajdu přímo ke kuchyni a kuchaři předám moje poděkování , třeba i s nějakou větší kovovkou, neb číšník, kdo ví zda by ji předal.
,,toš teda tak,,

:-)<3:yes::yes: Nám také chutná :-K

Polévka nám moc chutnala !! Zase uvaříme. ;-)

Pechy: děkuji:-K

no mna zaujali tie noky,udene mam v mrazaku zajtra vyskusam uvarit

vypada to moc pekne a urcite moc dobre,vyzkousim:-K:-K:yes:

:yes::yes::-K dobrota:-p

Děkuji za milé komentíky

Anna Kocikova:Tak u nás je dneska docela pěkně i chvílemi svítí sluníčko:-K

Ivana Ch:Ivi,tak přesně tohle jsem si u fotek pomyslela;-):-D

Hančí,moc chutná polévečka:-p:yes::-KVážně by v té dnešní chumelenici bodla:-*

Talíř horké polévky by bodnul.:-p:-p:-p:yes:

No, ta by u nás chutnala Hani, moc pěkné nočky:-p:yes:

Tématické fráze:
uzený vývar, polévka z uzeného vývaru, uzená polévka s noky, noky uzeniny, co s uzenym vyvarem, co z uzeného vývaru, uzený vývar ...polévky, noky do hovězího uzeného vývaru, vývar s noky, uzena polevka s cesnekovymi noky, vývar z uzeného jazyka, vivar z uzenim a noky, polevky s uzeneho vývaru, uzený vývar top recept, noky recept, uzený vývar recept, uzený vývar polévky, uzeny vyvar s nockama, polévka z uzeného vývaru s krupička, noky do uzeného vývaru

Suroviny:
vývar uzený, mrkev, petržel, celer, petrželka zelená, sůl, vejce, sůl, pepř mletý, krupice dětská, česnek sušený medvědí, česnek sušený

Přidat fotografie receptu