Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórková polévka s petrželovými noky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hemriettas hemriettas

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 302 kJ /
1 028 kcal
Bílkoviny9,83 g
Tuky83,12 g
Vláknina8,21 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 135 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy56,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle osmahneme nastrouhanou zeleninu,poté zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Krok 2: Přidáme nakrájený pórek a osolíme. Krok 3: Během vaření si nachystáme těsto na noky. Vajíčko smícháme s nakrájenou petrželovou natí,osolíme a zahustíme hrubou moukou. Krok 4: Těsto musí být tužší,aby se noky nerozvařily. Krok 5: Po chvíli vaření (aby byla zelenina téměř měkká), lžičkou vykrajujeme noky a dáme zavařit do polévky. Krok 6: Mírným varem necháme vařit 5 minut. Dle chuti dosolíme.

Zveřejněno 13. 2. 2014

Poznámka autorky hemriettas

Pórek je lepší napřed rozkrojit na polovinu a pak plátky - kousky pak nejsou moc dlouhé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórková polévka s petrželovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Plk4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórková polévka s petrželovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Plk4

Marie

Tématické fráze:
noky do polévky, pórková polévka s nocky, nočky do polevky, petrželové knedlíčky, pórková polévka, moucne noky do polivky, moučné noky do polévek, fazolova polevka s noky, vaření-porková polévka s noky, porkova polevka se syrovymy noky, noky do polévky recept, noky recept, polévky recepty, pórková polévka s nočky do polévky, pórkova polévka recept, aby se nočky do polévky nerozvařily, kuchařka hemriettas, moučné nočky do polévky, kralici polevka s petrzelovymi knedlicky, noky s hrubou moukou

Suroviny:
pórek, mrkev, celer, petržel, máslo, mouka polohrubá, sůl, voda, vejce, mouka hrubá, nať petrželová

Přidat fotografie receptu