Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vylepšená pórková polévka

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veru.hol

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme pórek na kolečka, spaříme a dáme do hrnce s vývarem, osolíme, opepříme a povaříme asi 5 minut. Krok 2: Připravíme si světlou jišku, polévku zahustíme, povaříme. Krok 3: Mezitím si nakrájíme housku na kostičky a opečeme na másle dokřupava. Krok 4: Do polévky dáme pár lžic mléka, lžičku másla a dvě lžíce nastrouhaného parmezánu. Podáváme s opečenou houskou.

Zveřejněno 21. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vylepšená pórková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jMrl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vylepšená pórková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jMrl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Anna Kocikova:Taky jsem dnes vařila polívku,jelikož jsem nemohla dosáhnout chuti,tak jsem ji zahustila sýrem President a neměla chybu,zítra přidám foto:-))

maris:Maruško,parmazán jsem neměla,tak jsem místo něj dala 4letou goudu,kterou nám známý vozí z Holandska.Přidávám foto.Ale mě osobně by do této polévky nejlépe pasovala niva,nebo podobný sýr s modrou plísní:-p:yes:

Anna Kocikova: Aničko, jaký tam byl ten parmazán? Já si ho tam moc neumím představit, i když ho mám moc ráda:-)

Veru,bodík šel už včera;-)Tak dnes jen fotky a pochvala i od mého manžela,kterému Tvá verze"pórkové"polévky také moc chutnala:-p:yes:
Jen ten pórek jsem nespařila,ale orestovala na másle a místo mléka jsem použila 10%smetanu na vaření:-)

Anna Kocikova:Jj,aj ja tak dělám a když mám doma anglickou slaninu,tak nakrájím na malé kousky a orestuji s porkem.Mám doma parmazán,tak polívčičku uvařím,jen asi dám na opečenou bagetku.

Veru,polévečka se mi líbí:-p:-K:yes:
Já ale také nejdřív pórek orestuju na másle,jen místo parmezánu dávám eidam:-)

Už tiež osmahnem, kedysi som to nerobila...

1974andrea:andy, i muži mají své dny:-D:-D

casino:Tak si přečtěte váš komentář plný vložených nesmyslů. Wo nic nego, alespoň ne mně. Možná kdyby to bylo napsáno smysluplnně, pochopila bych podstatu komentáře;-)

Pórek nespařuju, jen dobře omyju. Jinak dělám jako Hosta. Kdysi jako mladá jsem pórek jen uvařila a vůbec nám to nechutnalo (a obávám se, že ani parmezán by to moc nevylepšil), tím osmahnutím na másle to chuťově poskočí o tři levely :-))

1974andrea
Ptala jste se: casino:Děláte běžně pórkovou polévku s parmazánem?
Ptala!
Tak wocogo?

casino::-?:-?:-? Nějak nerozumím a nechápu, co tím chtěl básník říct :-O Zmatený komentář

1974andrea
Aha, takže vrazím do bars jaké polévky bars co a budu to prezentovat jako samostatný rcp? God Save the TOP... :(
Nedělám :)
Ale dělám krutonky s parmazánem... :palec:
Nebo dělám plátky bagety (rohlíku) zapečené se sýrem (á la fr. cibulačka)... :palec:
A taky dělám pórek na másle... :palec:
A taky pórek s ničím nepářím, natož s vodou... :) :) :)

hosta:Taky to tak dělám. Je lepší pórek při restování trochu osolit, pustí vodu a nehnědne a nepřipaluje se;-)

Pórkovou polévku máme rádi, dělám obráceným postupem:-)) - pórek na másle lehce osmažím, trochu zasypu moukou, pak zaliji vývarem atd. Zdá se mi, že lépe vynikne chuť, než když se jen vaří. S tím parmazánem to může být dobré:yes:

Tématické fráze:
porkova polevka s parmazanem, porková polevka s parmezanem, jak se dělá porková polévka, babicova cibulacka, porková polévka s opečenou houskou, porková polévka jinak, rcp na porkovou polévku, porková s parmazánem, porkova polevka s anglickou, babicova porková polévka, polevka s parmezán, pórková polévka s parmezán, porková polevka s parmazán, babicova žampionová polévka, porkova polivka, jak se dělá pórková polívka, porkova polevka s opecenym rohlikem, recept na pórkovou polévku, polévka porková pro horké dny recept, babicova cibulacka recepty

Suroviny:
pórek, vývar zeleninový, sůl, pepř, mouka hladká, máslo, parmazán, mléko, houska

Přidat fotografie receptu