Guláš z divočáka
Ke zvěřině neodmyslitelně patří "divoké" koření, jako je bobkový list, jalovec a nové koření. Dodává tu správnou lesní vůni i chuť. Do omáčky přidáme i pivo a protlak. Jakmile se maso rozpadá, servírujeme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 572 kJ / 854 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,76 g |
Tuky | 25,36 g |
Vláknina | 14,92 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 345 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 36,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na kostky.
Krok 2: V tlakovém hrnci rozehřejeme olej s kouskem másla. Přidáme cibuli a osmahneme.
Krok 3: Do hrnce přidáme plátky česneku. Jakmile cibule zezlátne, přidáme maso, všechno koření a bylinky.
Krok 4: Když se maso zatáhne a rozvoní, přidáme protlak a hořčici. Pořádně promícháme a necháme malinko prosmažit. Přilijeme pivo, chvilku povaříme a mírně zredukujeme.
Krok 5: Poté zalijeme vývarem a vaříme 25–30 minut v tlakovém hrnci, v klasickém hrnci cca 1,5 hodiny. Záleží na velikosti kousků masa.
Krok 6: Nakonec zahustíme jíškou připravenou z másla a hladké mouky a necháme pozvolna provařit zhruba 20 minut.
Krok 7: Hotový guláš podáváme s houskovými knedlíky nebo s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 27. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z divočáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r5wE
Moje poznámka
Guláš z divočáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r5wE
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 16 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 16 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 16 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 16 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Václavkový guláš (bez mouky)
Sahula před 42 minutami
Václavkový guláš
Sahula před 44 minutami
Krémová polévka z červené řepy
ricci před 46 minutami
Guláš z václavek
Sahula před 47 minutami
Kuřecí maso na medu
VerkaDvorakova před 54 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Zinockaslup před 1 hodinou
Bramborové knedlíky s rohlíkem
Mizera před 2 hodinami
Klasické palačinky
Vendeliin před 3 hodinami
Nadýchaná piškotová roláda
lunav1 před 3 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
fossa před 5 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší guláš z divočáka,
recepty z divocaka,
gulaš z divočaka na pivě,
recepty na divočáka,
recept na divocaka,
guláš z divočáka na pivu,
plecko z divočáka,
plec z divočáka recepty,
plec z divočáka,
divocak recepty,
nejlepsi recepty z divocaka,
gulaš zdivočaka,
recept z divočáka,
myslivecký guláš z divočáka,
recepty s divocaka,
koření na divočáka,
varime z divocaka,
plecko z divočáka recepty,
guláš z divočka,
pečený guláš z divočáka
Suroviny:
plecko,
cibule,
česnek,
vývar masový,
pivo světlé,
jalovec,
bobkový list,
koření nové koření,
protlak rajčatový,
hořčice plnotučná,
paprika sušená sladká,
koření provensálské,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl,
olej,
máslo,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (7)
Je-li kuchařka zkušená, vaří bez receptů a s fantazií, a výsledek je vždycky stoprocentní. Vařit se musí s láskou.
No, možná si to ani neuvědomujete.
Vypadá to, že jste jich přečetla neúrekom, protože recept je až na drobnosti docela dobře napsaný a pokud se vám jen tak, sám od sebe vylíhl v hlavě, pak zasloužíte obdiv