Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švédské maso

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sebena sebena

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na plátky osolíme je a posypeme kořením na zvěřinu, dáme do mísy a zalijeme červeným vínem. (množství záleží na počtu porcí). Maso jsem měla naložené asi hodinu, ale můžete i déle. Krok 2: Na pánvi si rozehřejeme olej a naložené maso na něm opékáme z obou stran cca 3 minuty z každé strany. Krok 3: Pak maso vyjmeme a do výpeku přodáme lžíci másla, krájený pórek, oloupaný pomeranč na plátky, orestujeme a zalijeme vínem které nám zbylo z masa. Krok 4: Přidáme lžíci hořčice a lžíci medu, provaříme a přidáme nazpět maso, aby se prohřálo (můžete ho nakrájet na nudličky a nebo nechat v celku)a pak už jen podáváme, na každou porci dáme 1-2PL brusinek, podáváme s různě upravenými brambory, dobrou chuť.

Zveřejněno 22. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švédské maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJwl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švédské maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJwl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Sebeno, toto výborné Švédské maso jsem dělala již podruhé. Poprvé s opečeným bramborem, ale zmizlo dříve, než jsem stačila vyfotit. Nyní zůstaly z neděle těstoviny, tak to bylo zase trochu jiné, ale masíčko a šťáva výborné. Ráda vařím tato chuťově netradiční jídla a navíc je to rychlovka (naložila jsem již večer). Dovolím si fotku - šťávička není vidět, ale chutná opravdu výborně:-p;-)Dnes jsem neměla brusinky, ale mám plno borůvkových kompotů, tak byla změna a nic jsem tím nepokazila .Díky za recept:yes:7 Doporučuji!

:-O:-O:yes: No, vypadá to opravdu dobře. Co z jídla udělá krásná fotka, že?;-):yes:

Děkuju.

Maso jsem dala rovnou na pánev, tak jak jsem ho vytáhla z vína, když se to opékalo tak to krásně vonělo po tom víně a použitém koření.

Opravdu zajímavě hezký recept a moc krásné fotky, zejména ta poslední :-p.
Chci se zeptat - ráda bych to zkusila - to maso po vylovení z vinné lázně necháš okapat, otřeš, nebo to házíš na pánev rovnou? Jsem asi detailista, ale myslím, že i takové drobnosti můžou ovlivnit výslednou chuť..
Díky.

Taky se mi to líbí:yes::-D

Souhlasím s žížalkou - vypadá to přitažlivě a velmi dobře :yes:;-)

Ale to vypadá opravdu chutně...jak hovězí maso moc nemusím, na tohle mám chuť i díky hezkým obrázkům...;-):yes:

Tématické fráze:
švédské hovězí, švédský hovězí plátek, hovězí maso po švedsku, hovězí po švédsku, svedske recepty, hovezi maso minutky, švédská kuchařka, švédské vepřové maso, hovězí švédská, hovězí plátek po švédsku, naložená zvěřina, hovězí na brusinkách, maso naložené ve víně, maso dvou barev vino brusinky, švédské těstoviny, švédské plátky, hovezi platky na vine s brusinkami, minutky z hoveziho masa postupy, hovězí maso s brusinkami, hovězí na víně a brusinkách

Suroviny:
maso hovězí, víno červené, koření na zvěřinu, pomeranče, med, máslo, sůl, brusinky, hořčice, olej, pórek

Přidat fotografie receptu