Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pastiera Napoletana po česku

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 412 kJ /
6 791 kcal
Bílkoviny161,82 g
Tuky247,42 g
Vláknina23,00 g
Cholesterol 2,20 g
Sodík 784 mg
Sůl1,66 g
Sacharidy967,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Napřed (může být i den, dva) v dostatečném množství vody uvaříme kroupy doměkka (asi tak, jako když vaříte do kroupových jelítek Krok 2: Z mouky, cukru, másla, žloutků a kůry vypracujeme na desce křehké (linecké) těsto; uložíme v chladu. Krok 3: Dopředu uvařené kroupy, mléko, cukr, kůru a sůl povaříme 20 minut a necháme vychladnout. Krok 4: V míse rozmícháme tvaroh s cukrem a vmícháme vše ostatní vč. v mléce povařených krup. Krok 5: Odpočaté (linecké) těsto vyválíme na plát tloušťky do 10 mm a vyložíme jím (bez vymazání) koláčovou (min. 40 mm hlubokou), nebo dortovou formu.
Přebývající těsto zatím neořezáváme. Krok 6: Náplň nalejeme do těstem vyložené formy a teprve následně těsně nad náplní ořízneme přebývající těsto.
Z odřezků těsta vytvoříme rádýlkem pásky na ozdobu. Krok 7: Pečeme déle než hodinu při 175°C (horkovzdušná trouba).Necháme vychladnout v pootevřené troubě.

Poznámka:
Zkoušet propečenost špejlí je k ničemu – bude to lepivé pořád, náplň má být vlhká. Pečeme tedy tak dlouho, až je nálpň na dotek skoro pevná. Je vhodné na závěr snížit teplotu, aby se linecké od formy nespálilo.

Sami vidíte, že je to voňavé… Dejte si pozor na skořici, Pastiera nemá chutnat jako štrúdl, jak se mi také jednou podařilo.

Nebuďte líní a tvaroh propasírujte, je to pak poznat.

Italky pečou Pastieru na Zelený čtvrtek… V chladu vydrží určitě déle jak týden; lze i zmrazit.

Zveřejněno 2. 3. 2014

Poznámka autora casino

Původní recept je např. zde:

http://www.labuznik.cz/recept/pastiera-napoletana/

Grano cotto lze koupit zde:

https://www.monacoint.com/eshop/catalog/3165

Zde lze zakoupit vodu z pomerančových květů:

http://www.cajkorenikuskus.eu/product.php?id_produ...

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pastiera Napoletana po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bp4X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pastiera Napoletana po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bp4X

Marie

Komentáře (2)

No, do Velikonoc ještě daleko předaleko že;-) ale konečně i v ČR lze koupit hotové Grano cotto, bez zdržování se s domácí přípravou (bod 1 postupu) :yes:
https://www.monacoint.com/eshop/catalog/3165

:-O:-p;-):-))

Tématické fráze:
pastiera napolitana, co vaříte na zelený čtvrtek, napoletana recept, neapolský kroupový koláč, kroupy recepty, jak dlouho vydrží uvařené kroupy, oriskova nalpn, jak upéct linecké aby se nespálilo, voda z pomerančového květu do jídla

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr, žloutek, kůra citronová, kroupy ječné, mléko, citron, cukr, sůl, tvaroh, cukr, cukr vanilkový, vejce, ovocný chlebíček, pomerančové aroma, skořice, sůl

Přidat fotografie receptu