Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kýta na červeném víně

Správně připravené jehněčí maso je velmi jemné a chutná lahodně. Skvěle se hodí pro slavnostní příležitosti. Ochutnejte ho ve výborné kombinaci s kořenovou zeleninou, červeným vínem a voňavými bylinkami.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

znamenivah znamenivah

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 165 min

180 min (15 min příprava + 165 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 813 kJ /
672 kcal
Bílkoviny5,21 g
Tuky21,23 g
Vláknina13,65 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 158 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy39,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené maso osolíme a opepříme a pokud je bez kosti, svážeme ho. Krok 2: V hrnci rozpálíme olivový olej a maso na něm opečeme. Krok 3: Maso dáme stranou a ve výpeku osmažíme kostičky kořenové zeleniny, až začnou zlátnout. Krok 4: Přidáme cibuli, bylinky, máslo a po chvíli rajský protlak. Ještě chvíli směs mícháme a pak podlijeme vínem. Necháme ho skoro všechno vyvařit, vrátíme do hrnce maso, zalijeme vývarem, přiklopíme a necháme asi 2 hodiny dusit doměkka. Krok 5: Pak maso vyndáme z omáčky a propasírujeme ji, dochutíme solí a pepřem, maso nakrájíme na plátky. Krok 6: Jako přílohu můžeme zvolit brambory s petrželkou.

TIP: Odpovědi na nejčastější otázky k přípravě jehněčího masa

Zveřejněno 11. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PlBn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PlBn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Moc hezky připraveno:-K:-p:yes:

:-):-p Do jehněčího přdám vždycky ještě aspoň 2 PL másla ,bohatě !
Ale krásný recept to je ! :-p

Tématické fráze:
jehněčí na víně, jehněčí kýta recept, jehneci kyta, jehněčí kýta s kostí recept, jehněčí kýta na zelenině, jehněčí kýta nejlepší recept, jehněčí guláš z kýty, jehněčí kýta s kostí, jehněčí maso na víně, jehneči kýta recepty, jehněčí na kořenové zelenině, jehneči na vině recept, jehněčí recepty, recept na jehneci kytu, jehněčí kýta na kořenové zelenině, recepty jehněčí kýta, recept na jehněčí na víně, jehněčí ragú na víně, pečená jehněčí kýta na zelenině, jehněčí na zelenině a víně

Suroviny:
kýta jehněčí, víno červené suché, mrkev, petržel, celer, cibule, bylinky, máslo, protlak rajčatový, vývar hovězí, sůl, pepř mletý, olej olivový

Přidat fotografie receptu