Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plnený zelný list z červeného zelí

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba tepelné úpravy: 80 min

80 min (80 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 3 velke porcie

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 859 kJ /
2 117 kcal
Bílkoviny70,99 g
Tuky180,15 g
Vláknina18,14 g
Cholesterol 303 mg
Sodík 3,34 g
Sůl8,25 g
Sacharidy46,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cervenu sosovicu premyjeme a dame varit do vody s bobkovym listom a trochou soli. Ked zacne vriet, tak ju nechame bublat maximalne 15 minut. Respektive dovtedy, kym nebude Vasa sosovica tak na skus….v ziadnom pripade nie rozvarena. Krok 2: Po uvareni, sosovicu nechame na sitku odtiect. Krok 3: Cervenu kapustu rozdelime na listy a na 3 minuty ich ponorime do vriacej vody. Krok 4: Vyberieme ich a nechame vychladnut. Z listov odstranime vsetky hrube zily, tie ktore sa nedaju odstranit, tak ich trochu zrezeme, tak aby nam listy ostali v celku. Krok 5: Cibulu nakrajame nadrobno a slaninu na male kusky. Polovicu udusenej cibule a 50 g slaniny pridame k mletemu masu. K masu dame sosovicu, nasekany tymian a prelisovane struciky cesnaku, osolime (asi pol CL) a okorenime cerstvo mletym korenim. Krok 6: Maso vymiesame a naplnime kapustove listy. Ja som naplnila 4 listy a ostala mi jedna gulka bez listu. Krok 7: Na dno zapekaciej misy dame trochu masla a prelozime zbytok vypecenej slaniny a orestovanej cibule. Kapustu, ktora nam ostala (aj ta surova )nakrajame na male tenke pruzky a pridame do misy. Krok 8: Uvarila som si vyvar z kocky. Poukladala som naplnene listy do misy a zaliala horucim vyvarom, doliala som este aj horucu vodu. Krok 9: Misu prikryjeme alobalom a dame do vyhriatej rury na 200 stupnov. Piekla som 60 minut a ked som ochutnala nezabalenu gulku, tak som pridala este 20 minut.
Podavala som so zemiakovou kasou, omacku som nezahustovala.

Zveřejněno 28. 3. 2014

Poznámka autorky vybusna

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2584

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plnený zelný list z červeného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KBMz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plnený zelný list z červeného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KBMz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Moc pěkné, s čočkou by mi nikdy nenapadlo:-p+:yes:určitě dobrota:-D

:yes::yes::-p

:yes::yes::-p:-O:-K

magdalenka: vies co..ja robievam mlete maso z 80 percent bez vajca, vobec s tym nie su problemy. No a s tou sosovicou to bolo tak....chcela som tam dat povodne ryzu , ale som zistila, ze nemam doma ani zrnko, tak doslo na strukovinu:-8. A bolo to fajne fajne. Odvtedy som to robila takto aj pre rodinu na SK a uz ma ani nenapadne davat ryzu.....btw, stastnu ruku pri dnesnych volbach, tentoraz sa musia obist bez mojho hlasu...;-)

Ahoj, mám dotaz, drží to pokope aj bez vajca? Nenapadlo by ma do plnky dávať šošovicu, ale nikdy nehovor nikdy...:-)) Kapustné listy plním len biele (len raz som robila červené, lebo v obchode nebola biela kapusta), obyčajne v PH a vo veľkom, manžel zbaští naraz bez problémov 8 závitkov...naučil sa ich jesť práve kedysi v Nemecku, ale to bolo v NDR...

Toto udělám. Červenou čočku dělávám často, tak mám inspiraci.:yes:

Tématické fráze:
zdeněk pohlreich zelné závitky, závitky z červeného zelí s čočkou, lahodné zelné závitky, maso v cervenem zeli, holubce z červeného zelí, pol s červeného zelí, plnene zelne lisry z cerveneho zeli s masem, závitky z červeného zelí s mletým masem, závitky z červeného zelí s mletým masem, zelné závitky z červeného zelí s mletým masem a čočkou, holubce podle pohlreicha, kysané zelné závitky s mletým masem pohlreich, zelný salát ndr, zeli listy recept, červený zelný list závitky, plnený kapustny list

Suroviny:
zelí červené, maso vepřové mleté, čočka červená, bobkový list, cibule, česnek, slanina anglická, tymián, vývar, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu