Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté těsto od p.Novotné

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jituska Jituska

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 710 kJ /
887 kcal
Bílkoviny45,95 g
Tuky69,82 g
Vláknina3,36 g
Cholesterol 1,85 g
Sodík 215 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy16,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto zpracujeme v míse, pak přendáme na vál a hněteme, až se nechytá válu. Krok 2: Dáme zpět do mísy a naecháme kynout. Krok 3: Po vykynutí ještě jednou opakujeme, při hnětení nepodsypáváme moukou. Krok 4: Po vykynutí děláme buchty nebo jen mazanec nebo se dá udělat vánočka. Před pečením necháme 15 až 20 minut ještě kynout.

Zveřejněno 28. 2. 2009

Poznámka autorky Jituska

Ještě přidám poznámku, že do těsta je lepší přidat jednu rozmačkanou uvařenou bramboru. Buchty zůstanou déle čerstvé a vláčné. Opravdu zkuste to.

Tento recept mám od babičky a ta ho má od paní Novotné takže proto ten název.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté těsto od p.Novotné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRYY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté těsto od p.Novotné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRYY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:yes:

Vážený pane Rišo ze Slovenska přede mnou, buď si hleďte Slovenska , nebo se nemíchejte do řeči , kterou neznáte , paní Jitka má recept úpkně správn! Pro vaši informovanost těsto "vykysne", protože v něm je DROŽDÍ.
Zdravím paní Novotnou.

:-)):yes:

ještě jsem přidala můj tip s bramborou do poznámky:yes:

děkuji za pochvalu:-)

Neskoršie som sa opäť pozrel na recept a bolo to OK. Urobil som podľa Vás Vianočku - bola perfiš. Traja synovia ju ešte takmer horúcu zlikvidovali. Ďakujem za dobrý recept a ktomu bod. S úctou Rišo:-p

děkuji za upozornění..nějakým nedopatřením mito vypadlo...bez kvasnic by to samozrejme neslo

vybusna byla jsi rychlejší :-!:-!:-!

V receptu jenom vypadlo těch 42 g droždí,Rišo z Prievidze,Jituška to opraví a budeš moct zadělat těsto na buchty že jo Jituško :-?:yes::-*:-D

smukoo.....ocividne tam vypadlo 42g drozdia...t.j. vlastne cela kocka

:-) Vážená pani Jitka. So záujmom som si prečítal od Vás zaslaný recept. Buchty na obrázkoch vypadajú perfektne ale zrejme ste ich podľa tohto receptu nerobila. To cesto totiž Vám nemá z čoho vykysnúť /vykynout/!!! Tak že radšej pohľahám nejaký iný recept, kde sa nachádzajú aj kvasnice. S úctou Rišo z Prievidze. ;-)

Tématické fráze:
kynuté těsto v pekárně, kynuté těsto v domácí pekárně, kynuté těsto, hnětač na kynuté těsto, kynuté těsto domaci pekarna, jak zadělat kynuté těsto, babicovy dobroty kynuté těsto, kynuté těsto z domácí pekárny, babicovy dobroty kynuté buchty, kynuté těsto bez hněteni recept, dobroty z kynuteho testa, hnětače na kynuté těsto, bychty, recepty z kynutého těsta, kynuté těsto s bramborami, kynuté těsto z pekárny, recept na kynuté těsto, kynuté těsto bez hnětení, domácí pekárna kynuté těsto, hnětač na kynutá těsta

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, žloutek, olej slunečnicový, máslo, droždí, cukr moučkový, sůl, mléko, žloutek

Přidat fotografie receptu