Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočkovka na kyselo - vegan

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Amy.Stoker7

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 595 kJ /
1 337 kcal
Bílkoviny100,00 g
Tuky21,69 g
Vláknina68,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 741 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy154,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku vaříme v hrnci v neosolené vodě nebo zeleninovém vývaru společně s řasou, která dodá potřebné minerály a zajišťuje lepší stravitelnost čočky. Až čočka změkne řasu vyndáme. Nakrájenou na drobné kousky jí můžeme přidat zpět k čočce, ale není to nutné. Krok 2: Připravíme si cibulovou jíšku. Nakrájíme si cibuli nadrobno, osmažíme na oleji a zasypeme moukou. Vzniklou jíšku přidáme do hrnce s čočkou, což nám polévku zahustí. Krok 3: Tofu si opražíme do lehce zlatavé barvy, přidáme do hrnce s čočkou, přihodíme pokrájenou petržel kudrnku, prolisovaný česnek a promícháme. Krok 4: Nakonec dosolíme, přidáme ocet dle chuti, lžíci citrónové šťávy pro lepší trávení železa z čočky, majoránku, případně trochu koření do polévky. Promícháme a necháme cca 5 minut probublat. Na talíři můžeme ozdobit plátkem papriky.

Zveřejněno 25. 4. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkovka na kyselo - vegan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jjqy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkovka na kyselo - vegan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jjqy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dietni cockovka, paprika amy, stravitelnost paprik, stravitelnost čočky, vegan čočka, čočka a stravitelnost, cockovka, domaci čockovka, čočka na kyselo a mořská řasa, vegan co k cocce, čočka recept vegan, recept čočkovka, čočkovka recept

Suroviny:
čočka, cibule, česnek, tofu marinované, petrželka kudrnka, mouka pohanková, šťáva citronová, sůl, pepř, majoránka, ocet, olej, řasa kombu

Přidat fotografie receptu