Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový mandlový piškot se skořicí - Gató de almendras

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 167 kJ /
2 908 kcal
Bílkoviny102,16 g
Tuky170,61 g
Vláknina25,63 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 603 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy228,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 2: Žloutky společně s cukrem vyšleháme do krémové konzistence. Krok 3: K vyšlehaným žloutkům přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mleté mandle a skořici. Dobře smícháme.
Přidáme asi 1/3 ušlehaných bílků, promícháme a nakonec opatrně zapracujeme zbytek bílků. Krok 4: Dno formy vyložíme pečícím papírem a boky vymažeme máslem. Krok 5: Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 30–40 minut. Krok 6: Po vychladnutí posypeme vršek moučkovým cukrem.

Zveřejněno 29. 4. 2014

Poznámka autora Miquel

Gató de almendras je tradiční dezert ze španělského ostrova Mallorca. Většinou se podává doprovázený společně s mandlovou zmrzlinou.

Recept také zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový mandlový piškot se skořicí - Gató de almendras

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOrR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový mandlový piškot se skořicí - Gató de almendras

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOrR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Varianta bez skořice jako luxusní bezlepková bábovka. Mandlová mouka je k dostání ve zdravé výživě 500g cca 220kč. Malé balení nedoporučuji, vychází o hodně dráž. Moc dobrá. (Na rozdíl od výrobků z bezlepkovými náhražkami mouky.)

recept vypada super a i jednodusse, az na to loupani mandli. Eventualne mozna zkusim :-)www.toprecepty.cz

Mne by stačila tá zmrzlina, o piškot by som sa podelila :-D:-D:yes:

zizala: :yes:;-)

V kombinaci s tou zmrzlinou bych nezaváhala ani minutu ;-):-p:-))

Tématické fráze:
piškot z mandlové mouky, mandlovy piskot, bezlepkový piškot, mandlový bezlepkový moučník, piskotove testo z mandlove mouky, piškot z mandlové mouky bez cukru, bezlepkovy mandlovy moucnik, moučník bezlepkový mandlový, gato recept, recept s mandlovou moukou, piškot s mandlovou moukou, piskot s mandlove mouky, piškot s mandlovou moukou a bez cukru, piskotove testo s mandlovou moukou, mandlový dezert z mallorky, mallorca dezerty mandlove, gato mandlovy moucnik, bezleplkový mandlový piškot, piškot bezlepkový s mandlemi, mandlovy piskot recept

Suroviny:
mouka mandlová, cukr, vejce, citron, skořice mletá, cukr moučkový, máslo

Přidat fotografie receptu