Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb s příchutí cibulky

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janarip

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 040 kJ /
248 kcal
Bílkoviny1,23 g
Tuky22,67 g
Vláknina5,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji tak, aby se lehce zbarvila dozlatova. Poté připravíme kvásek z vlažné vody, cukru, droždí, trochu mouky a necháme jej vzejít. Připravíme prosátou mouku a smícháme ji se solí a kmínem. Krok 2: Potom přidáme kvásek, vlažnou vodu a osmaženou cibuli. Vypracujeme v tužší těsto, které na válu ještě zpracujeme s trochou mouky, aby se nelepilo. Necháme 1-1,5 hodiny na teplém místě pod utěrkou vykynout. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na dvě přiměřeně stejné části a každou ještě jednou propracujeme. Vytvarujeme dvě šišky nebo bochánky, které položíme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 20 minut pod utěrkou kynout. Krok 4: Mezitím zapneme troubu a vyhřejeme ji na maximum. Asi na 220°C (může být i víc). Krok 5: Těsně před vložením chleba do trouby obě šišky (bochánky) zlehka potřeme mašlovačkou namočenou v octové vodě. Chléb pečeme zprudka asi 5 minut, pak snížíme teplotu na 180°C a dopékáme dalších 40 minut. Během pečení chléb pravidelně každých 10 minut potíráme octovou vodou, bude mít pak krásnou zlatavou kůrčičku. Krok 6: Chléb se po vytažení z trouby ještě uvnitř dopéká. Proto je dobré jej před krájením nechat dobře vychladit. Tak cca 2 hodiny. Ale i tak mám zkušenosti, že chléb i přes dobré vychlazení se v papírovém sáčku zpotí.

Zveřejněno 22. 5. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s příchutí cibulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mm9G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s příchutí cibulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mm9G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Chlebík som upiekla, ochutnala. Nie je zlý, ale tej cibule by to chcelo ozaj viac, v chlebe ju necítiť, ani čuchovo, ani chuťovo. Treba pridať viac cibule. ;-):-8

Smažená cibuľa v chlebe je báječná, robím napr. aj bulky. Cibule na 800 g múky by som však dala oveľa viac. Tvoja fotka ma zaujala...

Tématické fráze:
cibulkovy chléb, recept cibulkovy chleba, cibulkovy chleba, domácí chleba v troubě s cibulkou, domácí chléb s cibulkou, cibule do chleba, chleba s cibulkou, octový chléb, recept na domácí cibulo skvarkovy chleb peceny v troube, domácí chléb s s cibulkou, chleb s, cibulkový domácí chléb recept, chia chleba s cibulkou, chleba.s.příchut, potirame chleb po vytazeni z trouby, domácí chléb s příchutěmi, domácí chleba s prichuti, recepty domácí s příchutí chléb, chleb s příchutí pizza, maso, cibule, lžíce octa

Suroviny:
kmín drcený, olej, voda, ocet, cukr krupice, droždí, voda, cibule, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu