Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerové hranolky z trouby

Zdravé celerové hranolky jsou populární i mezi těmi, kdo si na zeleninu jinak moc nepotrpí. Dobře je propečeme a připravíme k nim správné koření i lahodný dip - může to být domácí majonéza s bylinkami. Během chvilky máme chutné pohoštění pro návštěvu na stole.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaCZ

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie771 kJ /
184 kcal
Bílkoviny8,90 g
Tuky2,33 g
Vláknina27,73 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 503 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy18,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer okrájíme, odřízneme vršek i spodek, abychom měli rovné strany a celer dobře stál při krájení (odkrojené části využijeme do vývaru nebo pomazánky). Krok 2: Nakrájíme celer na plátky (asi 1 cm silné), z těch potom nakrájíme silné hranolky. Krok 3: Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Jakmile vaří, vhodíme celerové hranolky a prudce vaříme nezakryté 1–2 minuty. Slijeme je a vhodíme hranolky zpět do hrnce. Krok 4: Přidáme olej, koření a proházíme, až se hranolky rovnoměrně obalí. Rozprostřeme je na velký plech (necháme jim dostatek místa). Krok 5: Pokud hranolky namačkáme příliš na sebe, budou se spíš dusit než opékat. Hranolky pečeme v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 20–25 minut, až se krásně opečou a změknou.

TIP: Podzimní kořenová zelenina na talíři

Zveřejněno 25. 5. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Ano, ano, už i já jsem se nechala zlákat vlnou celerových hranolků. Celer jsem nikdy moc nemusela, proto jsem se výsledku docela obávala. Upekla jsem jednou, dvakrát, třikrát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové hranolky z trouby

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVxk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové hranolky z trouby

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVxk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Výborné 👌 dělala jsem z jednoho celeru, příště bych si to rozdělila na dva plechy + jsem použila horkovzduch, ať jsou křupavé 😊

:yes:Perfektní,super mňamka i pro prcky,není ani poznat,že jsou hranolky z celeru,pokud jsou slabě nakrájené.
Moc děkuji za prima recept,už jsem zařadila do našeho jídelníčku.Vřele doporučuji ho vyzkoušet:-D;-)

Hranolky mají být křupave? Já že je máme jako blato:-( držela jsem se postupu.. díky za odpověď

Danešťák: Já mám oblíbenou omáčku --,,dipíček '' -- vezmeš zakysanou smetanu , osolíš , dáš česnek a HOTOVO ! Teda --pokud jsi - ,,fajnšmekr '' ,tak samozřejmě přidáš bylinky dle chuti ! :-):-K:-p

Jo zeleninové hranolky všeho druhu jsou super. Děláme to třeba i kombinovaně celer-mrkev-petržel atd co zahrada dala. Koření podle chuti, potom majda podle chuti nebo nic. Ta šaráda s předvařením je zbytečná. Prohodit s olejem a zvoleným kořením frk do trouby a ke konci bylinky a je to.

MaaGor: Palmový olej nejenže obsahuje nasycené mastné kyseliny nezdravé pro organismus, ale také proces získávání je škodlivý pro planetu (plantáže palem, zabíjení orangutanů... ) stačí si vygooglit, je toho dost, příklad viz článek: ona.idnes.cz/palmovy-olej-vliv-na-zdravi-a-planetu-dwn-/zdravi.aspx?c=A150702_164004_zdravi_haa
;-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Marie Dostálová 19. 3. 2016 13:29
Celer je velice léčivej na nemoc nazvanou dna.Mě pomohl odšťavněný za 3 dny bylo po bolesti.Pomáhá i různě upravený,ale čerstvej nejvíc.Já ho pila i se šťávou s červené řepy a mrkve,také jsem si ho strouhala na chleba s máslem.Dobrou chuť a pevné zdraví přeji všem.Marie.

Danešťák 2. 3. 2016 17:20
Týjoo to je teda jinej šmakulát musím zkusiit vypadá to fakt šmakovněéé. Kdyby ste měli ňákou tu vomačků tak mi napište jj? :-O :-8 :-K

Hezky nám pečou už se na ně moc tešíme :-p:-))

Veronika 7. 2. 2016 19:02
už se pečou tak jsem zvědavá :-):-8

Výborná bašta k hokeji, s česnekovou zakysankou:yes: Dávám bodík a fotku.

Teď jsme dojedli celer, vynikající, rozhodně zařadíme do jídelníčku :-*

Trochu jsem je připálil, ale i tak skvělé! A ta "celerová" chuť se pečením oslabila. :-p

Eva::no::no::no::no::no::no::no::no:

Vynikající zovna jsem si na nich pochutnala.A s dipem z jogurtu medu citronu a strouhane kysele okurky a cesneku:-):yes: Doporucuji

Je to nejlepší jídlo:-K::-O:-D

Tématické fráze:
celerove hranolky, celerove a mrkvove hranolky, mrkvové hranolky, hranolky z celeru, celerove hranolky recept, mrkvové a celerové hranolky, celer recepty, hranolky do trouby, recepty z celeru, cerelové hranolky v troubě, celerky recept, celerovy hranolky, hranolky v troubě, hranolky z trouby, celer recept, pečený celer, recept na celerové hranolky, recepty celer, recept celerove hranolky, celer hranolky

Suroviny:
celer, olej, paprika sušená sladká, koření kari, česnek sušený

Přidat fotografie receptu