Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové srdíčko na zelenině ,připravené v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 799 kJ /
2 103 kcal
Bílkoviny112,07 g
Tuky166,19 g
Vláknina12,21 g
Cholesterol 375 mg
Sodík 3,05 g
Sůl7,80 g
Sacharidy36,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdíčko opláchneme, zbavíme tučných částí a nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou a sloupneme supku. Rajčata nakrájíme na kostičky, papriku na proužky a cibuli nadrobno. Česnek prolisujeme a odložíme na později. Krok 2: Slaninu nakrájíme na úzké nudličky a společně s cibulí a kmínem dáme do hrnce na lžíci oleje na 4 minuty orestovat. Krok 3: Přidáme nakrájené srdíčko, prudce osmahneme a až se srdíčko zatáhne, zasypeme paprikou. Rychle promícháme, přidáme rajčata, papriku a libeček. Krok 4: Mírně osolíme, opepříme a zalijeme 350 ml horké vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu pod tlakem vaříme 40 minut. Krok 5: Poté hrnec ochladíme, otevřeme, přidáme česnek a vmícháme připravenou záklechtu. Slabým varem bez pokličky a za občasného promíchání provařujeme 10 minut. Podle potřeby dochutíme a podáváme s rýží nebo vařeným bramborem.

Zveřejněno 3. 6. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdíčko na zelenině ,připravené v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qq50

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdíčko na zelenině ,připravené v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qq50

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

anavi17:Je pravda,že každý papiňák nepoužívá,ale vážně není problém srdíčko dusit i v kastrolu.Jen to bude trvat cca o hodinu dýl a budeš muset občas obsah hrnce promíchat a dolít tekutinu:-)Děkuji,že sis rcp přečetla:-K
Špagetko,Terezko-děkuji za reakci a odpověď:-K

Viacmenej vštko varím v papiňáku, je to podstatne rýchlejšie a všetko si zachováva viac vitamínov a enzýmov.
anavi17, ak nemáš papiňák, určite si ho kúp, je to najlepšia investícia do kuchyne.;-)

anavi17: Tak ho udělej v normálním kastrolu, ale bude to trvat déle ;-);-)

Proc v papiňáku? Ten doma nemam :/
:-O

suslajda:Dana61:děvčátka děkuji:-*:-K

skvělý receptík:yes::-D a úžasné foto;-):-p

Tak tomu věřím, že to s brambůrkem bylo dobroučké, srdíčko mám ráda vyzkouším:yes::yes:

Děkuji za zájem:-KJsem ráda,že se recept líbí;-)S bramborem to bylo opravdu pohádkové:-p

Velice vkusně servírované a s brambory to musela být pohádka. Taky zkusím udělat.:-D

Taky dělávám:yes::-p:-K

Tématické fráze:
vepřové srdce na zelenině, veprove srdce v papinaku, vepřové srdíčko recepty, veprova srdicka, veprove srdicko, srdíčko na zelenině, srdicka na zelenine, veprova srdicka recept, vepřové srdíčko recept, rajče fotky anavi, vepřova srdička na zelenině recepty, vepřová srdíčka recepty, vepřové na zelenině, srdíčko v jablku, co udělat z vepřevého srdíčka, recept na vepřové srdíčko, vfprove srdce na zelenině, pomalý hrnec vepřová srdíčka, vepřový zaludek na paprice, srdce v papinaku

Suroviny:
srdce vepřové, slanina gazdovská, olej, cibule, paprika čerstvá zelená, rajče, česnek, paprika sušená sladká, kmín celý, libeček čerstvý, sůl, pepř mletý, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu