Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové pohlazení

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amarcha amarcha

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: libovolny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 840 kJ /
440 kcal
Bílkoviny5,80 g
Tuky1,90 g
Vláknina10,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy94,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Piškot: Vajíčka si vymícháme s cukrem, moukou a kypř. práškem a vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech nebo do dortové formy. Krok 2: Pečeme na 200°C cca 10 minut dozlatova. Krok 3: Necháme vychládnout. Krok 4: Krém: Nejprve si podle návodu na obalu želatiny uděláme želé ( obsah sáčku + 2 lžíce cukru a cca 200ml vody) a přivedeme k varu, dám do ledničky ztuhnout. V míse si vyšlehám smetanu ke šlehání se ztužovačem aby byla tuhá. Krok 5: Potom přidáme zakysané smetany a vanilkové cukry a vyšleháme vše spolu. Krok 6: Až nám želé v lednici ztuhne nastrouháme ho na struhadle do krému a zamícháme. Krok 7: Krém navršíme na piškot. Krok 8: Jahody si omyjeme a očistíme a překrájíme na polovinu nebo plátky (jak komu se líp dělá) a naskládáme na krém. Krok 9: Želatinu opět uvaříme dle návodu na sáčku a necháme ji lehce schládnout (ne aby ztuhla) a polijeme jim ovoce. Krok 10: Dáme do ledničky vychladit a můžeme podávat.

Zveřejněno 12. 6. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové pohlazení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D7Pq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové pohlazení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D7Pq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Moooc dobrý moučník:-p:-p, jen se po něm zaprášilo;-):yes:

Hezký večer, pekla jsem tuhle dobrotu, a je to :yes::yes::yes:bodík letí.

amarcha:Jituš, přesně, jak jsem ti psala, dort byl na to tata fuč a všichni si chrochtali;-):-D bude brzy zase;-)

Teda nádhera moc se ti povedl :-! Supr :) Jsem ráda že chutnalo, u nás taky zmizel hned ;-)

Jitko, dnes jsem ho udělala, je výborný a osvěžující, dala jsem trochu méně cukru a myslím, že večer až přijede návštěva bude po něm:-( ale budu ho jistě ještě dělat:yes: Bod už jsem dala, tak přidávám fotky a díky:yes:;-):-K

Mňam mňam:-p-vypadá to skvěle,máme takové věci rádi-ukládám;-) a hned zítra vyzkouším :yes:

Taky dělám něco podobného, vím že je to velká dobrota:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Zdravím a děkuji, ano želatiny sou potřeba dvě jedna je psaná v krému a jedna na konci jako na polevu. Určitě vyzkoušejte, mně se už chladí a moc se těším :) :yes:

Jitko, to se mi líbí a brzy udělám podle tebe. Dělávám něco podobného, mám pocit, že ty želatiny jsou potřeba dvě ne? Jednu do krému a jednu navrch jahod. Máš ode mne 1.bod:yes:

Tématické fráze:
jahodové pohlazení, jahodové dobroty, moucniky jahodove, smetanové pohlazení, jak se dělá želatina, želatina v prášku návod, jahodova želatinových krem, piskot na plechu jahody a zelatina, šlehačkové jahodové řezy, recepty co sou hned, jahodové krémy, ovocné řezy na plech, jak se dělá jahodová želatina, jahodové polití cheesecake, jarní pohlazení dort, jahodová želatina krém, jak se dělá jahová želatina, vanilkove pohlazeni, z čeho se děla želatina, recepty jahody a želatina

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka hladká, kypřící prášek, želé červené dortové, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, smetana zakysaná, jahody, želatina červená

Přidat fotografie receptu