Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šmakonéza a Šmakounova tatarka

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaCZ

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 386 kJ /
1 048 kcal
Bílkoviny18,78 g
Tuky101,09 g
Vláknina4,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 552 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy14,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šmakouna si rozmělníme vidličkou a spolu s olejem vložíme do odměrného válce (pokud máte tyčový mixér bez něj, tak do vyšší sklenice). Důležité je, aby nádoba byla úzká, mixér se tam musí pohybovat jako píst. Tyč spustíme až na dno, zapneme a pomalu táhneme nahoru. Několikrát ještě projedeme, abychom získali hladkou lesklou konzistenci. Krok 2: Poté už jen vmícháme hořčici a postupně přidáváme mléko. Kdo má rád kyselejší, může přidat pár kapek citrónové šťávy. Můžete zkusit i variantu pouze olivovým olejem, do bramborového salátu se pro výraznou chuť nehodí, ale je dobrá k pečeným bramborám nebo třeba k rybě. Krok 3: Tatarku uděláme naprosto jednoduše. Vezmeme si hotovou majonézu a promícháme s velmi jemně pokrájenou šalotkou, okurky strouhám najemno a dle chuti přidávám limetkovou šťávu. Osolím, opepřím a je hotovo.

Zveřejněno 12. 6. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Majonéza se v současnosti stala hrozným strašákem a symbolem nezdravého jídla, ale v domácím provedení to není tak zlé. Když to rozpočítáme na porce, vyjde vám pak, že jste snědli trošku žloutku a lžíci kvalitního oleje. No a pokud místo žloutku použijete Šmakoun, tak vám to žaludek určitě neprovrtá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šmakonéza a Šmakounova tatarka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E7G0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šmakonéza a Šmakounova tatarka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E7G0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

magdalenka: Děkuji, určitě nedám. Já takovéto lidi vůbec neřeším. Ať si každý jí, co uzná za vhodné. Takový člověk tu prezentuje sám sebe a to je jeho věc ;-)

Miška, máš skvelé recepty. Nie každý ich ocení, ale nedaj sa odradiť...ja ich vítam. :yes:

Pravda: Ak sa dá jesť tá umelohmotná majonéza Hellmans, tak toto určite. A je to podstatne zdravšie. Inak, skúste sa pozrieť, čo obsahuje v obchode kúpená majonéza Hellmans.;-)

Pravda: Víte, člověk, který se zajímá o své zdraví, tak zná produkt Tofunéza z prodejen zdravé výživy. No a jelikož já i moje rodina milujeme Šmakouna, tak jsem místo tofu použila právě jeho. Nikdo Vám to nenutí ani nevnucuje, nevyzkoušel jste, a proto nesuďte. Víc k tomu netřeba dodávat.

super :yes:

Pravda:vyzkouším a pak teprvá kritizuju.

To je opravdu šmakuláda. Je to vůbec k jídlu?:-((

Tématické fráze:
tatarka helmans recepty, majonéza ze šmakouna, tatarka z olivového oleje, že smakouna majonéza, tatarka hellmanns recepty, majoneza ze šmakouna recept, šmakounova pomazanka, pomazánka z uzeného šmakouna, jak udelame tararku, zdravá majonéza z mléka ládi hrušky, šmakounová majonéza, tatarka z olivového oleje recept, smakoneza-smakounova-tatarka, recept ládi hrušky 12.6.2014

Suroviny:
šmakoun natura, olej řepkový, olej olivový, hořčice dijonská, mléko rostlinné, okurky sterilované, cibule šalotka, limetka, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu