Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory se žampionem z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 hodně velká porce, nebo 2 malé

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 187 kJ /
523 kcal
Bílkoviny16,64 g
Tuky6,28 g
Vláknina37,21 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy94,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme. Krok 2: V papiňáku (tlakovém hrnci) rozehřejeme olej a dáme na 3minutky osmahnout slaninu společně s kmínem. Krok 3: Poté přidáme cibuli, česnek a žampion a restujeme další 3 minuty. Krok 4: Nakonec přidáme plátky brambor, osolíme, promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Až začne hrnec syčet, ubereme plamen na minimum a vaříme 5 minut. Krok 5: Vypneme sporák a přibližně po 3minutách, kdy se uvolní tlaková pojistka hrnec otevřeme.Brambory podáváme s různými zeleninovými saláty.

Zveřejněno 26. 6. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Mě dnes opět chytla lenora. Neměla jsem žádnou uzeninu se kterou tuhle rychlovku většinou dělávám, ale bylo to jen pro mne, tak mi to stačilo :-)

Místo salátu jsem použila jednu z posledních zavařeninhttp://www.toprecepty.cz/recept/36468-papriky-s-ky...

Do podobných přidávám všechny papiňákové rychlovky, co tady jsou :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory se žampionem z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w87R

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory se žampionem z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w87R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Kucharik70: bude to celkovo asi trochu dlhšie: 3 min.+ 3 min. restovanie, kým papiňák začne syčať tiež ubehne nejaký čas, potom 5 min. varenie pod tlakom, vypnúť sporák a zas nejaký čas - cca 3 min. ešte sa to stále varí...3 malé zemiaky...ja by som autorke verila.

Anna Kocikova: To chcete naznačit, že se v papiňáku uvaří na sucho brambory za 5 až 8 minut ?

hanes24:sunny.sofi::-))Děkuji:-K

Zrovna přemýšlím, jako dneska přílohu - brambory mám, žampiony taky, jdu do toho. Krásný recept:yes::-p:yes:

:-))Dobré, jenom by to bylo pouze pro moji osobu, už bych nemohl nikomu nabídnout a nebo bych svoje rozdal a držel dietu:-)):-)):-)):yes:To byl pokus o vtip:-!:-!Samozřejmě dobrota jako všechno co děláš!!!!!:-)):-)):-)):-)):-)):yes:

scofiq:děkuji Ti;-):-KUrčitě ano,i v obyčejném kastrolu s poklicí to jde.Jen tady u tohoto jídla bude ten problém,že to budeš muset podlít trochou vody,nebo vývaru,takže vlastně příjdeš o ten"osmažený"efekt:-)Protože to budeš dělat přibližně 15minut,musíš hlídat tekutinu v hrnci a raději každou chvilku promíchat ode dna,aby se Ti to nepřichytilo:-)

Danca:Danuško,když Ty jsi mě tak pěkně ukecala;-):-D:-K

Všem děkuji za milé komentáře i hodnocení:-K

scofiq: Každý recept, ktorý je robený v papiňáku, možeš robiť aj v normálnom hrnci, akurát ti to bude trvať dlhšie.;-)

ráda bych zkusila, ale nemám papiňák - můžu to udělat v normálním kastrolu pod poklicí?
jinak fajn nápad a přidávám bodík

Hmm, mňam:-!:-p:-p:yes:
Drahuško, tak už zase vaříš??;-):-K

Teda, tohle zavonělo až k nám :-)):-p

No já bych si pošmákla, Drahuško jako vždy:yes::yes:

viki:ty 4 druhy,které jsou vypsané v surovinách;-)

Michaela Medkova:děkuji:-K:-)

jakou zeleninu???

máša:Ne,opravdu ani troška;-)Těch 5minut je malá doba,aby se mohly brambory připálit. Udělají jen takový nepatrný nádech"osmažených"brambor:yes:
Když vodu přidáte,brambory budou sice také měkké,ale už nebudou mít tu hezkou barvičku:-)

Tak toto by mi moc chutnalo:-p:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
brambory pecene v papiňáku, můžu dělat v takovém hrnci na brambory, brambory v papiňáku, jak uvařit brambory v papiňáku, nové brambory s žampionem, recepty do papiňáku, recepty z papiňáku, recepty - rychlovky z papináku, varime pro jednu osobu, rychlovky z papiňáku, jak uvařit brambory na salát v papiňáku, brambory se žampiony

Suroviny:
brambory, žampióny, cibule, česnek, slanina gazdovská, olej, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu