Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka krémová

Výhoda zeleninové polévky oproti jiným polévkám je především v její jednoduchosti. Tahle polévka vás zachrání ve chvílích, kdy máte v lednici poslední kousky zeleniny. Přitom je tak hustá, že v ní stojí lžíce a ještě ke všemu vás zahřeje.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 762 kJ /
660 kcal
Bílkoviny33,45 g
Tuky29,80 g
Vláknina24,30 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 230 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy52,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Z každého druhu zeleniny odebereme cca 1/3 a odložíme stranou (viz pozn.) Větší díl této zeleniny dáme do 1 litru vroucí vody a osolíme. Vaříme cca 12 minut a odstavíme. Krok 2: Rozmixujeme a podle chuti okořeníme, přidáme i rozdrcený libeček a celerové lístky. Krok 3: Ve smetaně rozmícháme mouku - množství volíme dle oblíbené hustoty a vlijeme do polévky. Zároveň tam přidáme i zbylou zeleninu a za stálého míchání povaříme znovu 12 minut (viz. pozn.).

TIP: Recepty na zeleninové polévky - košťálová zelenina

Zveřejněno 7. 3. 2009

Poznámka autorky spagetka

Z pórku vezmeme do posledního vaření větší podíl zelené natě. My máme rádi zeleninu křupavější, kdo ne, vaří podruhé déle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka krémová

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERAm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka krémová

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERAm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

hhonza:Ta polévka je moje, děkuji, že chutná:-K:-K ;-):-D, tady se dá dělat hodně variací, podle toho, co je doma:yes::yes:

:-)Bibinko, dík za krásnou a dobrou polévku. Právě ji dodělávám a už teď to tady voní. Převzal jsem za manželku řád zlaté vyřešky, ale zatím to vypadá tak na bramborový řád.Snažím se a čtu si Vaše babské komentáře a rady, abych se zlepšil. honza:-)

:-D

Hospodyňka 7. 3. 2009 18:27
Pokud je dost zeleniny, není potřeba vůbec zahušťovat moukou. Výborná je polévka \\\"svíčková\\\" z mrkve, celeru, petržele cibule ale taky trochu brambor.

Polévky, to je moje, ikdyž je jím taky strašně málo, pořád mi chybí inspirace. :yes::yes:

Špagetko, rovnou od klávesnice Ti dávám bodíka:yes:Přesně tak jí dělám a ještě tam dávám brambory(šťouchané),a kousek květáku s kedlubnou, teda když se doma vyskytujou. Máme rádi husté polévky, vždycky sníme talíř a druhé jídlo si dáváme až tak za 1-2 hodiny.:-p;-)

Tématické fráze:
hrachová polévka krémová, krémové polévky, zeleninová polévka z kořenove zeleniny, polévky krémové, zeleninova polivka, zeleninová polévka, recepty na husté krémové polévky, recepty na zeleninové polévky, recepty polévky krémové, krémové polívky, zeleninová polévka recept, recept na zeleninovou krémovou polévku, krémové polévky recepty, zeleninové polévky, hustá zeleninová polévka, celerová polévka krémová italská, italská zeleninová polévka, francouzská polévka krémová, krémové polévky recept, krémová polévka

Suroviny:
brokolice, mrkev, pórek, zelí hlávkové, smetana 12%, mouka hladká, pepř mletý, květ muškátový, sůl, libeček, list celerový

Přidat fotografie receptu