Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 305 kJ / 1 746 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,49 g |
Tuky | 149,69 g |
Vláknina | 13,41 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 15,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mražené fazolky spaříme vroucí vodou, ve které je necháme cca 8 minut. Čerstvé musíme uvařit na skus, asi 10 minut. Ihned zchladíme ledovou vodou, aby zůstaly zelené.
Krok 2: Fazolky a rajče rozmixujeme nebo rozsekáme na pyré. Já použila nástavec v mixéru na sekání zeleniny.
Krok 3: Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme buď čerstvé nebo sušené bylinky – množství dle chuti a náplň promícháme.
Krok 4: Do bůčku vyřízneme kapsu. Bůček ze všech stran i v kapse lehce osolíme, opepříme a naplníme směsí. Ovážeme provázkem nebo spíchneme jehlicemi.
Krok 5: Na pánvi bez tuku bůček ze všech stran osmahneme, aby se maso zatáhlo a zpevnilo.
Krok 6: Rozpálíme troubu na 200 °C.
Krok 7: Cibuli nakrájíme na silnější plátky.
Krok 8: Do pekáčku s rozpáleným sádlem vložíme bůček kůží dolů a obložíme cibulí.
Krok 9: Povrch bůčku posypeme celým kmínem. Pečeme otevřené cca 15 minut. Polijeme asi 2x výpekem.
Krok 10: Po této době snížíme teplotu asi na 180°C, k bůčku přilijeme cca 250 – 300 ml vývaru nebo vody, (tekutina by měla jen lehce zatopit nejspodnější vrstvu masa), zakryjeme pekáč víkem nebo alobalem a pečeme dalších 50 minut. Poléváme výpekem, seškrabujeme i nepřipálený výpek ze stran pekáče.
Krok 11: Pak bůček obrátíme kůží nahoru, ostrým nožem ji několikrát nařízneme a pečeme ještě 20 minut zakryté. Pak víko sundáme a bez zakrytí ještě dopečeme do křupavé kůrčičky cca15 minut.
Bůček nekrájíme hned, necháme ho 10 minut odpočinout, aby nám nevytekla šťáva.
Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i jen s pečivem.
Zdroj z rodinné kuchařky
Bůček nekrájíme hned, necháme ho 10 minut odpočinout, aby nám nevytekla šťáva.
Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i jen s pečivem.
Zdroj z rodinné kuchařky
Zveřejněno 30. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková kapsa s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq27
Moje poznámka
Bůčková kapsa s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq27
Nejnovější recepty
Křehké tvarohové řezy
Přidáno před 11 hodinami
Špaldové perníčky s lipovým medem
Přidáno před 12 hodinami
Sádlové pletýnky s trampským cigárkem
Přidáno před 13 hodinami
Linecké koláčky s pusinkou
Přidáno před 14 hodinami
Jednoduché burger bulky
Přidáno 23. 11. 2024 21:47
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno 23. 11. 2024 20:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Ta nejjednodušší pomazánka na chlebíčky: Suroviny na ni má každý doma a hotová je vmžiku
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční perníčky
Harym před 2 hodinami
Margot buchta
Noumik před 3 hodinami
Újezdecká tvarohová bábovka
MarcelaV. před 4 hodinami
Rychlé jogurtové lívanečky
Wanilor před 5 hodinami
Orientální pečený květák
Komtesina před 6 hodinami
Jednoduchý chléb pro začátečníky (tmavý)
Taly1111 před 7 hodinami
Čočka na kyselo po našem
stefi.f47 před 7 hodinami
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
alcerm před 8 hodinami
Zapečené flíčky s houbami a vejci
Wanilor před 8 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Tystynka před 9 hodinami
Tématické fráze:
bůčková kapsa,
otevřená kapsa z mletého masa,
bucek se pece kuzi nahoru,
jak na mražené fazolky aby zůstaly zelené,
recept na kaps z bůčku
Suroviny:
bůček bez kosti,
fazolky zelené,
rajče,
česnek,
sůl,
pepř,
tymián,
rozmarýn,
kmín celý,
vývar,
sádlo
Komentáře (7)