Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčková kapsa s fazolkami

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 305 kJ /
1 746 kcal
Bílkoviny78,49 g
Tuky149,69 g
Vláknina13,41 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 315 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy15,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mražené fazolky spaříme vroucí vodou, ve které je necháme cca 8 minut. Čerstvé musíme uvařit na skus, asi 10 minut. Ihned zchladíme ledovou vodou, aby zůstaly zelené. Krok 2: Fazolky a rajče rozmixujeme nebo rozsekáme na pyré. Já použila nástavec v mixéru na sekání zeleniny. Krok 3: Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme buď čerstvé nebo sušené bylinky – množství dle chuti a náplň promícháme. Krok 4: Do bůčku vyřízneme kapsu. Bůček ze všech stran i v kapse lehce osolíme, opepříme a naplníme směsí. Ovážeme provázkem nebo spíchneme jehlicemi. Krok 5: Na pánvi bez tuku bůček ze všech stran osmahneme, aby se maso zatáhlo a zpevnilo. Krok 6: Rozpálíme troubu na 200 °C. Krok 7: Cibuli nakrájíme na silnější plátky. Krok 8: Do pekáčku s rozpáleným sádlem vložíme bůček kůží dolů a obložíme cibulí. Krok 9: Povrch bůčku posypeme celým kmínem. Pečeme otevřené cca 15 minut. Polijeme asi 2x výpekem. Krok 10: Po této době snížíme teplotu asi na 180°C, k bůčku přilijeme cca 250 – 300 ml vývaru nebo vody, (tekutina by měla jen lehce zatopit nejspodnější vrstvu masa), zakryjeme pekáč víkem nebo alobalem a pečeme dalších 50 minut. Poléváme výpekem, seškrabujeme i nepřipálený výpek ze stran pekáče. Krok 11: Pak bůček obrátíme kůží nahoru, ostrým nožem ji několikrát nařízneme a pečeme ještě 20 minut zakryté. Pak víko sundáme a bez zakrytí ještě dopečeme do křupavé kůrčičky cca15 minut.

Bůček nekrájíme hned, necháme ho 10 minut odpočinout, aby nám nevytekla šťáva.
Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i jen s pečivem.

Zdroj z rodinné kuchařky

Zveřejněno 30. 7. 2014

Poznámka autorky spagetka

Při pečení bereme teplotu v receptu jako orientační. Řídíme se výhradně vlastní troubou, neb každá peče jinak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková kapsa s fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qq27

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůčková kapsa s fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qq27

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Anna Kocikova: Děkuju :-K:-K

No,tak tahle bašta vypadá prudce jedle,mňam:-p:yes::-K

Děkuju :-K:-K:-K a udělejte. :yes::yes::yes::yes:

Plním fazuľkou mäso, ale mleté, nie kapsu http://www.toprecepty.cz/recept/2609-mlete-maso-s-.... Ale stálo by to zato vyskúšať. :-)

To je nádhera nádherná, na kterou jsem hned dostala chuť:yes:

Radost pohledět, takový letní bůček.:-p

:-p:-p:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
bůčková kapsa, otevřená kapsa z mletého masa, bucek se pece kuzi nahoru, jak na mražené fazolky aby zůstaly zelené, recept na kaps z bůčku

Suroviny:
bůček bez kosti, fazolky zelené, rajče, česnek, sůl, pepř, tymián, rozmarýn, kmín celý, vývar, sádlo

Přidat fotografie receptu