Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 305 kJ / 1 746 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,49 g |
Tuky | 149,69 g |
Vláknina | 13,41 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 15,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mražené fazolky spaříme vroucí vodou, ve které je necháme cca 8 minut. Čerstvé musíme uvařit na skus, asi 10 minut. Ihned zchladíme ledovou vodou, aby zůstaly zelené.
Krok 2: Fazolky a rajče rozmixujeme nebo rozsekáme na pyré. Já použila nástavec v mixéru na sekání zeleniny.
Krok 3: Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme buď čerstvé nebo sušené bylinky – množství dle chuti a náplň promícháme.
Krok 4: Do bůčku vyřízneme kapsu. Bůček ze všech stran i v kapse lehce osolíme, opepříme a naplníme směsí. Ovážeme provázkem nebo spíchneme jehlicemi.
Krok 5: Na pánvi bez tuku bůček ze všech stran osmahneme, aby se maso zatáhlo a zpevnilo.
Krok 6: Rozpálíme troubu na 200 °C.
Krok 7: Cibuli nakrájíme na silnější plátky.
Krok 8: Do pekáčku s rozpáleným sádlem vložíme bůček kůží dolů a obložíme cibulí.
Krok 9: Povrch bůčku posypeme celým kmínem. Pečeme otevřené cca 15 minut. Polijeme asi 2x výpekem.
Krok 10: Po této době snížíme teplotu asi na 180°C, k bůčku přilijeme cca 250 – 300 ml vývaru nebo vody, (tekutina by měla jen lehce zatopit nejspodnější vrstvu masa), zakryjeme pekáč víkem nebo alobalem a pečeme dalších 50 minut. Poléváme výpekem, seškrabujeme i nepřipálený výpek ze stran pekáče.
Krok 11: Pak bůček obrátíme kůží nahoru, ostrým nožem ji několikrát nařízneme a pečeme ještě 20 minut zakryté. Pak víko sundáme a bez zakrytí ještě dopečeme do křupavé kůrčičky cca15 minut.
Bůček nekrájíme hned, necháme ho 10 minut odpočinout, aby nám nevytekla šťáva.
Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i jen s pečivem.
Zdroj z rodinné kuchařky
Bůček nekrájíme hned, necháme ho 10 minut odpočinout, aby nám nevytekla šťáva.
Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i jen s pečivem.
Zdroj z rodinné kuchařky
Zveřejněno 30. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková kapsa s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq27
Moje poznámka
Bůčková kapsa s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq27
Nejnovější recepty
Domácí bylinkové tagliatelle
Přidáno před 33 minutami
Turecká vejce
Přidáno před 5 hodinami
Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Špagety s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Přidáno před 20 hodinami
Segedín z trouby
Přidáno před 23 hodinami
Měkké banánové sušenky
Přidáno 4. 4. 2025 09:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté ovocné knedlíky II
Bertas před 3 minutami
Dušená mrkev
Paulika před 14 minutami
Krémová pórková polévka
sarkatuckova34 před 55 minutami
Bylinková kuřecí jatýrka na víně
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Vepřové po bratislavsku
Severynka před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Hambro před 1 hodinou
Domácí langoše
ane.hir před 1 hodinou
Křupavé bramboráky
Ilca73 před 1 hodinou
Krůtí srdce na jalovci s brusinkami a pórkem
Hedwika před 2 hodinami
Zelný salát do zásoby
hlavous před 2 hodinami
Tématické fráze:
bůčková kapsa,
otevřená kapsa z mletého masa,
bucek se pece kuzi nahoru,
jak na mražené fazolky aby zůstaly zelené,
recept na kaps z bůčku
Suroviny:
bůček bez kosti,
fazolky zelené,
rajče,
česnek,
sůl,
pepř,
tymián,
rozmarýn,
kmín celý,
vývar,
sádlo
Komentáře (7)