Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí játra v pikantní omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 231 kJ /
1 250 kcal
Bílkoviny129,01 g
Tuky29,29 g
Vláknina29,93 g
Cholesterol 1,86 g
Sodík 864 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy106,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra zbavíme největších a nejtužších blan a nakrájíme na kostky. Cibuli a mrkev nasekáme na drobno. Krok 2: V pánvi rozpálíme kokosový olej a osmahneme na něm postupně mrkev, cibuli a česnek. Pak přihodíme kostky masa, kari koření a skořici a na prudkém ohni restujeme. Krok 3: Nakonec přidáme mletou papriku a rozdrobené chilli papričky a podlijeme trochou vody. Přikryjeme pokličkou, necháme dusit a mezitím si nakrájíme papriku. Krok 4: Zvolila jsem červenou pro její sladkou chuť – vám radím totéž, protože s jiným druhem jídlo rozhodně nebude tak krásně sladce pikantní :) Krok 5: Papriku přidáme do hrnce asi po 20 minutách dušení masa a povaříme - musí být měkká a sladká, ale ne rozvařená a kašovitá. V mém případě to bylo 10 minut. A je hotovo :-) Krok 6: K játrům se sice tradičně jí rýže, což nikomu neberu, ale osobně mám raději kombinaci maso + zelenina. Zdá se mi to takové šťavnatější, zkrátka ideální na léto :-)

Zveřejněno 1. 8. 2014

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí játra v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVo4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí játra v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVo4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Játra zbožňuji a hovězí zvlášť! http://miric.unas.cz/

...Ivaane, Ivaane - rýpeš jako blááázen! :-))) - v normální české kuchyni jsou 2 chilli papričky normálně 2 chilli papričky :-))) - když se potřebuješ předvádět, tak se předváděj /i když Jana má taky jalapeňo :-)))/, ale je tě to prd platný :-))) tak pěkný vaření :-)))

Tanicka:;-)

Jana Remkova: Ok, upraveno na "pokrmy z vnitřností" :-) Hledala jsem totiž při vkládání "vnitřnosti" a tohle jsem nějak přehlédla;-)

:yes:Pro sebe bych dal aspoň ty dvě a pro dceru nula, takže na dvakrát :yes::yes::yes::yes::-))

Ivaan: Já mám taky jalapeňo a chipotle, nedala bych asi 2 kusy, ale jeden. Fakt záleží, kolik toho je, na jednu porci bych řekla 1 kus jalapeňo hodně, čili papričky-2 kusy taky hodně. Ale řekněme do 2 porcí je to tak akorát pro ty, co mají ostré rádi. Já mezi ně patřím :-). Tanička uvádí, 600g jater, myslím, že bych i tady dala 2 kusy čili papriček-(takové ty červené svíčky) anebo 1 kus jalapeňo. Já bych si rozhodně pochutnala. Ovšem nevím, proč je recept v sekci hovězí maso;-)

Tanicka: písni chilli dle svých možnosti a chuti, a je to ;-);-). Ten kdo pěstuje své chilli papričky, musí vědět, jak je použije. Množství koření a bylinek je stejně vždy orientační. Někdo má radši ostré, někdo to raději vynechá. Každý podle sebe.

Dobrý den, tak jak to mám napsat, když mám na mysli 2 malé sušené papričky, zhruba takovéto :)
www.mala-italie.cz/food/eshop/21-1-Potraviny-na-vahu-piniove-or/0/5/338-Chili-papricky-cele-susene-1g

Já těmto receptům nějak nerozumím (bez rýpání). Tu chilli, tam chilli, onde chilli. Hlavně ale bez specifikace. Tento recept uvádí dvě sušené chilli papričky. Když v uvedeném dávkování použiju svoje sušené "chilli papričky" (mám jalapeňo a chipotle) nikdo z nás to nebude schopen pozřít bez újmy na zdraví. Pokud při uvedeném dávkování ostatních surovin použiju mleté, sušené, uzené chilli papričky, které mám doma (naga jolokia) v množství zhruba na špičku čajové lžičky platí výše uvedené. Když tento recept uvařím podle návodu vyleju všechno do kanálu čímž vážně poškodím obecní čističku.
Nepokouším se rýpat. Fakt by mně u každého receptu zajímalo čemu autor říká chilli papričky. Ptám se ovšem obecně. Tento recept je jen záminka.

Tématické fráze:
hovězí jatra, recepty na hovězí játra, omacka z hovezich jater, hovězí játra omáčka, hovezi jatra recepty, recept na hovězí játra, hovězí jatra recept, recepty hovězí játra, hovězí játra omáčka recept, pokrmy z hovězích jater, recept hovezi jatra, omacka s hovezich jater, recepty z hovězích jater, jatra hovězi, pikantní játra, recept hovézí játra recept, hovězí jatra maso recepty, hovězí játra na zelenině, omáčky z jater pikantní, játra omáčka recept

Suroviny:
játra hovězí, paprika čerstvá červená, cibule, mrkev, česnek, chilli paprika sušená, skořice, paprika sušená sladká, koření kari, olej kokosový

Přidat fotografie receptu