Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žaludovo-čirokové sušenky bez lepku, mléka a vajec

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 123 kJ /
1 464 kcal
Bílkoviny18,95 g
Tuky61,70 g
Vláknina19,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy198,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Promícháme všechny sypké suroviny, přidáme na kostičky nasekanou čokoládu a mandle, přilijeme olej a vodu a zpracujeme pevné nedrobivé a nelepivé těsto. Krok 2: Rukama formujeme sušenky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180°C asi 15 minut.

Zveřejněno 6. 8. 2014

Poznámka autorky petram

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žaludovo-čirokové sušenky bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OoRG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žaludovo-čirokové sušenky bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OoRG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

TerezaVe: Terezo, díky moc za vyzkoušení a za zpětnou vazbu! :-K

Nakonec se ochutnavači rozdělili do dvou skupin. Jedni, co mají rádi hodně sladké, těm moc sušenky nechutnaly. Druhá skupina, co zase nemá ráda přeslazené, chuť sušenek ocenila. I malé batole se dožadovalo dalších sušenek svým typickým neodbytným "HÁÁÁÁM". :-)
Zkusím příště použít sladší čokoládu a trošičku více přisladit, abych uspokojila více jedlíků.
Díky za recept a rady!

petram: aha, no vidíš, to mě nenapadlo, protože jsem to bez xantanu nedělala, díky za info, ale připadlo mi to nějak lepší s ním.... :yes::yes::yes:

spagetka: Xanthan je pojivo a na výslednou chuť nemá žádný vliv. Používá se jako náhrada lepku.

TerezaVe: souhlas s Péťou, je hořčí,já nesladím (kvůli diabetu v rodině) a tak nějak jsme si zvykli. Ale na rozdíl od Péti pochybuju, že by tu chuť, pokud vám to připadá hořké, vylepšil cukr jako takový, ale přidala bych tam právě to, co jste vynechali - xantan.

TerezaVe: Je pravda, že žaludová mouka i 70% čokoláda jsou mírně hořké, ale ve výsledku mi sušenky nějak výrazně hořké nepřipadaly. My doma méně sladíme, možná by to vyřešil přídavek většího množství cukru. Nebo jste možná měla smůlu na mouku, třeba byla hořčí než ta, kterou jsem použila já.

Recept jsme dnes vyzkoušeli. Vynechali jsme chia mouku a xantan. Místo toho jsme přidali dvě křepelčí vejce. Manželovi je nahořklá chuť sušenek příjemná, mně připadají až hodně hořké po žaludové mouce. Mají sušenky podle receptu mít nahořklou chuť po žaludové mouce? Možná, že jsou trošku hořké po 70% čokoládě, ale té mi v receptu nepřipadne až tak významné množství. Předem díky za odpověď.

Tématické fráze:
co je xantan, sušenky z čirokové mouky, cirokova babovka, recepty bez mléka a bez vajec, sušenky pro batolata, linecke s čirokove mouky, xantan v recept, čiroková mouka perník, jídla z xantanu, chia místo vajec, sušenky z mouky chia, cirokova semena, bramborovo cirokove cukrovi

Suroviny:
mouka žaludová, mouka hladká čiroková, mouka chia, cukr vanilkový, cukr, xanthan, čokoláda hořká, mandle, olej, voda

Přidat fotografie receptu