Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové nudličky s bílým hlávkovým zelím

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tom Beyk Tom Beyk

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: ~6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 244 kJ /
1 253 kcal
Bílkoviny115,80 g
Tuky64,72 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 227 mg
Sodík 7,86 g
Sůl18,90 g
Sacharidy46,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme zelí a kapii na čtverečky. Zelí dáme do kastrolku s osolenou vodou a octem vařit. Asi po deseti minutách přidáme kapii a vaříme vše 25 minut, aby zelí zůstalo chrumkavé. Krok 2: Maso nakrájíme na nudličky, promícháme se škrobem a na rozpáleném sádle s olejem, v nepřilnavé pánvi prudce smažíme. Neustále mícháme dokud vařečkou lehce nepřekrojíme nudličku (~ 20 minut). Poté přidáme sojovku, rajčatovou šťávu, na kolečka nakrájené kozí rohy, předvařené scezené zelí s kapií, zázvor a asi 10 minut provaříme. Pokud chceme více šťávy přilijeme trochu vývaru ze zelí. Můžeme dosladit kečupem nebo cukrem - někdy bývá protlak kyselejší.

Zveřejněno 10. 8. 2014

Poznámka autora Tom Beyk

Pokud při smažení snížíme nepřiměřeně teplotu, maso začne pouštět šťávu, škrob se začne matlat a nudličky zmenšovat. Pak nezbývá než přilít sojovku a vodu a dodusit to jako guláš ale už to není ono a prodlouží se i čas vaření na dvojnásobek.

To samé lze s kuřecím masem, úprava se zkrátí asi na 10min.

PL - polévková lžíce

ČL - čajová lžička

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové nudličky s bílým hlávkovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jjrl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové nudličky s bílým hlávkovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jjrl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Tome,vypadá to prudce jedle:-p:yes::-K
S hlávkovým zelím dusím býčí žlázy,to je také žraso;-):-))

...koukám koukám :-) - "hlávkové zelí" :-)
...OK Italove to tak dělají :-))) co tedy uděláme my??? může být protlak nebo tu hustou šťávu??? :-) díky za odpověď

scofiq:...já vím, že u nás je protlak hustá pasta. V překladu "Passata di Pomodoro" je protlak z rajčat ale ve skutečnosti je konzistence tekuté, tedy hustší, takutá šťáva.(Italové to tak prostě dělají);-)

...promiň ještě dotaz - v receptu píšeš 200ml protlaku a v postupu udáváš rajčatovou šťávu - co tedy??? :-) /myslím, že je to rozdíl, tak se ptám/

...sorry sorry jen jsem se zeptala - možná dej do receptu "zelí hlávkové" abych příště věděla :-))) díky a čau

casino:...pravdu díš, je to podle "Kung Pao" (bez arašídů);-)
...pěkná úprava (foto):yes: (koukám, že Číňani dělají i stoly do kasína :-O)

Jídlo připomíná čínskou kuchyni:yes:
Zvolil jsem vaření po čínsku:-)
Tepelná úprava trvala 5 minut...:-))
A jak to chutná? Dobře! Co si navařím, to si sním;-)

scofiq:...neumím si to s kyselým zelím představit:-((
ani bych to nezkoušel.

...čau Tome,
malý dotaz: zelí hlávkové nebo může být i kyselé?
ukládám a určitě vyzkouším - 7. bodík putuje :-)

Tome, paráda a 6.bod:yes:

:-p:-p:yes:

Tak to je fakt super recept. A právě, jak píšeš v poznámce, maso ztratí na chuti, pokud začne pouštět šťávu a to mě se právě většinou daří:-( Mám ráda pěkně opečené. Takže posílám bodík :yes:

To vypadá velice dobře, hned bych si dala :yes::-p:-p

Jo,to bude “žravé“:-p::-p:-p

Tématické fráze:
vepřové nudličky, vepřové nudličky se zelím, vepřové nudličky se se zelím, vepřové maso s hlávkovym zelim, vepřové nudličky na zelí, recepty s bílým zelím, veprove v hlavkovem zelí, guláš s hlávkovým zelím, vepřové nudličky recepty, vepřové na hlávkové zelí, kuřecí nudličky s hlávkovým zelím, recepty z hlávkového zelí, vepřové nudličky recept, veprova smes s hlavkovym zelim, vepřové nudličky a zelí, vepřová kýta s hlávkovým zelím, vepřové nudličky recept se se zelim, recepty z bílého zelí, vepřové se zelim, s bilym zelim

Suroviny:
kýta vepřová, zelí, kapie červená, paprika kozí roh, sádlo, olej, omáčka sojová, zázvor mletý, protlak rajčatový, ocet, moučka škrobová, sůl, kečup sladký

Přidat fotografie receptu