Hráškový krém se smetanou
V tomto jemném krému vyniká nasládlá chuť hrášku. Hrášek uvařený ve vodě rozmixujeme, zahustíme jíškou a zjemníme žloutky rozmíchanými v zakysané smetaně. Krém můžeme podávat s opečeným pečivem nebo slaninou.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 761 kJ / 1 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,66 g |
Tuky | 75,55 g |
Vláknina | 35,60 g |
Cholesterol | 516 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 99,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrášek uvaříme ve vodě doměkka.
Krok 2: Rozmixujeme na hladký krém a osolíme. V případě, že se rozhodneme pro masox, přidáme ho k hrášku v poslední minutě vaření.
Krok 3: Poté zahustíme předem připravenou jíškou. Jíšku připravíme tak, že na rozehřátém oleji osmažíme hladkou mouku.
Krok 4: Žloutky dobře rozkvedláme se smetanou a přidáme do horké polévky.
Krok 5: Poté už jen prohřejeme, ale nevaříme.
Krok 6: Polévku můžeme ozdobit opečenými kousky pečiva a dokřupava osmaženou slaninou.
Zveřejněno 10. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hráškový krém se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpPg
Moje poznámka
Hráškový krém se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpPg
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 12 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 16 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Tereza z Peče celá země poradila, co se zbylou vánočkou: Zapečte ji se smetanou, krásně voní a zvládne to každý, říká
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijské taštičky WON TON
Hanes před 37 minutami
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 8 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 9 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 11 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 11 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 11 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 12 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 12 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 13 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 13 hodinami
Tématické fráze:
polévka hráškový krém,
hráškový krém polévka,
hráškový krém polévka z mraženého hrášku,
hráškový krém podle pohlreicha,
hrachovy krem ze smetanou,
recepty polevka hraskovy krem,
hrášková polévka z mraženého hrášku podle polreicha,
recept polévka hráškový krém,
hrášková polévka podle polreicha,
polraich,
polreich recepty,
hrášková polévka se smetanou,
polévka hráškový krém zdravě,
hraskovy,
hrachový krém,
recepty polreich,
polévka z mraženého hrášku,
hrachový krém pohlreich,
kraskovy krem,
polévka hráškový krém recept
Suroviny:
hrášek,
vývar masový,
smetana zakysaná,
žloutek,
sůl,
masox,
olej,
mouka hladká
Komentáře (19)