Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burgery z lilku a batátů

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Batáty oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka. Poté je rozmačkáme na kaši. Krok 2: Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na kostičky nakrájený vypocený lilek a restujeme do změknutí. Krok 3: Poté přidáme uvařené batáty. Batátů by mělo být víc než lilku. Krok 4: Vzniklou kaši ochutíme římským kmínem, solí a pepřem. Zahustíme strouhankou nebo instantní polentou, vytvarujeme karbanátky, posypeme sezamem a na pečicím papíře pečeme asi 15 minut. Krok 5: Varianta: místo karbanátků můžeme ze směsi udělat nákyp. Hotovou zahuštěnou směsí naplníme zapékací formu nebo pekáček a upečeme do zrůžovění povrchu.

Zveřejněno 15. 9. 2014

Poznámka autorky petram

Inspirace: www.foodrecipeshq.com/sweet-potato-and-eggplant-burger/

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burgery z lilku a batátů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PpyA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burgery z lilku a batátů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PpyA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

TerezaVe: Moc díky za tip! Ono také každá trouba peče jinak, takže vhodnou dobu pečení a teplotu si bohužel musí najít každý sám.

Recept jsem zkoušela dvakrát. Jednou jsem použila místo batátů (když jsem je nesehnala) máslovou dýni. V obou případech se nám zdál výsledek hodně lepivý, ale nechtěly jsme, aby burgery byly samá kukuřičná strouhanka. Až nakonec mamka na to kápla. Asi jsme měli moc velké placky. Když jsme je pak pekly něco přes půl hodiny, vše se hezky propeklo do křupava a spojilo. S veganskou majonézou bez sóji vhodné i pro kombinaci diet bez lepku, mléka, vajec i sóji.
Snad komentář pomůže dalším méně zkušeným kuchařkám a kuchařům. :-)

to muže být veeelmi dobré:-p

Tématické fráze:
jídlo z batátů, lilek batáty, batáty lilek, lilek recepty, pečený lilek a batáta, lilek a batáty, lilek s bataty, peceme z batatu, recepty z lilku, recept na lilek s batáty, jídla z batátů, batáty recepty, lilek, batáty, recept zapečený lilek s burgerem, batáty a lilek, batáty zdravé recepty, batáty a dieta, batáty žampióny zdravý recept, jídlo z blatátu, batáty recepty těstoviny

Suroviny:
batáty, lilek, olej, cibule, římský kmín mletý, sůl, pepř, polenta instantní, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu