Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicová omáčka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

casino casino

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie619 kJ /
148 kcal
Bílkoviny3,88 g
Tuky1,01 g
Vláknina14,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy24,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nadrobno na másle osmažíme trošku víc než dosklovita. Krok 2: Přihodíme nahrubo strouhnutou zeleninu, jabko a chvíli restujeme. Krok 3: Přidáme víno a chvíli inhalujeme nad kastrolem. Pak trošku podlijeme vývarem, osolíme a podusíme doměkka. Krok 4: Umixujeme dohladka, přidáme skořici a protlak. Krok 5: Už teď je to jedlé, ale až nyní přijde finále: Nebojte se pořádně osolit, osladit, okyselit, či jinak dochutit podle sebe, příp. i zahustit!

Zveřejněno 20. 9. 2014

Poznámka autora casino

Zdroj:

http://www.labuznik.cz/recept/skoricova-omacka-bez...

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WzVE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WzVE

Marie

Komentáře (7)

spagetka:
Takřka výhradně s vařeným polévkovým masem (hovězí přední, králičí předek, uzený zadek) a podobně jako povidlovou omáčku, tak i toto podávám s tímto knedlíkem http://www.labuznik.cz/recept/karlovarsky-knedlik-... nebo s rýžovými noky, které u nás v poslední době "frčí" http://www.toprecepty.cz/recept/40340-ryzove-noky-...

spagetka: Prubla bych uzené maso a ty noky by mohly být;-)

casino: a s čím ty tuhle omáčku podáváš? Já něco podobného dělávám k plněným paprikám (bez šlehačky, jen zakysanku nebo teď kefír, bez karamelu a vína)

Hihi, také mě napadlo, že je Jana Nečasová: ranní ptáče...:-))
Ale co my víme:-? Třeba vaří na Sibiři:-))

No tak někdo nemůže zamhouřit oka a raději vaří, že jo;-);-):-D. Mně by spíš zajímalo, k čemu že to Jana Nečasová podávala? Jako pozdní večeře? či raná snídaně? Ale s čím, by mne zajímalo.;-)

Jana Nečasová: ty si šikulka, ja by som to behom noci nevarila. :-D

Jana Nečasová 21. 9. 2014 06:22
Vyzkoušela,dochutila dle ,,svého'' jazyka a nemá to chybu!!!Díky za bezva recept!!Janča:yes:

Tématické fráze:
cim okyselit koprovou omáčku, jak okyselit šlehačku

Suroviny:
máslo, cibule, celer, mrkev, jablko, víno, vývar, skořice mletá, protlak rajčatový, sůl, pepř, med, cukr, karamel, citron, ocet, kůra citronová, mouka, šlehačka, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu