Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na smetaně, podle mě

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MartinZ105 MartinZ105

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 829 kJ /
1 393 kcal
Bílkoviny222,73 g
Tuky43,84 g
Vláknina9,24 g
Cholesterol 610 mg
Sodík 573 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy25,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí maso vložíme do hrnce nebo tlakového hrnce s vodou. Přidáme oloupanou cibuli, nové koření, pepř, bobkové listy, stroužky oloupaného česneku, rozpůlenou mrkev, petržel, 1-2 špetky soli, špetku celého nebo drceného kmínu a necháme povařit (podusit) dokud maso nezměkne a nejde od kosti. Krok 2: Poté králíka vyjmeme a dáme ho na talíř nebo na desku a necháme vychladnout. Mezitím scedíme vzniklý vývar, vybereme koření a zbylou mrkev, cibuli, česnek, propasírujeme nebo rozmixujeme do vývaru odlitého dle množství masa, abychom nemuseli moc dohušťovat. Krok 3: Dále do něj přidáme již vychladlé a obrané a dle potřeby rozkrájené králičí maso a necháme vařit. Přidáme smetanu, ve které rozmícháme cca 2-3 lžíce hladké mouky. Dle potřeby dohustíme světlou jíškou a dochutíme dosolením. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem. Dobrou chuť :)

Zveřejněno 4. 10. 2014

Poznámka autora MartinZ105

Králíků mám naštěstí dostatečný přísun, takže si to vařím mimo jiné často.

samozřejmě si každý dochucuje podle sebe.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na smetaně, podle mě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/974D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na smetaně, podle mě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/974D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

MartinZ105 5. 10. 2014 15:28
casino: :yes: ĎÁBLŮV VYNÁLEZ :yes:

Já dělám takto. osmahnout cibulku na sádle, nebo na oleji, dát sladkou papriku, potom králičí osolené nohy, hřbet, orestovat, podlít vodou nebo vývarem, dusit doměkka (pod pokličkou nebo v tlak. hrnci.)Maso vyjmout,
potom smíchat zakysanou smetanu + mléko + 2 lž. hl. mouky, a vmíchat do šťávy. S knedlíkem nebo s chlebem nebo s těstovinami.
Lze podávat i bez smetany s rýží nebo bramb. kaší.

Je pravda, že bych také spíš orestoval tu zeleninku s cibulí na začátku, ale to je spíš věc zvyku a toho, že jsou to rozdílná jídla. Tohle mi připomíná trochu takové ty skautské kotlíky a nejeden byl dobrý

Kolega má vlastně dva recepty v jednom:yes:
Když mám dost (až po krk) králičího masa a mám ho dost (hodně), tak stejným způsobem (samozřejmě ne v tom ďáblově vynálezu) vařím POLÉVKU:-)
Na polévku dávám maso ze zvyku do studené vody, ale u králičiny stejně nepoznat rozdíl, do jaké vody se dá vařit - vždy je vyvařené...

NO MASO SE DUSI NEBO VAŘÍ VE VODĚ KDE JE ZELENINA KOŘENÍ I CIBULE A ČESNEK .

Jenom ve vodě?:-O Já mám teda králíka moc ráda a nikoho nechci nějak poučovat, strašně to nesnáším, ale nebylo by fajné to dát aspoň na cibuli, pak tu zeleninu a podlít vodou??

Jana Remkova: příště lépe číst ...

Tématické fráze:
kralik na smetane, kralík na smetaně v papináku, králík na smetaně s rýží, kralik na smetane v tlakovem hrnci, králík na smetaně recept, králík s těstovinami, králičí maso na smetaně, králík na smetaně s těstovinami, králík na smetaně dita p, kralik v tlakovem hrnci, podle mě, kralik na smetane v hrnci, králík s s těstovinami, top recepty kralik na smetaně, top recepty králík na smetaně-hořčici, dušený králík na smetaně, kralik na smetane tlakovy hrnec, vařený králík, králík na smetaně s s rýží, jak se vari kralik na smetaně

Suroviny:
maso králičí, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, kmín celý, česnek, cibule, mrkev, petržel, sůl, mouka hladká, smetana

Přidat fotografie receptu