Cibulačka od Hradišťa
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 12. 2020 11:00
1. 12. 2020 14:50:10
JosefZeravicky: "Jenom tu zásmažku nedělám tmavší, neb mi tam nechává chuťové stopy hořkosti."
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
žééé se ti na plotně, žééé se ti na plotně,
že se ti na plóóótně pálí zásmažka...
No, asi také od Hradišťa, že
DODÁVÁM K PÍSNIČCE , která je našim foklorem:
Špatná si cérečko špatná hospodyn,
Špatná si cérečko špatná hospodyn,
Špatná si cérečko špatná hospodyn,
že tá tvojakoza do´jí petrolín.
Špatná si cérečko špatná milenka,
Špatná si cérečko špatná milenka,
Špatná si cérečko špatná milenka,
že nedáš od sebe,že nedáš od sebe svoje kolínka.
,,TOŠ TAK,,
Odpovědět 1 0
2. 12. 2020 00:36
1. 12. 2020 15:50
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
žééé se ti na plotně, žééé se ti na plotně,
že se ti na plóóótně pálí zásmažka...
No, asi také od Hradišťa, že
1. 12. 2020 12:54
Teto recept je asi z oblasi chudobného headišťska. Jsem také z hradišštka, ale u nás se nedává voda , ale vývar, jakýkoliv je po ruce. Když tuto cibulačku vařím, tak podle momentální chuti dávám ,lahodný zeleninový vývar, který trochu ovlivní silnou cibulovou chuť. Několikrát se mi podařilo využít i vývar z brambor ( já dávám k bramborám nejen větší kousky mrkve, petrželí ale i trochu podravky - brambory jsou pak obohacené nejen vůní, ale i vnešenějsí chutí, vývar pak použiju všude, de mi zavede chuť , nebo jej nechám schládnout a popíjím jako vitamínovou bombu)
Jenom tu zásmažku nedělám tmavší, neb mi tam nechává chuťové stopy hořkosti. Dělám ji výhradně do zlatova.
ALE TO JE ZASE VĚC NA KTEROU JSME ZVYKLÍ OD DĚTSTVÍ.
Po nalití do rozehřátého talíře, nebo misky dávám osmažený na kostky nakrájený chleba, který při osmažování nejen osolí, opepřím, ale i lehce posypu sušeným drceným česnekem . Dělám jich víc a dají se pojídat k vínu, pivu či jen tak k televizi.
Tak že nám nikdy chleba ztvrdnout .
,,TOŠ TAK,,
30. 10. 2019 10:51
26. 1. 2017 14:42
Po vychlazení byl vývar tuhý jako sučuk a seškrábl jsem z něj asi 30 deka tuku.
Všichni zavedení kuchaři hlásají jako jeden muž: I slabý vývar je lepší než čistá voda!
Co napíši bude znít jako rouhání, ale naleju - naliju vám čisté vody, nemohu jinak:
Krom toho, že se mi po jídle rty lepily glutinem k sobě (a mančaftu prý také), jsme žádný vliv použití vývaru nezaznamenali
No a včíl raď kočičko, raď pejsku (vy spagetka: už raději neééé)
26. 10. 2016 20:59
Raď kočičko, raď pejsku, raď spagetka:
No, nedalo mi to a hodil jsem oko do pravidel...
http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=zal%C3%ADt
25. 10. 2016 12:32
25. 10. 2016 12:03
Jj, "zalijeme"
No, asi bych psal chibi a hrupky, i kdybych měl tolik "vejšek" co oni...
25. 10. 2016 11:58
25. 10. 2016 11:35
Do postuou jsem dopsal "Zalejeme VŘÍCÍ vodou,..."
1. 3. 2016 14:07
23. 10. 2014 18:48
20. 10. 2014 07:33
18. 10. 2014 11:33
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 13 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 16 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 17 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Právě bylo uvařeno:
Červená řepa "Fajnovka"
bohdana uvařil před 3 hodinami
Šunkofleky
bohdana uvařila před 4 hodinami
Vydatná fazolová polévka s koprem
Kerysha uvařil před 4 hodinami
Podzimní hruškový koláč
Jasek uvařila před 5 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Myslivost uvařil před 5 hodinami
Hranolky z máslové dýně
Lenka1980 uvařila před 6 hodinami
Lehký cottage salát
Eva07 uvařila před 6 hodinami
Dýňový cheesecake podle Pavla Berkyho
Saratice uvařil před 6 hodinami
Španělský ptáček
jana.preislerova@seznam.cz uvařila před 8 hodinami
Ovocný dortík se želatinou
barbora-cz uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pěstovat cibuli zimní, sečku. Mrazuvzdorná vytrvalá rostlina je cenným přírůstkem do zahrady
Borůvkový kynutý koláč: Voní máslem a rumem, chutná fantasticky a připomene vám krásné letní dny
Výborné kynuté těsto na cokoliv: Je báječně vláčné a nadýchané, podle vyzkoušeného receptu ho zvládnete snadno
Další recepty
Tématické fráze: cibulačka cibulačka se zeleninou tmavá cibulačka cibulačka polévka tmavá cibulačka z veproveho vyvyru cibulacka tmava kačení sádlo veprova cibulacka krémová cibulačka tmavá cibulacka z veproveho vyvaru kačení sádlo použití kaceni sadlo,pouziti cibulacka-se-zeleninou vegan cibulačka recept cibulacka ládi
Suroviny: tuk, cibule, mouka hladká, sůl
Cibulačka od Hradišťa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kVpE
16 názorů