Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulačka od Hradišťa

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jednodušeji už to snad ani nejde:
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dozlatova,
přidáme mouku a usmažíme tmavší zásmažku.
Zalejeme vřící vodou, osolíme a dostatečně povaříme.
Čím více je cibule rozvařená, tím lépe. Krok 2: Do polévky lze zavařit nudle, jsou-li jaké k dispozici. Krok 3: Zdroj:
Takto vařila cibulačku praprabába a vaří ji prabába i bába mých vnoučat

Zveřejněno 18. 10. 2014

Poznámka autora casino

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulačka od Hradišťa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVpE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulačka od Hradišťa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVpE

Marie

Komentáře (16)

casino(autor receptu)

1. 12. 2020 14:50:10

JosefZeravicky: "Jenom tu zásmažku nedělám tmavší, neb mi tam nechává chuťové stopy hořkosti."
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
žééé se ti na plotně, žééé se ti na plotně,
že se ti na plóóótně pálí zásmažka...
No, asi také od Hradišťa, že ;-)

DODÁVÁM K PÍSNIČCE , která je našim foklorem:
Špatná si cérečko špatná hospodyn,
Špatná si cérečko špatná hospodyn,
Špatná si cérečko špatná hospodyn,
že tá tvojakoza do´jí petrolín.

Špatná si cérečko špatná milenka,
Špatná si cérečko špatná milenka,
Špatná si cérečko špatná milenka,
že nedáš od sebe,že nedáš od sebe svoje kolínka.
,,TOŠ TAK,,



Odpovědět 1 0

...přesně to pravé pro mne - jak každý den nemám něco s cibulí,ochořím...palec nahoru a bodík přidělen :yes::-K<3

JosefZeravicky: "Jenom tu zásmažku nedělám tmavší, neb mi tam nechává chuťové stopy hořkosti."
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
žééé se ti na plotně, žééé se ti na plotně,
že se ti na plóóótně pálí zásmažka...
No, asi také od Hradišťa, že ;-)

PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Teto recept je asi z oblasi chudobného headišťska. Jsem také z hradišštka, ale u nás se nedává voda , ale vývar, jakýkoliv je po ruce. Když tuto cibulačku vařím, tak podle momentální chuti dávám ,lahodný zeleninový vývar, který trochu ovlivní silnou cibulovou chuť. Několikrát se mi podařilo využít i vývar z brambor ( já dávám k bramborám nejen větší kousky mrkve, petrželí ale i trochu podravky - brambory jsou pak obohacené nejen vůní, ale i vnešenějsí chutí, vývar pak použiju všude, de mi zavede chuť , nebo jej nechám schládnout a popíjím jako vitamínovou bombu)
Jenom tu zásmažku nedělám tmavší, neb mi tam nechává chuťové stopy hořkosti. Dělám ji výhradně do zlatova.
ALE TO JE ZASE VĚC NA KTEROU JSME ZVYKLÍ OD DĚTSTVÍ.
Po nalití do rozehřátého talíře, nebo misky dávám osmažený na kostky nakrájený chleba, který při osmažování nejen osolí, opepřím, ale i lehce posypu sušeným drceným česnekem . Dělám jich víc a dají se pojídat k vínu, pivu či jen tak k televizi.
Tak že nám nikdy chleba ztvrdnout .
,,TOŠ TAK,,

Pocházím přímo z Hradišťa, tak recept určitě vyzkouším. Cibulačku máme rádi. :)

Dnes jsem vařil a místo vody použil vývar po vaření kuřecích skeletů pro smečku (neplést smečku s mančaftem:-D 3kg koster, 5 mrkvisek, 2 petrželiska, 1 celerek, pár cibuliček, 3 zoubky česneku a 2 špetky divokého koření (někdy bych se chtěl mít jako psiska u casinů):-D
Po vychlazení byl vývar tuhý jako sučuk a seškrábl jsem z něj asi 30 deka tuku.
Všichni zavedení kuchaři hlásají jako jeden muž: I slabý vývar je lepší než čistá voda!
Co napíši bude znít jako rouhání, ale naleju - naliju vám čisté vody, nemohu jinak:
Krom toho, že se mi po jídle rty lepily glutinem k sobě (a mančaftu prý také), jsme žádný vliv použití vývaru nezaznamenali:-O
No a včíl raď kočičko, raď pejsku (vy spagetka: už raději neééé):-D

Super recept

zalejeme - zalijeme
Raď kočičko, raď pejsku, raď spagetka: :-p
No, nedalo mi to a hodil jsem oko do pravidel...
http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=zal%C3%ADt

Zobrazit 4 starší odpovědi

polievocka bola velmi chutna odporucam vyskusat

Kačení sádlo nemám, dala jsem vepřové. Polívka byla dobrá - já osobně bych si ji ještě malinko přichutila jinak, více (třeba přidanou zeleninou), ostatním chutnala i tak.:yes:

Místo mouky přidávám ovesné vločky.

zaujimava polievocka,poobede uvarim jednoducha,a rychla.

Tématické fráze:
cibulačka, cibulačka se zeleninou, tmavá cibulačka, cibulačka polévka tmavá, cibulačka z veproveho vyvyru, cibulacka tmava, kačení sádlo, veprova cibulacka, krémová cibulačka tmavá, cibulacka z veproveho vyvaru, kačení sádlo použití, kaceni sadlo,pouziti, cibulacka-se-zeleninou, vegan cibulačka, recept cibulacka ládi

Suroviny:
tuk, cibule, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu