Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulharka

Pomazánky podáváme nejčastěji na svačinu a k večeři. V této, která nese název "bulharka" se skrývá kombinace výrazných chutí. Základem jsou párky, brambora, okurky a česnek, které spojují kečup, tatarka a kapka pálivého chilli.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie442 kJ /
106 kcal
Bílkoviny3,24 g
Tuky0,30 g
Vláknina8,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy20,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Párky, cibuli, okurky, uvařenou bramborou a česnek nastrouháme, přidáme kečup, tatarku, sůl, pepř a chilli. Krok 2: Všechno pořádně promícháme, necháme uležet. Krok 3: Podáváme nejlépe na topinkách potřených česnekem.

TIP: Jak snadno upéct topinky. Jde to i bez tuku

Zveřejněno 15. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulharka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYKV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulharka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYKV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

jarka skrobakova: Jaruš, děkuji moc :-)

Jani, zase jsem po dlouhé době dělala pomazánku dle Tvého rcp. Je to luxusní záležitost:-p:-p a opět můj syn se... skoro vše. Příště to musím udělat z dvojité dávky. Bodík ani foto neposílám, protože obojí máš ode mně již dříve. Díky za super pomazánku doporučuji :yes::yes::-K

Jana Remkova:aha, už viem, díky...;-)

jarka skrobakova: No, abych nedovolila! Jééžíš, to už je dávno!! Díky za připomenutí!!!:-)A děkuji za nádhernou fotku:-)

tejaja: Terezko, u nás se prodává i slovenský párkový, nebo slovenský točený. Jsou to obyčejné párky, ty hrubší..

Janka, čo je to párkový ? Myslí sa párková klobása? :-8

:yes::yes: Milá Janičko, dnes u nás k večeři byla Tvá pomazánka BULHARKA je vynikající. Syn ji zřejmě spořádá celou :-?;-( a mně zůstane málo:-! Posílám bodík a foto jestli dovolíš :-? :yes::yes::-K:-p:-p:-p

Hedwika: díky;-)

Dnes jsem pomazánku dělala již po několikáté. Doposud jsem vždy použila nějakou kvalitnější klobásku, která většinou zbyla a následně byla uložena do mražáku. Je to mňamka :-*:yes:

No, vidíte, tak je to párko-knedlo-zelo:-))

Jak můžete udělat Bulharku bez hovězího masa, to je přece základní surovina? To potom není Bulharka. To je jako párko, knedlo, zelo.;-(

Janko,co to je párkový,já nic takového neznám :-S:-? Je to asi nějaký salám u vás :-?

Žížalko, ona si je Janča u mě půjčila:-D, mám celej servis a těch mělkých mám o něco víc.;-):-))

Jé, Jani, máš stejný porcelán:-D

Já to mám raději bez brambory, ale i s tou bramborou je to dobré. Ano, je to takové-no, zpevněné? Nenapadá mne jiný výraz:-)

Tématické fráze:
domácí bulharka, pomazánka bulharka, bulharka pomazanka, domaci bulharka recept, pomazánka - bulharka, pyttipanna recept, pyttipanna, bulharka z hovězího masa, párková pomazánka, jak se děla bulharka, pravá hovězí bulharka, bulharka z brambor, recept na domaci bulharku, bulharka ze salámu, domácí bulharská pomazánka, bulharka-recept, kuřecí pyttipanna, pomazánky bulharka, prava bulharka, pravá bulharská pomazánka

Suroviny:
nožička vepřová, okurka čerstvá, česnek, cibule, kečup sladký, tatarská omáčka, sůl, pepř mletý, chilli tekuté, brambory

Přidat fotografie receptu