Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka pro nenasyty

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tabita

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Já celer naprosto miluji a kupuji ho i s natí. Nať pěkně okrájím, lístečky nasekám a zamrazím. A košťály a ty hrubé stonky překrájím a zamrazím též, pokud polévku nechci dělat hned. Krok 2: Část kořene celeru si očistím, oloupu a nakrájím na malé kostky. Stejně tak brambory (v mém případě dvě velké, nebo více menších), dvě velké nebo tři střední mrkve též oškrabat a nakrájet podélně na polovinu a pak na plátky měsíčků. Krok 3: Pár kuliček růžičkové kapusty očistíme a přepůlíme. Krok 4: Cibuli oloupeme, rozkrojíme na půl a poté na drbno na plátky. Krok 5: Brambory, mrkev, cibuli, kapustičky a celer osmahneme na másle. Pokud použijete celer mražený, přidejte až později. Krok 6: Poté zalijeme vařící vodou a přidámě celerové natě a na kostky nakrájenou a oloupanou malou cukínu. Všechno necháme pořádně vyvařit. Krok 7: Vybereme kapustičky a poté rozmizujeme ponorným mixérem a rozředíme na potřebou hustotu. Krok 8: Dáme zpět na plotnu, vrátíme kapustičky a přidáme mražený hrášek a kukuřičku. Krok 9: Ochutíme mletým kmínem a opravdu se nemusíme bát a nešetříme. Dochutíme vegetou. Krok 10: Ke konci přilijeme jedno vejce a rozmícháme. Krok 11: Už do odstavené polévky přidáme nasekanou petrželku a též jí nešetříme. Dodává polévce tu správnou chuť. Krok 12: Už při vaření nebo až na talíři dochutíme čerstvě namletým pepřem. Na talíři dochutíme pár cákanci dýňového oleje.

Zveřejněno 5. 11. 2014

Poznámka autora Tabita

Dooručuji k polévce tmavý chléb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka pro nenasyty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmMA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka pro nenasyty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmMA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Já zeleninu restuji na máse kvůli chuti a stravitelnosti. Ale hlavně kvůli chuti. Vegetu téměř nepoužívám, ale do téhle polévky a těstovinového salátu ji prostě dávám :-8
Recept má sloužit pouze jako inspirace a samozřejmě, že si ho každý uzpůsobí své chuti a požadavkům. Rozhodně něchci nikomu nic vnucovat :-))

Taktiež najprv vždy orestujem cibuľu a až potom to ostatné.:-)
Inak, príroda je veľmi múdra, potreba tuku na vstrebávanie vitamínov rozpustných v tuku je veľmi nízka, netreba kvantá tuku. A skoro všetka zelenina a ovocie obsahuje aj tuk, malé množstvo, ale úplne postačujúce pre vstrebávanie. ;-) Orestovanie zeleniny na vstrebávanie vitamínov vplyv nemá. Vplyv má dĺžka tepelnej prípravy, ale na množstvo.
http://www.nefrologie.eu/cgi-bin/main/read.cgi?pag...

Při orestování zeleniny se lépe vstřebají vitamíny, které jinak tělo nevyužije, jedná se zejména o betakaroten, ale celkově je zelenina při restování lépe stravitelnější a chutnější.
Vegetu bych sem ale také už nedávala, ale je pravda, že je to na každém, jak mu to chutná.
Jinak polévky toho typu máme moc rádi:-p:yes:

Líbí se mi, jak je recept krásně napsaný, ale to je tak asi všechno...
VEGETU používám také :yes:
...ale netrpím obsesí, že abych ji cpal do kdečeho, natož do zeleninové polévky z kdečeho, už vůbec neééé;-)

"Brambory, mrkev, cibuli, kapustičky a celer osmahneme na másle."
Chápu, každý vaří, jak mu libo:-))
Mně je libo napřed na másle osmažit cibuli dosklovita nebo i trošku víc a teprve pak podusit s další zeleninou:-)

Tématické fráze:
maminy eu., polévka z růžičkové kapustičky s houbama, polévka z růžičkové kapustičky a houbami, kapustičky mrkev polévka, kapustičky mrkev polévka, tncz nova tuk v tele

Suroviny:
brambory, mrkev, celer, cibule, cuketa, kapusta růžičková, hrášek, kukuřice, máslo, petrželka, vegeta, kmín mletý, pepř, olej dýňový, vejce

Přidat fotografie receptu