Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový jazyk s rozmarýnem - pro rychlejší přípravu v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie965 kJ /
231 kcal
Bílkoviny10,75 g
Tuky2,31 g
Vláknina31,91 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,75 g
Sůl9,18 g
Sacharidy27,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jazyky očistíme, dáme do papiňáku společně se solí, rozmarýnem a 300 ml studené vody, uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 45 minut. Krok 2: Hrnec ochladíme, jazyky vytáhneme, ponoříme do studené vody a pak sloupneme. Krok 3: Sloupnuté jazyky vložíme do vývaru, přidáme 50 ml horké vody, všechny zbývající suroviny, hrnec opět uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum, vaříme 10 minut. Krok 4: Po ochlazení hrnec otevřeme, všechny suroviny děrovanou naběračkou vytáhneme a jazyky uchováme v teple. Krok 5: Část mrkve nakrájíme na drobné kostičky a zbytek, včetně ostatní zeleniny, prolisujeme přes jemné síto zpět do vývaru.

Přidáme plátek másla, kostičky mrkve, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a minutku provaříme. Krok 6: Jazyky nakrájíme na porce a na talíři přelijeme horkou šťávou.
Na přílohu se hodí kuskus nebo rýže.

Zveřejněno 1. 12. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Nové koření, celý černý pepř ani bobkový list jsem nedávala. Chtěla jsem, aby chuťově převažoval rozmarýn, což se podařilo a hotové jídlo bylo chutné.

Kuskus jsem s nepatrnou obměnou surovin připravila podlehttp://www.toprecepty.cz/recept/35667-hovezi-klizk...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový jazyk s rozmarýnem - pro rychlejší přípravu v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2n1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový jazyk s rozmarýnem - pro rychlejší přípravu v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2n1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

danielle72::-K

:yes: mňam :-p

Všem děkuji za zájem i komentáře:-*Potěšilo mě to:-K

Jana Remkova:Janko a co kdyby jsi zkusila rodinku ošulit,jako já kdysi dávno své malé děti;-)Měkké jazyky jsem vždycky nakrájela na nudličky, nebo na drobnější kostky a děcka ani nemukaly,jaké měly boule za ušima:-D Stejně tak jsem krájela i vemínko:-8
V dospělosti jim to už nevadilo:-))

:yes::yes:Kdo umí, ten umí!!!!!
:-)):-))

:yes::yes::yes::yes:, -pořád pokukuji po tom kuskusu, ještě jsem ho nezkoušel, ale dnes jsem ho koupil, takže........;-)

Paráda!! Zrovna jsem se včera, tou klouzavou cestou na rozsvícení stromečku dívala na jazyk u řezníka. Sice bych to asi jedla sama, ale tohle nemá chybu!!:yes:

:-p:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
veprovy jazyk, hovezi jazyk v papinaku, jak dlouho se varí vepřový jazyk, jak dlouho vařit hovězí jazyk v papiňáku, jak dlouho se vaří vepřový jazyk v papiňáku, vepřový jazyk na divoko, vepřový jazyk recepty, vepřový jazyk v tlakovém hrnci, hovezi jazyk v tlakaci, recept jazyk z divocaka, vepřové jazyky v tlakovém hrnci, jak dlouho se vaří divočák v tlakovém hrnci, jak se vari jazyk, recepty z papináku, vepřové jazyky, jak vařit bez tlakace vepřový jazyk, vepřový guláš s rozmarýnem, jak dlouho hovezi jazyk v papinaku, recept vepř. jazyk s rýži, jak se dlouho vari hovezi jazyk v papinaku

Suroviny:
jazyk vepřový, rozmarýn, sůl, voda, vývar, bujón zeleninový, mrkev, celer, petržel, česnek, cibule, sůl, pepř mletý, máslo

Přidat fotografie receptu